TATAR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE ADAY OLMAK İSTEDİĞİNİ AÇIKLADI
UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak istediğini açıkladı.

16 Ocak 2020 Perşembe 10:31
UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisi adına aday olmak istediğini ve parti meclisinin bu konuda son sözü Cumartesi günü söyleyeceğini açıkladı.
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, bu akşam Girne’de vatandaşlarla bir araya geldi.
Toplantının açılışında konuşan UBP Girne İlçe Başkan Vekili Turan Paşa, partinin 36 yıllık geçmişinin zafer ve başarılarla dolu olduğunu belirterek, UBP’nin birlik ve beraberlik içinde daha da güçlenerek , kenetlenerek geleceğe yürüdüğünü kaydetti.
Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin büyük önem taşıdığını ifade eden Paşa, partililer olarak , UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar’ı bu göreve taşımak için destekleyeceklerini ifade etti.
UBP Genel Sekreteri Hamza Ersan Saner de konuşmasında, Doktor Fazıl Küçük, Rauf Denktaş ve UBP eski genel başkanlarından Salih Miroğlu-nu anarak, tüm partlilere geceye gösterdikleri yoğun katılım için teşekkür etti.
UBP’de 6 ilçe başkanının, 3 ay önce yaptığı toplantıda, Genel başkan ve Başbakan Ersin Tatar’ın cumhurbaşkanı adayı olması için mutabakata vardığını kaydeden Saner, tüzük gereği son sözü parti meclisinin söyleyeceğini ifade etti.
“ 4’lü koalisyon hükümetinde ülkesine hizmet edemeyen, Cumhurbaşkanlığı görevinde ülkeye nasıl hizmet edecektir” diyen Saner, Başbakan Tatar’ın Anavatan Türkiye ile yaptığı üst düzey temasların ardından, 175 milyon Türk Liralık bir kaynağın önünün açıldığını söyledi.
Saner konuşmasının sonunda, tüm partilileri, bir KKTC sevdalısı olan UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar’ı, Cumhurbaşkanlığı makamına taşımaları için çok çalışmaya çağırdı.
UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar da konuşmasında, UBP’de birlik ve beraberliğin hakim olduğuna vurgu yaparak, KKTC’ye inanan UBP’liler için, KKTC’nin bekası, Kıbrıs Türk halkını refaha kavuşturmak, Doğu Akdeniz’de Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğiyle daha güzel günlere ulaşması amacıyla başarıya odaklanarak çalışmanın bir vatan borcu olduğunu belirtti.
Konuşmasında, topluma önemli hizmetler veren, toplum Lideri Doktor Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, eski parti başkanları Mustafa Çağatay ve Salih Miroğlu’nu anarak, UBP’de vefa duygusunun olduğunu dile getiren Tatar, bu mesajı veremeyen kesimler olduğunu söyledi.
Bugün hala daha, Kıbrıslı Rumlarla Federal ortaklıkta ve Kıbrıslı Türklerin bundan başka alternatifi olmazmış gibi KKTC’nin önünü kesenler olduğunu söyleyen Tatar, UBP’nin Türkiye Cumhuriyetiyle yeni bir siyaset ortaya koyduğunu ve müzakere masasında farklı alternatiflerin de olabileceğinin halkla paylaşılması gerektiğini ifade etti.
UBP’nin oy oranının son anketlerde yüzde 40’ın üzerinde göründüğünü dile getiren Tatar, tüm partililerden cumhurbaşkanlığı seçiminden zaferle çıkmak ve ardından da UBP’yi tek başına iktidara taşımaları için çok çalışmalarını istedi.
Cumhurbaşkanlığına aday olacağını dile getiren Tatar, UBP’deki birlik ve beraberliği gören bazı kesimlerde bu adaylığın korku yarattığını ve Türkiye ziyaretlerinin de eleştiri konusu yapıldığını anlattı.
UBP Parti meclisinin adaylık konusunda son sözü cumartesi günü söyleyeceğini dile getirerek, “Ben aday olursam kazanmak için aday olacağım ve ben UBP’nin adayı olacağım. Partime güveniyorum,UBP’li olmaktan şeref duyuyorum, partime ve halkıma güveniyorum”diye konuşan Tatar, yıllardır KKTC’nin dört bir yanını adım adım gezerek vatandaşlarla bir araya geldiğini ve halkın içinden çıkan bir kişi olduğunu söyledi.
Nisan ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde UBP’nin kazanacağı başarının, partinin uzun yıllar sürecek tek başına iktidarının garantisi olacağını da vurgulayan Tatar, KKTC’yi yaşatmak, halkının daha refah günlere ulaşmasını isteyen kesimlerin nereye mühür vuracağını bildiğini belirtti.
UBP’nin, KKTC’yi kuran, büyük projeleri hayata geçiren ve daha büyük projelere imza atacak kadro ve kapasiteye sahip olan tek parti olduğunu söyleyen Tatar, tüm partililerden çok çalışmalarını istedi.
Konuşmasının ardından UBP Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar’a çiçek takdim edilerek , anı fotoğrafı çekildi.
Başhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybettiBaşhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybetti.23 Aralık 2025 Salı 10:00KIBRIS
KKTC Cittaslow Ağı, Antalya'da noel baba etkinliklerine katıldıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cittaslow Ağı, Bilim Kurulu Başkanı Azmi Öge liderliğinde Antalya Demre Belediyesini düzenlediği 2. Noel Baba etkinliklerine katıldı.23 Aralık 2025 Salı 09:48KÜLTÜR/ SANAT
Basketbol Pro Lig’de 1. Hafta Heyecanı SürüyorBirinci haftanın ikinci karşılaşması, 25 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de İskele’de oynanacak. Bu mücadelede Caesar Larnaka Gençler Birliği ile Soyer Egemen takımları karşı karşıya gelecek.23 Aralık 2025 Salı 09:37BASKETBOL
3'lü zirveden silahlı kuvvetler düzeyinde iş birliğini artırma kararıRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kudüs’te gerçekleştirilen üçlü zirve çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.23 Aralık 2025 Salı 09:25GÜNEY KIBRIS
Şap Hastalığı Hakkında Merak Edilenler: Uzmanlar Alınması Gereken Önlemleri AnlattıYakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi uzmanları, adada kırmızı alarma yol açan şap hastalığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.23 Aralık 2025 Salı 09:24YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Motosiklet sürücüsü yol kenarında yürüyen yayalara çarptı!Gemikonağı’nda akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası endişe yarattı.23 Aralık 2025 Salı 09:23GÜZELYURT
Kelebeklerin Geleceği İçin Kıtalar Arası Dayanışma!Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden, Almanya’da düzenlenen “9. Ortaklar ve Uzmanlar Toplantısı”nda Kıbrıs’ı temsil ederek Akdeniz ekosisteminin karşı karşıya olduğu tehditleri uluslararası bilim dünyasına aktardı.23 Aralık 2025 Salı 09:22YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti23 Aralık 2025 Salı 09:19İSKELE
Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası Tamamlandı Şampiyon Yine İsmet HüryolKuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası, KKTC Turkcell İletişim sponsorluğunda Number Eight Bilardo Salonu’nda tamamlandı.23 Aralık 2025 Salı 09:16DİĞER SPORLAR
Nilden Bektaş Erhürman, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, yeni yıl öncesi Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.23 Aralık 2025 Salı 09:14KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.