27 Nisan 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa25°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara26°C

TC MİLLİ SAVUNMA'DA PENTAGON DÖNEMİ!

Pentagon modelinden esinilen değişim çalışmasına göre, bakanlığın yönetim kadrolarında da yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker görev yapacak.

TC Milli Savunma'da  Pentagon dönemi!

14 Ağustos 2016 Pazar 13:45

Hürriyet'te yer alan habere göre, Milli Savunma Bakanlığı yönetimi sivilleştirilerek yeniden yapılandırılacak ve bu yapılanmada ABD Savunma Bakanlığı Pentagon modelinden örnekler alınacak.

İlk kez sivil müsteşar atanacak olan bakanlığın yönetim kadrolarında da yüzde 60 sivil, yüzde 40 asker görev yapacak ve bakanlık da halen bulunduğu Genelkurmay kampusu içindeki yerinden 1.5 yıl içinde Eskişehir Yolu'ndaki yeni binasına taşınacak

'MÜSTEŞARIN 5 YARDIMCISINDAN 3'Ü SİVİL, 2'Sİ ASKER OLACAK'

Bakanlık kaynaklarından Hürriyet'e yapılacak açıklamada, yönetimdeki değişime ilişkin, "Bakanlığın yeniden yapılanmasında hedef, yönetim kademelerinin yüzde 60'ının sivil, yüzde 40'ının asker olması. Bu başta yarı yarıya da olabilir ancak nihai hedef yüzde 60'a 40. Pentagon'da da bu oran yüzde 70 sivil, yüzde 30 asker. Bakanlığa sivil müsteşar atanacak. Müsteşarın 5 yardımcısından 3'ünün sivil 2'sinin asker olması öngörülüyor ama başta bu 3 asker 2 sivil de olabilir, bu konudaki değerlendirmeler sürüyor. Aynı şekilde bakanlığın 8 genel müdürlüğünde de benzer düzenlemelere gidilecek. Bu genel müdürlükler ile bunların yardımcılıklarına da öngörülen sivil-asker dengesine uygun yöneticiler atanacak" denildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA