20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TATLISU HARNUP FESTİVALİ BAŞLADI

Tatlısu Harnup Festivali başladı

06 Eylül 2014 Cumartesi 11:48

Tatlısu Belediyesi’nin harnup ve yan ürünlerinin üretimini teşvik etmek, bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 9’uncısunu düzenlediği Tatlısu Harnup Festivali başladı.

Ekiplerin festival alanına gelişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, havai fişek, halk dansları, akrobasi, illüzyon ve ateş dansı gösterileriyle devam etti.

Konuşmalarla devam eden festivalin açılışında Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Tatlısu Belediye Başkanı Ahmet Hayri Orçan, Gagavuzya Komrat Belediyesi Başkan Yardımcısı Lidya Granidar, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İlker Taner Fırlak konuşma yaptı.

Protokol ve konuklara pekmez şerbeti ile harnup tatlısı ikram edilen gece Grup SOS konser verdi.

4 gün boyunca çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak festivalde, Denizli, Bursa, Altınova ve Tatlısu halk dansları ekipleri; Yetenek Sizsiniz Yarışması’nın finalistleri; akrobasi Work-Out Türkiye, İllüzyonist Enver Ertaş ve Ateş Fırtınası- Fire Storm ve Leylek ayaklı uzun adamlar” gösteri sunacak.

Festivalde yerli Sanatçı Örge Volkan’ın yanı sıra Türkiye’den Sanatçı Murat Başaran ve Ankaralı Yasemin sahne alacak

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, Harnup Festivali’nin bu yıl dokuzuncusunu gerçekleştiren Tatlısu Belediyesi’ni kutlayarak, festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Meclis Başkanı Sibel Siber ise festivallerin önemine değinerek, bu tür uluslararası organizasyonların kültürleri kaynaştırdığına dikkat çekti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, dünya piyasalarında harnup yan ürünlerine olan talebin arttığını ifade ederek, bunun farkında olmasını istediği üreticilerden harnup ürünlerinden artı değer yaratmalarını istedi.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan da yaptığı konuşmada, harnup ile yan ürünlerinin üretimini teşvik yanında bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamak amacıyla düzenledikleri festivalin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Orçan, harnup üreticisinin devletten destek beklediğini de söyledi.

Gagavuzya Komrat Belediyesi Başkan Yardımcısı Lidya Granida da konuşmasında, festival kapsamında geldikleri Tatlısu’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti belirterek, gösterilen sıcak ilgi ve misafirperverliğe teşekkür etti.

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karatmaca da konuşmasında ülke insanına 15 yıldan beri hizmet vermekte olan şirketin bundan gurur duyduğunu dile getirerek, hizmetlerine bundan sonra da devam edeceğini kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA