20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TC'DE MÜDÜRÜN OKUL BAHÇESİNDEKİ İFTARINA ÖĞRENCİLERDEN VE MEZUNLARDAN TEPKİ

TC'de Müdürün okul bahçesindeki iftarına öğrencilerden ve mezunlardan tepki

21 Haziran 2016 Salı 10:31

Adana'da ÇEAŞ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akkoç'un, okul bahçesinde iftar etkinliğine öğrencilerden ve mezunlardan tepki geldi. Yayımlanan bildiride, okullardaki AKP yandaşı ve gerici uygulamalara karşı yakılan mücadele ateşinin büyütülmesi gerektiği vurgulandı.

AKP yandaşı olmasıyla ve gerici uygulmalarıyla tanınan Adana ÇEAŞ Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Akkoç'un, okul bahçesinde iftar etkinliğine öğrencilerden ve mezunlardan tepki geldi. 

Kamusal bir eğitim alanında dinsel içerikli etkinlik düzenlenemeyeceğini vurgulayan öğrenciler, "Safları sıklaştırın" başlıklı bir bildiri yayımladılar. 

Öğrencilerin ve mezunların bildirisi şöyle: 

"Toroslar'dan Ilgaz'a, bir ucundan diğer ucuna ülkenin... Aynı karanlık bulutlar dolanıyor üzerimizde. Ne tarafa dönsek ayrı bir 'ama' ile susturmayı deniyorlar bizi. 'Ama kadın, ama çocuk, ama inanç, ama ırk, ama...' Özgür düşünceye kilit vurmaya güçleri yeter, bir gün insan boyun eğer, umut tükenir sanıyorlar.

Ne yazık ki ÇEAŞ Anadolu Lisesi de bu gerici zihniyetin baskısı ile karşı karşıya kalmış durumda.

Pozitif bilimlerin yuvası olması gereken okulumuzda, laboratuvarlar artık sadece ismen varlık sürdürüyor. Kutlu Doğum Haftası'nda etkinlikler düzenlenip, panolara idare izni ile Arapça ayetler asılıyor.

Soma Katliamı ardından hayatını kaybedenler için okula dua okutmaya kalkanlara, çatısı altında bulundukları kurumun bir okul olduğunu hatırlatan ve karşı çıkan bir öğretmenimize dava açılıp çeşitli sebeplerle okuldan sürülüyor.

Bugün tek yumruk olmuşsak, padişahın karşısında korkusuzca dikiliyorsak eğer bu bir tesadüf değil. Biz, yıllardır sokaklara yayılan karanlığı okul sıralarımıza bir hastalık gibi bulaştıranları, avuçlarımızda sımsıkı tuttuğumuz geleceğimizin üzerine gölgesini düşürmeye çalışanları tanıyoruz.

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin gericiliğin karşısındaki dik duruşu, kirli elleri üzerimizde olanlara karşı bir başkaldırı çağrısıydı. Biz de ÇEAŞ Anadolu Lisesi mezunları ve öğrencileri olarak geleceğin aydınlık yüzü olduğumuzun bilinci ile, onların sesine ses olan arkadaşlarımızı selamlıyor, tüm liseleri yakılan ateşi büyütmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz.

Hep birlikte ve bu sefer daha güçlü:

'Yok öyle umutları yitirip  karanlıkta savrulmak,

Unutma; aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak...'"

solhaber

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA