18 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa19°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele19°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

TATBİKAT BAŞLIYOR

Tatbikat Başlıyor

11 Haziran 2013 Salı 09:24

page_rusya-dev-tatbikata-basladi_248188239[1]Türkiye ile KKTC Arama Kurtarma unsurlarının katılımıyla düzenlenen Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2013 Arama Kurtarma Tatbikatı kara safhası bugün gerçekleştiriliyor. Saat 17.00’de başlayacak tatbikatın kara safhası, 101 Evler bölgesinde icra edilecek.

Şehit Teğmen Caner Gönyeli - 2013 Arama Kurtarma Tatbikatına katılmak üzere ülkemize gelen Türkiye Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı ve Başbakan tarafından kabul edildi.

Ziyaretlerinde, Türkiye’den selam ve sevgi getirdiğini aktaran Koramiral Kezek, tatbikatın, iki ülke arasındaki işbirliği anlaşması çerçevesinde yapıldığını anımsattı.

Tatbikatın başarıyla tamamlanacağına inandıklarını kaydeden Koramiral Kezek, tamamen insani amaçlarla yapılan tatbikatın güç durumda olan insanların hayatını kurtarmak amacıyla icra edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, iki ülke arasındaki birlik, berberlik ve Anavatan Türkiye’nin fiili garantisi ile bu topraklarda huzur içinde yaşandığını kaydetti.

Güney Kıbrıs’ın bir anlaşma yapmaya yanaşmadığı ve müzakere tarihini ertelediği bir zamanda tatbikat yapılmasının anlaşmanın gerekliliğini daha fazla gösterdiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı, “temennimiz suların ısınması değil, barış olmasıdır” dedi.

Meclis Başkanı Hasan Bozer de, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kıbrıs Türkü için büyük önem taşıdığını dile getirerek, Kıbrıs konusunun siyasi safhasının devam ettiğini belirtti.

Bozer, tatbikatların beklenmedik olaylarda hazırlıklı olunup olunmadığını görmek bakımından önem taşıdığını da vurguladı.

Türkiye Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Atilla Kezek’in son durağı ise Başbakanlık oldu.

Başbakan Küçük- Koramiral Kezek görüşmesinde açıklama olmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA