TATAR: “ HÜKÜMET DOĞRU KARARLAR ALAMADI”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, halkta ve UBP tabanında, mevcut hükümetin sona yaklaştığı ve UBP’nin hükümete gelmesi gerektiği yönünde yaygın bir kanaat ve beklenti olduğunu belirtti.

02 Kasım 2018 Cuma 14:23
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, halkta ve UBP tabanında, mevcut hükümetin sona yaklaştığı ve UBP’nin hükümete gelmesi gerektiği yönünde yaygın bir kanaat ve beklenti olduğunu belirtti.
UBP Genel Başkanı Tatar, koalisyon hükümeti mi kurulacağına, yoksa erken seçim çağrısı mı yapılacağına parti yetkili kurullarının karar vereceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmayacağını belirten Tatar, sağın adayının cumhurbaşkanı olması gerektiğini kaydetti.
UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar BRT’de Basın Odası programına katılarak soruları yanıtladı.
UBP Genel Başkanı, hükümetle ilgili özetle şöyle konuştu:
“ Önümüzde yılbaşına kadar bütçe görüşmeleri var. Hükümet ortakları uyum içinde olduklarını söylüyorlar. Göreceğiz. Biz bütçede etkili muhalefet yapacağız. Eğer havlu atarlarsa koalisyon hükümetine mi gireceğiz, erken seçim çağrısı mı yapacağız, UBP yetkili kurulları karar verecek. Ben de erken seçim olsun tek başımıza iktidara gelelim isterim ama, seçim demek milletvekili adaylarının, partilerin, devletin çok para harcaması demektir. 9 ay önce milletvekili seçiminden çıktık. Ben bir erken seçim için koşulların oluşmadığı düşüncesindeyim ama demokrat biri olduğum için yine de karar yetkili kurullarımızda diyorum. Benim gördüğüm halkta ve UBP tabanında bu hükümetin artık sona yaklaştığı, UBP’nin hükümete gelmesi gerektiği yönünde yaygın bir kanaat ve beklenti var.”
“ HÜKÜMET DOĞRU KARARLAR ALAMADI”
Tatar, hükümetin ülkede ekonomik kriz yaşanırken doğru dürüst kararlar alacağı yerde, çelişkili açıklamalar yaptığını, her ortağın başka bir ses çıkararak güvensizliğe neden olduğunu, reformların ihmal edildiğini” öne sürdü.
“ POLİTİKALARIMIZ GELİŞTİRİLİP, ZENGİNLEŞTİRİLEBİLİR”
Ersin Tatar,43 yıllık bir parti olan UBP’nin politikalarının ana hatları ile belli olduğunu, bunların değişmeyeceğini, ancak partide oluşturulacak; uzmanların ve eski bürokratların da yer alacağı komisyonlardan çıkacak öneriler ve görüşler ışığında ülke şartlarına uygun olarak geliştirilebileceğini, zenginleştirilebileceğini kaydetti.
“ UBP GENEL SEKRETERİ’Nİ PARTİ MECLİSİ SEÇECEK”
Tatar, UBP Genel Sekreteri’nin Genel Başkan’ın milletvekili seçildiği ilçenin dışındaki ilçelerin milletvekillerinden birinden seçilmesi gibi bir teamül olduğunun anımsatılarak görüşünün sorulması üzerine ise özetle şunları ifade etti:
“ Böyle bir teamül olabilir ama o dönemde şimdiki gibi KKTC şimdiki gibi tek seçim bölgesi değildi. Şimdi herkes her yerden oy alıyor. Tüzükte ise böyle bir şey yok. Ben , Lefkoşa milletvekiliyim ama son seçimde en fazla Gazimağusa’da dolaştım. Benim için UBP Genel Sekreteri’nin bana yakın olması önemli değildir. Önemli olan seçilecek Genel Sekreter’in çalışkan biri olması, tüm ada sathındaki örgütlerle, ilçelerle ilgilenmesi, partiye katkı sağlamsıdır” .
Tatar, aklında bir Genel Sekreter adayı olup olmadığı ve her hangi bir adaya destek verip vermeyeceği ile ilgili soru üzerine ise” Parti Meclisi’ne seçilenler hafta sonu belli olacak. Ardından Parti Meclisi’nde , Merkez Yönetim Kurulu ve Genel Sekreter seçimine gidilecek. Adaylar henüz ortada yok. O aşamaya gelinsin, adaylar ortaya çıksın ondan sonra ne yapılacağını, nasıl tutum takılacağını konuşuruz “dedi.
