25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa20°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele20°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

TATAR'DAN 'PANİK' KOKAN AÇIKLAMA...

UBP Milletvekili Ersin Tatar, “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne , Kuzey Kıbrıs’ta inşaat ve emlak sektörünü çökertecek bir başvuruda bulunduğuna dikkati çekti...

Tatar'dan 'panik' kokan açıklama...

05 Haziran 2016 Pazar 12:38

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar,  “Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne , Kuzey Kıbrıs’ta inşaat ve emlak sektörünü çökertecek bir başvuruda bulunduğuna dikkati çekti.

Ersin Tatar, “ Cumhurbaşkanı Akıncı’yı acil olarak konuyu görüşme masasına taşımaya, Avrupa Konseyi,  Birleşmiş Milletlerler, Avrupa Birliği ve ilgili ülkeler nezdinde gereken tepkiyi ortaya koymaya, hükümeti de olay üzerinde titizlikle durmaya davet etti.”

tatar-kutlay-erke-en-guzel-yanit-15302.jpg

Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

“ Rum Yönetimi Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne 1974 öncesi Rumlara  ait olan Kuzey’deki mallarla ilgili yaptığı başvuru ile  devam eden görüşmelerin ruhuna aykırı davranmıştır.

 Biz halk olarak  devam eden görüşmelerde mülkiyet konusunun büyük ölçüde tazminat ve takasla çözüme kavuşturulacağı düzenlemelerin yapılacağı,  Rumlar artık iki bölgeli, iki toplumlu bir yeni bir Devlet kurulmasını, barış ve işbirliğinin ön planda tutulmasını içlerine sindirecekleri beklentisindeyken onlar tam tersi bir adım atarak ekonomimizi perişan etmeye yönelmişlerdir. Rumların istediği, derhal tüm inşaatların durdurulması, bunlarla ilgili reklamlara ve furalara katılmaya son verilmesidir. Beklentileri, Avrupa Konseyi’nin Türkiye’yi Kuzey Kıbrıs’taki ekonomik çarkları tamamen durduracak bu adımların atılaması için baskı altına alması, yapılmaması halinde Türkiye’ye müeyyideler uygulamasıdır.

 Cumhurbaşkanı Akıncı ve Rum lideri Anastasiades’in iddialarına göre çözüme doğru gidilirken Rum tarafı, iyi niyet sergilemek yerine, bizim ekonomik olarak güçlenmemizin, önünü açacağına, düşmanca bir tutum izleyerek bizi daha da zora sokacak politikayı devreye koymuştur.Yapılmak istenen  Kıbrıs Türk ekonomisini dizlerinin üstüne çökertecek, bir anlamda moratoryum ilanına neden olacak bir noktaya bizleri sürüklemek ve bizleri aleyhimize olabilecek bir anlaşmaya boyun eğdirmektir. Oyun büyüktür ve Anavatan Türkiye ile KKTC’ye yönelik büyük planın parçasıdır.

anastasiadis_ile_akinci_baris_kahvesi_icti_h49431_bae18.jpg

Böylesi bir durumda Türkiye  ve ilgili tüm sektörlerle istişare içinde  gereken adımlar mutlaka atılmalı, Rum tarafının yaptıkları yanına kar bırakılmamalıdır.

Cumhurbaşkanı Sayın Akıncı acil olarak konuyu görüşme masasına taşımalı, Avrupa Konseyi,  Birleşmiş Milletlerler, Avrupa Birliği ve ilgili ülkeler nezdinde gereken tepkileri ortaya koymalıdır. Hükümetimiz de olay üzerinde titizlikle durmalı, konuyu yakından takip ederek üzerine düşenleri yapmalıdır”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    SON DAKİKA