TATAR: “UBP KIBRIS KONUSUNDA ÇOK HASSAS”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, UBP’nin Kıbrıs konusunda çok hassas olduğunu kaydederek, “Kıbrıs Türk halkının daha fazla haksızlığa uğramaması için aktif bir siyaset izlemeye kararlıyız” dedi.

01 Kasım 2018 Perşembe 12:55
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, UBP’nin Kıbrıs konusunda çok hassas olduğunu kaydederek, “Kıbrıs Türk halkının daha fazla haksızlığa uğramaması için aktif bir siyaset izlemeye kararlıyız” dedi.
UBP’nin Kıbrıs Türk halkının büyük kesiminin desteğine sahip en geniş tabanlı siyasi örgütlenme olduğunu söyleyen Tatar, “Rum komşularımız ve ilgili tüm çevreler bilmelidir ki, UBP’nin görüşleri dikkate alınmadan atılacak her adım eksiktir, aksaktır” şeklinde konuştu.
Ersin Tatar, yazılı açıklamasında Kıbrıs konusundaki son gelişmeleri değerlendirdi.
Kıbrıs’la ilgili raporun Güvenlik Konseyi’nde onaylanmasının ardından Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs sorunu için görevlendirdiği Geçici Özel Danışman Jane Holl Lute’un adaya yeniden geldiğini anımsatan Tatar, özel danışmanın görüşmelerin başlayıp başlayamayacağını saptamak üzere temaslar başlattığını söyledi.
“YAPILMASI GEREKEN YENİ FİKİRLER ÜZERİNDE YOĞUNLAŞMAK”
Tatar şunları kaydetti:
“Rum kesiminin Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin kaldırılmasını hedef aldığı, Kıbrıs Türkünü siyasi eşit olarak görmediği, kurulacak yeni ortaklık devletinin yönetimine etkin katılımımıza karşı olduğu, büyük toprak tavizi istediği, mülkiyet konusunu hallederken hep kendine yonttuğu ve bizi sosyo-ekonomik yönden mahvedecek düzenlemeler planladığı gayet nettir.
Hal böyleyken yapılması gereken yeni fikirler üzerinde yoğunlaşmak, klasik Kıbrıs konusu tartışma ve çözüm arama modellerinin çerçevelerinin dışına çıkmaktır. Eğer yeni fikirlerin de ele alınmasının yolu açılır ve bu bağlamda bir süreç başlarsa, bunun kısa sürede sonuç alıcı ve ucu kapalı olması gerekmektedir.
Dileğimiz daha önce dikkati çektiğimiz üzere, görüşmelerin nasıl başlayacağına ilişkin yıllarca sürecek görüşmeler yapılarak Kıbrıs Türküne daha fazla zaman kaybettirilmemesidir. Tarafların görüşleri ve Crans Montana’da bir kez daha kendini gösteren Rum tutumu ortadadır.
Rum tarafı, dünyanın kendilerine tüm uzlaşmazlıklarına rağmen göstermeye devam ettiği devlet muamelesini bizim aleyhimize kullanarak denizlerde doğal gaz ararken Kıbrıs konusunun Rum tarafının lehine olacak şekilde uzayıp gitmesine izin verilmemelidir.”
“YA GÖRÜŞMELER UCU KAPALI, SONUÇ ALICI ŞEKİLDE OLACAK YA DA…”
“Ya kısa süre içinde başlayacak, ucu kapalı, sonuç alıcı bir görüşme maratonu ile Kıbrıs konusunda bir anlaşmaya varılacak, ya da varılamıyorsa Birleşmiş Milletler gerekli saptamaları yaparak Kıbrıs Türk Halkına haksızlık yapmaktan vazgeçecek” diyen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar şunları ekledi:
“UBP olarak Kıbrıs konusunda çok hassasız ve Kıbrıs Türk Halkı’nın daha fazla haksızlığa uğramaması için aktif bir siyaset izlemeye kararlıyız. Rum komşularımız ve ilgili tüm çevreler bilmelidir ki Kıbrıs Türk Halkı’nın büyük bir kesiminin desteğine sahip olan, halkımızın en geniş tabanlı siyasi örgütlenmesi konumunda bulunan UBP’nin görüşleri dikkate alınmadan atılacak her adım eksiktir, aksaktır.”
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
Eski uygulama devam edecekKimlik kartlarından anne ve baba bilgilerinin çıkarılması kararına yönelik yoğun kamuoyu tepkisinin ardından Rum İçişleri Bakanlığı eski uygulamaya dönme kararı aldı.01 Ağustos 2026 Cumartesi 17:54GÜNEY KIBRIS
Tufan Erhürman: “Her türlü atraksiyon var, eksik olan ciddiyet”Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kıbrıs müzakereleri ve siyasi gelişmeler üzerinden eleştirilerde bulundu.01 Ağustos 2026 Cumartesi 15:03KIBRIS
Ahmet Zort: Patates Festivali her yıl daha da güçlenerek yoluna devam edecekAhmet Zort, 12. Patates Kültür, Sanat ve Spor Festivali'nde üretici ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini belirterek, festivalin her geçen yıl daha da güçlenerek kurumsallaşması için çalışacaklarını söyledi.01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:31GAZİMAĞUSA
Trafik denetimlerinde 430 sürücüye işlem35 araç trafikten men edildi01 Ağustos 2026 Cumartesi 13:20KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.