19 Nisan 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara13°C

TDP İLE BKP, TIP İŞ’İ ZİYARET ETTİ

TDP ile BKP, Tıp İş’i Ziyaret Etti

08 Nisan 2014 Salı 15:16

Yerel Seçimler için Destek Arayışları Sürüyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), “yerel seçimlerde ortaya yeni bir vizyon koymak, barış, demokrasi ve insanca yaşam kavgasına katkı sağlamak ve bu doğrultuda ortak mücadele zemini oluşturmak” için, sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde bugün Tıp İş’i ziyaret etti.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Sorunu’na yönelik özellikle son günlerde yeni bir hareketlilik yaşandığını, AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle ile ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Eric Rubin’in Kıbrıs’ı ziyaret ederek görüşmelerde bulunacağını anımsatarak, bu hareketliliğin daha da artacağına dikkat çekti.

Kıbrıs Sorunu’nun yanı sıra ülkede sivil–demokratik bir düzen oluşturulamadığını, kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapının sağlanamadığını, halen dayatma paketlerle uğraşıldığını belirten Özyiğit, halkın sağlıklı ve temiz bir ortamda yaşamasını sağlamakla sorumlu yerel yönetimlerin hallerinin de içler acısı olduğunu savundu.

LTB ara seçimlerinin yapılmasının üzerinden tam bir yıl geçtiğini, ancak, başkan değişse de sorunların değişmediğini belirten Özyiğit, “Çalışanların sorunları sürüyor, halk halen hak ettiği hizmeti alamıyor” dedi.  Birçok belediyede, başkanların keyfi yönetimleri olduğunu belirten Özyiğit, belediyeler yasasının da buna olanak sağladığını ifade etti.

Bu gerçekler ışığında yerel yönetimlerden başlayarak, Kıbrıs Sorunu’nun çözümü, sivil demokratik bir düzen yaratılması ve kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomi bir yapı oluşturmak amacıyla, BKP ve sivil toplum örgütleri ile yola çıktıklarını belirten Özyiğit, “Ülkemize barış ve demokrasi gelmesi için, halkımızın sağlığı için yollara çıktık. Barış, demokrasi ve emek kavgasında yıllarca birlikte mücadele ettiğimiz Tıp-İş’e de gelin birlikte mücadele edelim çağrısı yapıyoruz” dedi.

İZZET İZCAN

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan da, amaçlarının, çözüm ve demokrasiden yana olan yapıları biraya getirerek en geniş cepheyi sağlamak olduğunu söyledi.

Bir ülkenin, medeni, çağdaş ve gelişmiş olup olmadığının anlaşılacağı temel noktalardan birinin sağlık yapısı olduğunu söyleyen İzcan, “Eğer bir ülkede kanser oranı dünyada ilk sıralarda ise orada ciddi sıkıntı var demektir” dedi.

Ülkedeki yerel yönetim anlayışında da ciddi sıkıntılar yaşandığını, birçok yerin çöplük içinde olduğuna işaret eden İzcan, “Bu ülkedeki yerel yönetimlerin hemen hemen hepsi batmış durumdadır” dedi.

Ülkede statükonun devamı için uğraşan bir siyasi ve ekonomik yapı olduğunu vurgulayan İzcan, bunları yıkmak ve yerine hukuk devleti kurmanın, ezilenin, emekçinin hakkını savunmak için çözüm, demokrasi ve emekten yana örgütlerin boynunun borcu olduğunu söyledi, bunun da ancak biraraya gelerek gerçekleşebileceğini kaydetti.

TDP, BKP ve bazı sivil toplum örgütleri ile bu hedefler doğrultusunda yola çıktıklarını, oluşturulan işbirliğinin de toplumda büyük bir heyecan yarattığına dikkat çeken ve bu birliktelikte TIP İŞ’in de olması çağrısında bulunan İzcan, “Temennimiz Tıp İş’in de bize katılarak bu kavgayı bizlerle birlikte vermesidir” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA