25 Nisan 2024
  • Lefkoşa31°C
  • Mağusa28°C
  • Girne26°C
  • Güzelyurt32°C
  • İskele28°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C

TC ADALET BAKANI, 'ŞU ANDA TEZKERE İÇİN BİR ÇALIŞMA YOK'

TC Adalet Bakanı, 'Şu anda tezkere için bir çalışma yok'

13 Haziran 2014 Cuma 13:36

  • TC Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na düzenlenen IŞİD baskınına ilişkin, ''Bu konu milli meseledir, siyaset üstü bir konudur. Şu anda benim bildiğim tezkereyle ilgili bir çalışma henüz yok'' dedi.

TC Adalet Bakanı Bekir Bozdağ gazetecilerin sorularını yanıtladı.  Musul'daki hadisenin ortaya çıkmasından sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık'ta bir toplantı yapıldığını dile getiren Bozdağ, ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplantı düzenlendiğini, bütün kurumların temsilcileri, bakanlar ve bütün yetkililerin bu toplantılara katılarak, Türkiye'nin Musul'da yaşanan hadise karşısında alması gereken tedbirleri enine boyuna değerlendirdiğini bildirdi.

"Şunu herkesin bilmesi lazım ki bu konudaki Türk milletinin ortak hassasiyeti, hükümetimizin hassasiyetidir" ifadesini kullanan Bozdağ, "Hükümetimiz, Başkonsolosumuz ve konsoloslukta çalışan insanlarımız dahil olmak üzere Musul'da bulunan tüm vatandaşlarımız ve orada yaşayan herkesle alakalı büyük hassasiyet ve titizlik içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir" dedi.

NATO ve Birleşmiş Milletler nezdinde girişimler yapıldığına işaret eden Bozdağ, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımızın, Dışişleri Bakanımızın yaptığı uluslararası görüşmeler de var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu konuyla ilgili her kurumuyla, her tür görevli ve yetkilisiyle teyakkuz halindedir. Bu konu milli bir meseledir. Siyasi partilerin üzerinde bir konudur. O hassasiyetle bütün herkesin ve her kesimin de bu meseleye yaklaşmasının doğru olduğunu ifade etmek isterim.

Bugün (dün) TBMM'de bir bilgilendirme yapılacak. Meclisin açılmasıyla. Hükümetimiz Musul'da yaşanan hadiselerle ilgili TBMM'yi bilgilendirecek. Siyasi partilerin grupları da bu konudaki görüşlerini ortaya koyacaktır. Bu da son derece önemli. Tezkereyle ilgili konuda şu anda mevcut tezkerenin yetip yetmediği ve yeni tezkere gerekip gerekmediği tabii bu değerlendirmeler kapsamında ele alınan konulardan birisi. Ama şu anda benim bildiğim tezkereyle ilgili bir çalışma henüz yok. Mevcut tezkere yetiyor mu onu da bilmiyorum işin doğrusu ama hükümetimizin diğer yetkilileri bu konuları elbette değerlendiriyorlar."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA