TATAR NTV’DE: “ADA EKONOMİSİNDE TECRİD ÇOK UZUN SÜREMEZ”
Tatar NTV’de: “Ada ekonomisinde tecrid çok uzun süremez”

27 Mayıs 2020 Çarşamba 17:51
KKTC’nin koronavirüsle verdiği mücadeleyi anlatan Başbakan Tatar, KKTC devletinin tüm kurum ve kuruluşlarının işi ciddiye aldığını, halkın da tüm kurallara uymasıyla başarı elde edildiğini söyledi.
Başbakanlıktan verilen bilgiye göre, Başbakan Tatar, KKTC’nin ayrı bir halk olarak Güney Kıbrıs’tan da daha başarılı bir şekilde bu süreci yönettiğini belirterek, normalleşme sürecine girilmiş olmasına rağmen tedbiri elden bırakmadıklarını kaydetti.
Başbakan Tatar, “Biz bunu başardık. 30 binden fazla test yapıldı. 108 vaka bulundu. Herkes tedavi edildi, taburcu oldu. Bundan sonra sınır kapılarının açılması, uçakların gidip gelmesi, gündeme gelecek. Çünkü ada ekonomisi turizm ve öğrenciye bağlı. Bunların bıçak gibi kesilmesinin ekonomik faturası ortaya çıktı. Ama önce sağlık. Bu nedenle de bir takım bedeller ödedik” dedi.
Adaletli bir yapı ortaya koyarak krizin yönetildiğini ve başarılı olunduğunu belirten Başbakan Tatar, bundan sonraki süreçte KKTC’nin daha müreffeh bir noktaya geleceğine inandığını söyledi.
Başbakan Tatar, uzun yıllar önce ülkeden göç eden Kıbrıslı Türklerin de en kısa sürede güvenli ülke KKTC’ye dönmek istediğini dile getirdiğini anlattı.
Kararları alırken sektörlerin baskısına da göğüs gerdiklerini kaydeden Başbakan Tatar, normalleşme süreci çerçevesinde şimdi bazı riskler alınabileceğini dile getirdi.
“ADA EKONOMİSİNDE TECRİD ÇOK UZUN SÜREMEZ”
Başbakan Tatar, ada ekonomisinde tecridin çok uzun süremeyeceğini belirterek, gerekli önlemleri de alarak adımlar atılacağını kaydetti.
Başbakan Tatar, son 2 ayda 40 bakanlar kurulu yapıldığını da ifade etti.
TC-KKTC İktisadi ve Mali İşbirliği anlaşmasına ilişkin olarak da Başbakan Tatar, anlaşmayla Kovid-19’dan dolayı düşen gelirlere katkı sağlanacağını söyledi.
Bu nedenle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türk hükümetine teşekkür eden Başbakan Tatar, izolasyon ve ambargolar altındaki KKTC’nin ayakta durmaya devam ettiğini, Türkiye’nin de savunma ve altyapıya yaptığı katkıların büyük önem taşıdığını kaydetti.
“TÜRKİYE İLE İŞBİRLİĞİ BİZİM İÇİN HER ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ OLMUŞTUR”
Başbakan Tatar, “Türkiye ile işbirliği bizim için her zaman çok önemli olmuştur. Bizim TC’den başka çıkış yolumuz yok. Burada büyük mücadele verildi. KKTC kuruldu. Şimdi TC’nin desteği ile daha da ileriye taşıyacağız” dedi.
Kıbrıs Türk halkının kendi devleti çatısı altında geleceğini şekillendirmek zorunda olduğunu ve bu yönde siyaset geliştirdiklerini belirten Başbakan Tatar, esas olanın bu coğrafyada milletin çıkarları doğrultusunda hareket etmek olduğunu söyledi.
Doğu Akdeniz’deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan Tatar, Türkiye’nin doğru noktayı çok iyi şekilde yakaladığını ve en iddialı bölge ülkesi olduğunu belirtti; KKTC de bu mücadelede büyük bir öneme haiz olduğunu vurguladı.
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta parlemento seçimi... İşte son anket...Güney Kıbrıs’ta seçim öncesi yapılan ankette hiçbir parti yüzde 20’nin üzerine çıkamadı. Öte yandan Güney Kıbrıs'ta halkın kurumlara güveninde ciddi düşüş yaşandığı gözlemlendi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:25GÜNEY KIBRIS
“Kesişmeler” sergisi Gönyeli’de sanatseverlerle buluşuyorGönyeli’de sanatın farklı disiplinlerini bir araya getiren anlamlı bir sergi daha sanatseverlerle buluşuyor. “Kesişmeler” (Intersections) başlığıyla düzenlenen sergi, farklı sanatçıların eserlerini ortak bir zeminde bir araya getirerek izleyicilere çok yö04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:08KÜLTÜR/ SANAT
İskele Sınırüstü’nde 12 Yıllık Yol Çilesi Sürüyorİskele’ye bağlı Sınırüstü bölgesinde yaşayan onlarca aile, yaklaşık 12 yıldır yol sorununun çözülmesini bekliyor. Özellikle altyapı eksikliği nedeniyle toprak yollar, her yağışın ardından çamur ve bataklığa dönüşüyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:00İSKELE
Mayıs ayında Kıbrıs'a kar yağdıTrodos beyaza büründü04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:54KIBRIS
İngiliz turistler Güney Kıbrıs’tan uzaklaşıyorİngiliz turistlerin Güney Kıbrıs’a ilgisi azalırken, Londra’nın seyahat uyarısını güncellememesi ve bölgedeki güvenlik endişeleri nedeniyle tatilcilerin farklı destinasyonlara yöneldiği bildirildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:52GÜNEY KIBRIS
KTOEÖS, öğlenden sonra İskele, Karpaz, Gazimağusa ve çevredeki okullarda grev ve eylemde olacakKTOEÖS, bugün öğleden sonra İskele, Karpaz, Gazimağusa ve Gazimağusa çevresindeki okullarda tam gün eğitime karşı kısmi grev ve eylem yapacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:49İSKELE
Yer yer sağanak yağış bekleniyorParçalı bulutlu, yer yer sağanak veya gök gürültülü sağanak yağışlı hava etkili olacak.04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:48HAVA DURUMU
Döviz güne nasıl başladı?Döviz yeni haftaya nasıl başladı?04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:32PARA BORSA
Gündemde 5 yasa tasarısı varMeclis Genel Kurulu bugün toplanacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.