TATAR DA HRİSTO DA CENEVRE ZİRVESİNDEN MEMNUN!
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Cenevre Zirvesi’ni “gereksiz” olarak nitelendirmesine yanıt vererek, "Bu bizim başarımız" dedi.

27 Mart 2025 Perşembe 10:05
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’nun Cenevre Zirvesi’ni “gereksiz” olarak nitelendirmesine yanıt verdi. Tatar, zirvenin kendi talebiyle gerçekleştiğini, KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından gündeme getirildiğini ve Türkiye’nin güçlü desteğiyle hayata geçirildiğini belirtti.
“İşbirliği İçin Kararlıyız”
Cumhurbaşkanı Tatar, çözümsüzlük ortamında her iki halkın refahını ve yaşamını kolaylaştırmak için adım atmaya kararlı olduklarını vurguladı. Ayrıca, Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun da Cenevre’de kendisine yardımcı olduğunu belirterek, zirvede atanan temsilcinin geçmişe değil, geleceğe yönelik işbirliği konularında görevlendirildiğini ifade etti.
Tatar, Ertuğruloğlu’nun “Cenevre gereksizdi, benzer konular ara bölgede de konuşulabilirdi” şeklindeki açıklamasına Haber Kıbrıs aracılığıyla yanıt verdi.
Tatar: “Bu Toplantıyı Ben İstedim”
Haber Kıbrıs’a konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, zirvenin önemini şu sözlerle anlattı:
“Bu toplantıyı ben istedim. Kaçan, görüşmeyen olmak istemiyorum. 12 teknik komiteyi aktif tutan da benim. Ekibimle birlikte görüşen lider olarak çalışıyorum. Keşke kapı açabilsek, enerji konusunda adım atabilsek. Anlaşma olana kadar en iyi işbirliğini sağlamak zorundayım.
Anavatan Türkiye ve Yunanistan’ın da orada olmasını ben istedim. Ortada ortak zemin olmadığını ben de biliyorum. Görüşmek, konuşmak, işbirliği yapmaktan daha güzel bir şey olamaz.”
“Dünya Basınına Konuşma Fırsatı Bulduk”
Tatar, zirvenin KKTC’nin statüsünü artıran önemli bir adım olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’ne ve Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a sürece verdikleri destek için teşekkür etti.
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu’nun zirvede ciddi katkılar sunduğunu da ifade eden Tatar, kişisel temsilcinin görevinin özlü müzakereler değil, işbirliği sürecine katkı sağlamak olduğunu vurguladı.
“Geriye Değil, İleriye Bakıyorum”
Tatar, sürecin Temmuz ayına kadar yönetileceğini ve Türkiye ile Yunanistan’dan da bu sürece katkı yapmalarını beklediğini ifade etti. Özel temsilcisine işbirliği alanlarında çalışması için görev verdiğini belirten Cumhurbaşkanı, şu sözlerle kararlılığını yineledi:
“Ben her konuda işbirliği istedim. Rum tarafı bizim pratik önerilerimizi reddetti ama pes etmedim. Her kapıyı zorlayacağım. Bu konuda özel temsilcime de yeni öneriler ve yeni işbirliği yolları araması yönünde çalışmalarını yoğunlaştırması yönünde talimat verdim. Madenler konusunda örneğin, ortak çalışmalar yapabiliriz. Yeni kapılar açabiliriz. Temiz bir Kıbrıs için çalışabiliriz. Enerji açığını ortak çalışmalarla ortadan kaldırabiliriz. Ne dedik? Geleceğe bakıyoruz. Anlaşmazlıkların, BM’nin tavrının ben de farkındayım. Biz yeni politikamızı Türkiye ile birlikte belirledik. Sayın Hakan Fidan ve ekibi bizlere güçlü bir destek verdiler. Çok ciddi emekleri, etkili ve samimi önerileri de var. Bunları göz ardı edemeyiz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
234 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 234 sürücü rapor edildi.30 Mart 2025 Pazar 17:23KIBRIS
Limasol’da 200 kadar genç taşlı sopalı kavga etti: 13 tutukluLimasol’da Cuma gecesi toplanan yaklaşık 200 kadar gencin taşlı sopalı kavga ettikleri, 13 gencin tutuklandığı bildirildi.30 Mart 2025 Pazar 16:22GÜNEY KIBRIS
2 trafik kazasında 2 alkollü sürücü tutuklandıKKTC’de dün akşam alkollü içki tesiri altında kaza yapan iki sürücü tutuklandı.30 Mart 2025 Pazar 15:59KIBRIS
Hristo görüşmelerden memnun... "Önemli gelişmelerin arifesindeyiz, Tatarla görüşmeden umutluyum"Hristodulidis: Tatarla görüşmeden umutluyum30 Mart 2025 Pazar 15:57KIBRIS SORUNU
Türklerin en çok konut aldığı iki ülke belli olduTürkiye'deki yerleşiklerin yurt dışından yaptığı gayrimenkul alımı için ödediği tutar 2024'te bir önceki yıla göre yüzde 20,5 artarak 2 milyar 513 milyon dolara ulaştı. Yatırımlarında Dubai ve Yunanistan öne çıkıyor.30 Mart 2025 Pazar 13:09TÜRKİYE
Türkiye ile KKTC arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandıTürkiye ile KKTC arasında imzalanan milletlerarası anlaşma Resmi Gazete'de yayımlandı30 Mart 2025 Pazar 13:07KIBRIS
Telefonun bir özelliğini kapatmak beyni 10 yıl gençleştiriyorAraştırmacılar yeni bir çalışmada telefondaki bir özelliği kapatmanın beynin yaşlanmasını tersine çevireceğini öne sürüyor.30 Mart 2025 Pazar 13:03TEKNOLOJİ
Ramazan Bayramı başladıRamazan Bayramı başladı30 Mart 2025 Pazar 12:57KIBRIS
Fırat Ataser'den Yeşilova-MTG karşılaşmasının ardından diğer kulüplere 'birlik' çağrısı: MTG şampiyon yapılacak belliLapta-Alsancak-Çamlıbel Belediye Başkanı Fırat Ataser, Alsancak Yeşilova ve Mağusa Türk Gücü (MTG) karşılamasında yaşananlara yönelik yaptığı açıklamada, hakemlerin maçı katlettiğini kaydetti.30 Mart 2025 Pazar 12:55KIBRIS
CHP'den tarihî miting | İmamoğlu milyonlara yapay zekâ ile seslendi; Özel, merkez medyaya meydan okudu, yeni boykot listesi açıkladıCHP'den tarihî miting | İmamoğlu milyonlara yapay zekâ ile seslendi; Özel, merkez medyaya meydan okudu, yeni boykot listesi açıkladı29 Mart 2025 Cumartesi 18:40TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs