19 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele17°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara14°C

TATAR: BÜTÇE AÇIĞI 2 MİLYAR TL OLABİLİR!

UBP Genel Başkanı Tatar, TC ile protokolün imzalanmaması halinde bu bütçenin 2 milyar TL açığının olabileceğini belirtti.

Tatar: Bütçe açığı 2 Milyar TL olabilir!

19 Aralık 2018 Çarşamba 10:47

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı bütçesiyle ilgili söz alan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar da, hedefin insanların refahının artması olduğunu dile getirerek, kişi başına milli gelirin nasıl yükseltileceğinin konuşulması gerektiğini kaydetti.

Ekonomi iş birliğinin hâlâ ortada olmamasının eleştiren Tatar, bütçe açığının çok fazla olduğunu da dile getirerek, bunun ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

“TC’YLE PROTOKOL İMZALANMAZSA BÜTÇE AÇIĞI 2 MİLYAR TL OLABİLİR”

Piyasaların olumsuz etkileneceğine dikkat çeken Tatar, bütçe açığının büyük bir sıkıntıya yol açacağını, TC ile protokolün da imzalanmaması halinde bu bütçenin 2 milyar TL açığının olabileceğini belirtti.

Tatar, 2019 bütçesiyle istikrarın sağlanamayacağı görüşünü de ifade etti 

Kıb-Tek’in de yakından izlenmesi gerektiğini söyleyen Tatar, 2 milyar TL’lik bir kurum hakkında çok fazla bilgi olmadığını, kurumun bütçesinin de didik didik olması gerektiğini fakat kurumdaki üç kişinin milyarlık icraatlara imza atmasını eleştirdi.

Yanlış bir yatırımın elektrik fiyatlarına yansıyacağını dile getiren Tatar, enerji maliyetlerinin artmasıyla kabloyla elektriğin gelmesinin önemli olduğunu kaydetti.  

Su projesindeki gelişmeler hakkında da bilgi almak istediğini dile getiren Tatar, Türkiye’den gelen suyun denize aktığı yönündeki bilgilere işaret ederek bu konuda bir gelişme olup olmadığını sordu. Tatar, suyun tarımsal faaliyetlerde kullanılması için süren çalışmaların hangi aşamada olduğunun da anlatılmasını istedi.

Kablo ile elektrik enerjisinin tamamlayıcısının yenilenebilir enerji olduğunu dile getiren Tatar, hükümetin reformlar konusunda zayıf olduğunu ve reformları hiç kullanamadıklarını kaydetti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA