TDP GENÇLİK ÖRGÜTÜ EŞ BAŞKANLIĞA GEÇİYOR
“Çözüm sürecine katkıda bulunmaya devam edeceğiz"

14 Ekim 2015 Çarşamba 02:42
TDP Gençlik Örgütü Bilgilendirme toplantısı düzenledi
KAYA: “BARIŞ VE DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEKTİR”
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, hedeflerinin Kıbrıs Sorunu’nun adil, kalıcı ve iki tarafın da içselleştirdiği bir çözümle sonlanmasına katkıda bulunmak, çözüm oluncaya kadar da daha demokratik, çağdaş ve adil bir düzen yaratmak olduğunu söyledi.
Doğru bildiklerini hiç kimseden korkmadan, inadına, her ne pahasına olursa olsun ortaya koymaktan asla vazgeçmeyeceklerini belirten Kaya, adaya barış ve demokrasi gelene kadar mücadelelerine kararlılıkla devam edeceklerini vurguladı.
TDP Gençlik Örgütü, yapılan çalışmalar, taslak durumuna getirilen Gençlik Örgütü Yönetmenliği, üzerinde çalışma yürütülen eşbaşkanlık ile Güney’deki siyasi partiler ile gerçekleştirilen ve planlanan etkinlikler hakkında bilgi vermek, ayrıca önümüzdeki dönem politikaları birlikte belirlemek amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi. Lefkoşa Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, MYK Üyesi Asım İdris ve Mehmet Burhan, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ile TDP Gençlik Örgütü üye ve sempatizanları katıldı.
TDP Gençlik Örgütü Dışilişkiler Sekreteri Armağan Aktan’ın açılış konuşmasıyla başlayan ve Başkan Atik Kaya’nın bilgilendirmesi ile devam eden toplantıda, katılımcıların görüş ve düşünceleri dinlenirken, sorulara da yanıtlar verildi.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinliğin başında yaptığı kısa konuşmada, bir ülkeyi yarınlara taşıyacak olanın gençler olduğunu belirtti. Barış, demokrasi ve emek mücadelesinde gençlerin çok önemli bir rolü olduğunu ifade eden Özyiğit, iyi ve donanımlı yetişmekte olan gençlerin kendilerini hem sevindirdiğini, hem de umutlandırdığını kaydetti.
Özyiğit, TDP’nin temel hedeflerinden birinin, gençlerin kendi ülkelerinde, adil, kalıcı bir çözümle birlikte, demokrasinin, insan haklarının ve adaletin hakim kılındığı bir düzende yaşamalarına olanak sağlamak olduğunu vurguladı.
-Atik Kaya-
TDP Gençlik Örgütü Başkanı Atik Kaya, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, amaçlarının hem yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek, hem de gelecek planlamasını birlikte yapmak olduğunu söyledi.
Konuşmasında öncelikle hafta sonu Türkiye’de doksanı aşkın kişinin hayatını kaybetmesine, yüzlerce kişinin de yaralanmasına neden olan olaylara değinen Kaya, Türkiye halklarına başsağlığı diledi. Nedeni ne isterse olsun suçsuz günahsız insanların katledilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kaya, yaşananları insanlık adına, kardeşlik adına utanç verici olduğunu vurguladı.
TDP Gençlik Örgütü’nün geleneğinde, haklıdan yana, barıştan yana, adaletten yana taraf olmanın bulunduğunu belirten Kaya, Türkiye’de yaşanan olaylarda da barıştan, demokrasiden yana taraf oluklarını kaydetti ve bu uğurda mücadele veren tüm kesimlere dayanışma mesajı gönderdi.
“Çözüme katkıda bulunmak…”
Kıbrıs konusunda ise, iki toplum lideri tarafından sürdürülen görüşme sürecinin olumlu ilerlemekle birlikte, çözüme kadar daha çetin bir süreç olduğuna dikkat çeken Kaya, TDP Gençlik Örgütü olarak çözüme ulaşılmasına katkıda bulunmak amacıyla ciddi bir emek verdiklerini söyledi.
Bu çerçevede Güney’deki siyasi partilerin gençlik örgütleri ile düzenli olarak toplantılar yaparak etkinlikler düzenlediklerini aktaran Kaya, bu tür etkinliklerin iki toplumun, özellikle de gençlerin birbirlerini daha iyi anlamalarına ve yakınlaşmalarına katkı koymak açısından önemli olduğunu vurguladı.
“Eşbaşkanlık…”
TDP Gençlik Örgütü olarak Eşbaşkanlık konusunu yaklaşık olarak 6 aydan beridir gündemlerine alarak derinlemesine tartıştıklarını da belirten Kaya, “Eş başkanlığa geçtik demek çok kolay, ancak bizim amacımız ‘yaptık oldu’dan öte, konunun içselleştirilerek hayat bulmasıdır” dedi.
“Gençlik Örgütü Yönetmeliği”
TDP Gençlik Örgütü Yönetmeliği hakkında da bilgiler veren Kaya, TDP Gençlik Örgütü’nün bir sonraki kurultaydan itibaren TDP Tüzüğüne bağlı olarak kendi yönetmeliği ile hareket edeceğini açıkladı.
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
İskele'de üvey kızına cinsel saldırı iddiasıyla tutuklu zanlıya 6 gün ek süreİskele'de 2023-2026 arasında 16 yaşından küçük üvey kızına defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan H.B., mahkemeye çıkarıldı; soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.28 Ekim 2026 Çarşamba 11:47İSKELE
Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta Eski Sendika Yöneticileri ile BuluştuEmekçinin partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta her salı bir araya gelen eski sendika yöneticileri ve emeklilerle buluştu. Görüşmede emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadele programı ile ilgili bilgi verilirken, politikaları ile ilgili önerileri konuş28 Ekim 2026 Çarşamba 11:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.