20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

TC'DE YALANLANAMAYAN 'KUMAR' HABERİNE TEZKİP İSTEMİ

Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın Singapur’da bir kumarhanede kumar oynarken çekilmiş fotoğraflarını yayınlayan Sözcü’ye ‘tekzip’ gönderildi. Yalanlanmayan haberin nesine ‘tekzip’ gönderildiği anlaşılamadı.

TC'de yalanlanamayan 'kumar' haberine tezkip istemi

10 Haziran 2016 Cuma 10:18

Erkam Yıldırım’ın söz konusu fotoğrafları 19 Nisan günü Sözcü gazetesinde yayınlanmıştı. O dönem Yıldırdım’ın isminin başbakanlıkla anılması nedeniyle fotoğrafın bir ‘Davutoğlu operasyonu’ olabileceğine dair spekülatif yorumlar yapılmıştı. Üstelik Başbakan Binali Yıldırım da fotoğraf ve haberin ‘çok masum olmadığını’ ve kendisine karşı bir ‘operasyon’yapıldığına dair kuşkuları bulunduğunu söylemişti.

Söz konusu fotoğrafın baş aktörü Erkam Yıldırım, gazeteye bir tekzip yollayarak, haberin ‘sinsi bir provokatif komplo’olduğunu ileri sürdü. Haberin yıpratma amacıyla yapıldığı söylenen ‘tekzip’i Sözcü bugün manşetinden paylaştı.

Gazetenin birinci sayfasında yalanlanmayan habere tekzip gönderilmesi eleştirilerek, fotoğraf ve haberdeki her bilginin birbiriyle uyum içinde olduğu ve doğru bilgilere tekzip gönderilemeyeceği kaydedildi.

Gazete, tek tek haberin ana unsurlarını manşetinden sorguladı, haberinin doğrulunu anlattı.

Fotoğraflara fotomontaj yapıldığına dair bir iddianın da yöneltilmediğine dikkat çeken Sözcü, tekzip kararına itirazının reddedildiğini aktardı.sozcu-tekzip.jpg

Sözcü, bu durumu, “Başbakan Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın avukatları söz konusu tekzip metninde, haberimiz yalanlanmadı, ‘sinsi bir provokatif komplo’ olduğunu ileri sürdü. Vaziyete diyecek bir lafımız var elbette: Sizin ‘sinsi bir provokatif komplo’ dediğinize biz ödüllük haber diyoruz…”diye yorumladı.

Haberde kullanılan fotoğraf da manşette bir kez daha yer aldı./diken

binali-kumar-sozcu.jpg

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA