TATAR: “KORONAVİRÜS SONRASINDA YENİ DÜZENLEMELERLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Tatar: “Koronavirüs sonrasında yeni düzenlemelerle yolumuza devam edeceğiz”

09 Nisan 2020 Perşembe 17:14
Başbakan Ersin Tatar İskele bölge belediye başkanlarıyla bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundu.
İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan toplantıya Başbakan Ersin Tatar’ın yanı sıra Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Mustafa Ürüncüoğlu, Ulusal Birlik Partisi İskele Milletvekili Yasemin Öztürk, İskele Polis Müdürü Gökay Karagil, Karpaz Koordinasyon komitesi üyeleri ile bölge belediye başkanları katıldı.
Başbakan Ersin Tatar toplantıda yaptığı konuşmada, hükümetin zamanında aldığı kararlar ve önlemler sayesinde korona virüsün yatay bir seyir ile ilerlediğini kaydetti.
Başbakan Tatar, “inşallah bu şekilde bir seyirle bunu atlatacağız ve tabi ki bundan sonra Türkiye’ye bakacağız, başka ülkelere bakacağız oralarda durum nasıl gelişiyor. Ondan sonra kapıların açılması ile turizmin başlamasıyla faaliyetlerin artmasıyla normal hayata döneceğiz diye düşünmek istiyorum” dedi.
Şu an için önceliklerinin halk sağlığı olduğunu vurgulayan Başbakan Tatar, Karpaz bölgesinin de bu nedenle karantinaya alındığını ifade etti.
İskele ve Karpaz bölgesinin turizm yönünden potansiyeline işaret eden Başbakan Tatar, “koronavirüs sonrasında yeni düzenlemelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Başbakan Tatar, yerli istihdamın desteklenmesinin önemine de dikkat çekti.
Karamsar olunmaması gerektiğini dile getiren Başbakan Tatar, “karantina noktasında yurtdışından getirdiğimiz belki de şu anda sayıları bin 500’e yakın kendi vatandaşımıza sahip çıkma onların ailelerine kavuşturma noktasında hükümetimizin yaptığı çalışmalar, artık Cuma günü Ankara’dan gelecek seferle ondan sonra bir süreliğine uçuşlar durdurulacaktır gelinen nokta da bilim kurulumuzun da yaptığı tavsiyelerle artık karantina sürecinde KKTC’de imkanlarını zorlamaktadır çünkü her 14 günlük karantina süresi ve burada çalışılması oldukça zordur” dedi.
Dünya’yı sarsan bu virüsün çok güçlü devletlere bile tahribatlar verdiğini söyleyen Başbakan Tatar, ülkede alınan zamanında kararlar ile bu krizi en iyi şekilde yönetmeye çalıştıklarını belirtti.
Başbakan Tatar, sokağa çıkma yasağının (yarın) büyük ihtimal ile bir hafta daha uzatılacağını kaydederek, ilerleyen haftalarda ekonomik faaliyetlerin başlaması için birtakım adımlar atılacağını belirtti.
Kızılay’ın İskele ve Karpaz bölgesine dağıtılmak üzere toplamda 2420 gıda yardım paketini hazırladığını kaydeden Başbakan Tatar, bölge halkının her zaman yanında olduklarını sözlerine ekledi.
Dr. Özcan Hüdaverdi: "Kendi ayağımıza bile bile kurşun sıktık!"Adeta isyan etti!26 Ocak 2021 Salı 23:42GENEL SAĞLIK
Sokağa çıkma başvurusu için dijital izin belgesi devredeSokağa çıkma başvurusu için dijital izin belgesi devrede26 Ocak 2021 Salı 23:25KIBRIS
Tatar'dan kurallara uyalım çağrısıTatar'dan kurallara uyalım çağrısı26 Ocak 2021 Salı 23:11KIBRIS
Atalay; Girne ve Lefkoşa'da namazlar evlerdeAtalay; Girne ve Lefkoşa'da namazlar evlerde26 Ocak 2021 Salı 22:53KIBRIS
Marketler 06-20 arası açık, paket servisler 24'e kadarMarketler 06-20 arası açık, paket servisler 24'e kadar26 Ocak 2021 Salı 22:37KIBRIS
Sokağa çıkma emirnamesi yayınlandı.. İşte detaylarSokağa çıkma emirnamesi yayınlandı.. İşte detaylar26 Ocak 2021 Salı 22:26KIBRIS
Türkiye'de YSK açıkladı... DEVA ve Gelecek yokYüksek Seçim Kurulu (YSK), 17 partinin seçime girme yeterliliğine sahip olduğuna karar verdi. Listede DEVA ve Gelecek Partisi yer almadı...26 Ocak 2021 Salı 22:23TÜRKİYE
TÜGVA il temsilcisi, sadece kendisinin girebildiği sınavı kaybetti!Üniversitelerde açılacak kadro için kişiye özel ilan verilmesi örneklerinden birisi de Gaziantep Üniversitesi’nde yaşandı. Türkiye Gençlik Vakfı Gaziantep İl Temsilcisi Mahmud Tekin “ön elemeyi geçerek” sadece kendisinin girebildiği sınavda 38 puan aldı26 Ocak 2021 Salı 22:21TÜRKİYE
Covid aşısı, İsrail ve Filistin arasındaki eşitsizliği gözler önüne serdiDoğu Kudüs'teki Augusta Victoria Hastanesi'nde çalışan Doktor Fadi El Atraş, "Ben aşı oldum ama rahatlayamadım. Bir eşitsizlik sorunu var" diyor.26 Ocak 2021 Salı 22:09ORTADOĞU
Angolemli: “Mahkemelere Güven Yitirildiği An Ülke Çöker”Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili Hüseyin Angolemli, Meclis’te Mahkemeler bütçesinin görüşülmesi sırasında söz alarak değerlendirmelerde bulundu.26 Ocak 2021 Salı 21:44İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.