“ YENİ CUMHURBAŞKANI SAĞIN ADAYI OLMALIDIR”
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar, cumhurbaşkanlığına adayı olmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.
Tatar “Ben kesinlikle cumhurbaşkanı adayı değilim. Kimseyle bunun için pazarlık yapmadık. Ne Sayın Eroğlu ne de Tahsin Ertuğruloğlu ile. Sayın Derviş Eroğlu Cumhurbaşkanı adayı olmak ister mi?’ Bilmiyorum. Bu soru bana sorulmamalı. Sayın Eroğlu’na sorun...” dedi.
Sağın adayının yeni cumhurbaşkanı olması gerektiğinin altını çizen UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, cumhurbaşkanlığı için de kararın günü geldiğinde yetkili organlar tarafından verileceğini “ belirtti.
YSK, TAM Parti’nin LAÇ belediye meclis aday listesini iptal etti: Cinsiyet kotası karşılanmadıYüksek Seçim Kurulu, TAM Parti’nin, Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi için sunduğu 14 kişilik listede yalnızca 4 kadın adaya yer vermesi nedeniyle belediye meclis üyesi aday listesini oyçokluğuyla iptal etti.31 Ekim 2026 Cumartesi 22:07KIBRIS
DAÜ-SEN: “Hukuk çiğnenerek akademik personelin sözleşmeleri sonlandırılamaz!”DAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve dönem ortasında öğretim üyelerinin değiştirilmek istenmesine karşı Rektörlük önünde eylem yaptı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:50KIBRIS
TDP ilk 90 günlük acil eylem planını açıkladıTDP, 6 Aralık 2026 seçimlerinin ardından hayata geçirmeyi hedeflediği İlk 90 Gün Acil Eylem Planı’nı kamuoyuyla paylaştı.31 Ekim 2026 Cumartesi 11:34KIBRIS
DAÜ-SEN, Rektörlük Önünde Eylem YapacakDAÜ-SEN, 65 yaşını dolduran akademisyenlerin sözleşmelerinin uzatılmaması ve akademik kadro statülerine ilişkin yaşanan sorunlar nedeniyle yarın Rektörlük önünde eylem ve basın açıklaması gerçekleştirecek.29 Ekim 2026 Perşembe 13:32KIBRIS
İsrail seçim sonuçları: Netanyahu'nun bloğu önde ancak meclis çoğunluğunu sağlayamıyorİsrail'de 27 Ekim Salı günü yapılan parlamento seçimlerinde Türkiye saatiyle 15.30 itibarıyla oyların %85,6'sı sayıldı.29 Ekim 2026 Perşembe 00:19ORTADOĞU
“Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığının evlilik yoluyla elde edilmesi konusunda kararRum Yüksek Mahkemesi, sonradan “Kıbrıs Cumhuriyeti” vatandaşlığı alan yabancı uyruklu bir kişinin, evlendiği yabancı uyruklu eşine vatandaşlık hakkı kazandırmayacağına hükmetti.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
İçişleri Bakanlığı: Fatma Ünal’a cezaevinde ayrıcalıklı muamele yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyorFatma Ünal’ın özel bir odaya yerleştirildiği ve ayrıcalıklı muamele gördüğü yönündeki iddiaları reddederek, yasa ve tüzüklere aykırı herhangi bir uygulama bulunmadığını açıkladı.28 Ekim 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Doç. Dr. Hamit Caner yazdı... "Büyüdük... Peki Güçlendik mi?""Kuzey Kıbrıs’ın son kırk yıldaki en büyük başarılarından birinin yükseköğretim olduğunu inkâr etmek haksızlık olur."28 Ekim 2026 Çarşamba 12:11KIBRIS
İskele'de üvey kızına cinsel saldırı iddiasıyla tutuklu zanlıya 6 gün ek süreİskele'de 2023-2026 arasında 16 yaşından küçük üvey kızına defalarca cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan H.B., mahkemeye çıkarıldı; soruşturma kapsamında 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verildi.28 Ekim 2026 Çarşamba 11:47İSKELE
Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta Eski Sendika Yöneticileri ile BuluştuEmekçinin partisi Bağımsızlık Yolu, KTAMS’ta her salı bir araya gelen eski sendika yöneticileri ve emeklilerle buluştu. Görüşmede emekçinin partisi Bağımsızlık Yolu’nun mücadele programı ile ilgili bilgi verilirken, politikaları ile ilgili önerileri konuş28 Ekim 2026 Çarşamba 11:43KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.