27 Nisan 2024
  • Lefkoşa16°C
  • Mağusa18°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TATAR: "HALEN TARAFIMA KİMİN OY KULLANDIĞI LİSTESİ VERİLMEDİ"

Herkes sandıklara gidip oy kullanmalı

Tatar: "Halen tarafıma kimin oy kullandığı listesi verilmedi"

06 Kasım 2015 Cuma 15:29

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, “ partililerin gerçekten bir birlerine sevgi ve saygıyla sarılmaları, plan-proje üreten bir yapının ortaya çıkması, parti içi demokrasinin sağşanması ve ben diyen zihniyet yerine biz diyen zihniyetin partiyi yönetmesi için kendisinin ikinci turdan başarı ile çıkması gerektiğini” vurguladı.

Ersin Tatar, “ tabandan gelen sesin başarabileceklerini gösterdiğini” ifade etti ve “ Özgürgün ve adamlarının her türlü hukuksuzluk ve anti demokratik tutumuna karşın UBP’yi sevdikleri için yarışı sürdürdüklerini ancak bunun tüm yapılanların sineye çekileceği anlamına gelmediğini” kaydetti.

Tatar, “ kendilerini dışlayan, karalayan, yalana başvuran, üye listelerini adamları ile birlikte istediği gibi hazırlayan ve kendilerine vermeyen, tüzüğün açık maddesine rağmen Parti Meclisi için yapılan oylamanın sonucunu açıklattırmayan, Özgürgün’ün şimdi timsah göz yaşları dökercesine birlik-beraberlikten bahsetmesinin bir aldatmaca oluğunu” belirtti.

Ersin Tatar açıklamasında şunları kaydetti:

"Biz tüm anti-demokratik gidişata, baskılara, tehditlere rağmen sırf UBP’yi içine düşürülmekte olduğu kötü durumdan kurtarma ümidi ile seçim yarışına devam ederken Hüseyin Özgürgün ve adamları her türlü ayak oyununu sürdürüyor.

Özgürgün bilmesine rağmen hala tarafıma bilgisayarda bulunan üye listesi, ilk turda kimin oy kullandığı kimin kullanmadığına dair liste verilmiş değildir.

Divan Başkanı ile Başkan Yardımcısı demokrasiyi katlederek Özgürgün’e hizmet etmekten başka bir şey yapmıyor ve tüzüğün açık emrine rağmen Parti Meclisi seçiminin sonucunu açıklamıyorlar.

Ancak şu bilinmelidir ki ben 2’nci tur oylama öncesinde tüm olayları gözlemleyecek ve gereken adımları atacak bir hukuk bürosu ile anlaşmış bulunuyorum.

Hiç kimse halka mal olmuş, yasalar, tüzüğümüz çerçevesinde idare edilmesi gereken UBP’yi babasının malıymış gibi kullanma hakkına sahip değildir.

Biz inanıyoruz ki UBP tabanının ve KKTC halkının gönlünden geçen olacak ve UBP üyeleri her türlü oyuna başvurarak UBP’nin başında kalmaya çalışan , UBP’ye ve ülkemize önemli zararlar veren Özgürgün’ün yerine bizleri seçerek partimizde yeni ve aydınlık bir dönemi başlatacaktır.

Bu çerçevede bir kez daha herkese sandıklara giderek bizlere destek vermeleri çağrısında bulunuyor, en derin saygılarımı” sunuyorum.”

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA