28 Mart 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt23°C
  • İskele20°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

TDP ESENTEPE ÖRGÜTÜ KURULDU

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ülke genelinde örgütlenme çalışmalarını sürdürüyor. TDP Esentepe Örgütü de düzenlenen etkinlikle oluşturuldu

TDP Esentepe Örgütü kuruldu

15 Mart 2016 Salı 11:57

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ülke genelinde sürdürdüğü örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Esentepe Örgütünü oluşturdu, örgüt binasının açılışını yaptı. TDP Esentepe Örgüt Başkanlığına Hüseyin Hakansoy getirilirken, Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Barut, Ahmet Erdoğan, Efe Gençay, Şenol Koreli, Hamide Coşkuner, Şengül Barut.  

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, etkinlikte yaptığı konuşmada, büyük önem verdikleri örgütlenme çalışmalarına kurultayın ardından da devam ettiklerini, 2016 yılında Yılmazköy, Haspolat ve Esentepe olmak üzere 3 bölgede daha örgüt kurduklarını ifade etti. Birçok bölgede daha örgüt kuracaklarını açıklayan Özyiğit, “TDP yoluculuğuna emin ve kararlı adımlarla yürümektedir” dedi.

"Sosyal demokrat, demokratik sol düşünce..."

18 Mart'ın TKP'nin 40. kuruluş yıldönümünü olduğunu anımsatarak, TKP ve BDH'nın birleşimiyle oluşan TDP’nin 40 yıllık geleneğin temsilcisi olduğunu söyleyen Özyiğit, sosyal demokrat, demokratik sol görüş, düşünce ve politikaların halktan onay bulmaya başladığını, bu düşüncenin en önemli temsilcilerinden birinin bugün Cumhurbaşkanı olduğunu belirtti.

Kıbrıs Sorununa siyasi eşitliğe dayalı adil ve kalıcı bir çözümün bulunmasına katkı koymanın yanı sıra, en önemli misyon ve hedeflerinin sosyal demokrat ilkeleri iktidara taşıyarak, toplumun hak ettiği düzende yaşamasını sağlamak olduğunu belirten Özyiğit, bu uğurda sağlam ve emin adımlarla yürüdüklerini kaydetti, özellikle son dönemlerde TDP’ye olan katılımlar ile kurulan örgütlerin bunun somut göstergesi olduğunu vurguladı.

Esentepe'de kurulan örgütle beraber örgüt binası da açtıklarını belirten Özyiğit,  "Bu bayrak, bu beyaz güvercin ülkenin her yanına taşınacaktır. Bizim geleneğimiz toplumun geleceğini ilgilendiren kararları şimdikilerin yaptığı gibi başka yerlerden onay alarak değil, toplumdan onay alarak yapılmasını öngörmektedir. Kararları kendimizin alacağı, kendi ayakları üzerinde durabilen bir sosyo-ekonomik yapı oluşturarak, gelecek nesillere daha yaşanası bir düzen kurmayı öngörmektedir. Burhan Nalbantoğlu, Ziya Rızkı ve Gözel Halim'lerin bize öğretisi budur" ifadelerini kullandı.

"En ufak sorunları bile çözemiyorlar"

Son dönemlerde göreve gelen hükümetlerin toplumdan tamamen kopuk politikalar izlediklerini, toplum yararına icraat yapmadıklarını, vatandaşların en ufak sorunlarına bile çözüm üretemediklerini belirten Özyiğit, "Ne acıdır ki, vatandaşın en ufak sorununa bile çözümler üretemeyenlerin, toplumun özvarlıklarının devredilmesinde, toplumun fakirleşmesini sağlayan kararlarda imza ve onayları vardır" dedi.

tdp-esentepe-orgutu-kuruldu-1.jpg

ASIM İDRİS

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, TDP olarak tüm bölgelerde örgütlenme adına yoğun bir çalışma içinde olduklarını, son dönemlerde de 3 bölgede daha örgüt oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

İdris, bir yandan kendi içlerinde kurumsallaşma adına mesai harcarken, diğer yandan da hem yapıcı muhalefet görevlerini yerine getirerek, toplum yararına icraat yapılması adına baskı unsuru olmaya çalıştıklarını, hem de sosyal demokrat düşüncenin iktidara gelmesi adına yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Konuşmasında kısaca hükümetin icraatlarına da değinen İdris, "Su konusu buzdağının yalnızca görünen kısmıdır. Alt tarafta çok daha büyük bir buzul daha vardır, o da Ekonomik Protokoldür. Ekonomik Protokol içinde, başta Kıb Tek ve Telekomünikasyon olmak üzere toplumun öz varlıklarının özelleştirilmesi vardır. Ancak ne acıdır ki, toplumun geleceğini bu kadar yakından ilgilendiren kararlar yine toplumun haberi olmadan, kapalı kapılar arkasında alınmaktadır. Bizim bunu kabullenmemiz ve onaylamamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

ZEKİ ÇELER 

TDP Girne İlçe Başkanı Milletvekili Zeki Çeler de, geçmişte sosyal demokrat düşüncenin yoğun olarak temsil edilen bölgelerin arasında gelen Esentepe'de örgüt kurmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Daha güçlü bir toplum, daha demokrat ve refah seviyesi yüksek bir yaşam düzeyi yaratmak adına verilen mücadelede örgütlenmenin önemine dikkat çeken Çeler, yeni örgütler kurarak, yeni örgüt binaları açma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Çeler, TDP'nin tek dayanağının toplum olduğunu, toplumun desteği ile de yetkili konuma geldikleri andan itibaren, kimseden korkmadan her yanlışlığın, her usulsüzlüğün üzerine gideceklerini belirtti. 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA