29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

TATAR, ANITKABİR’İ ZİYARET ETTİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti.

Tatar, Anıtkabir’i ziyaret etti

10 Aralık 2018 Pazartesi 13:50

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara’da Anıtkabir’i ziyaret etti.

UBP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, UBP Genel Başkanı Ersin Tatar Genel Sekreter Hasan Taçoy ile birlikte bu sabah Anıtkabir’i ziyaret ederek, mozoloye çelenk koydu, saygı duruşunda bulundu.

Ersin Tatar, Anıtkabir özel defterine şunları yazdı:

“ Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önder, devlet adamı, başkomutan aziz Atatürk; 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Ulusal Birlik Partisi adına Genel Başkan sıfatı ile manevi huzurunuzda bulunmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum.
Ulusal Birlik Partisi amaçlarına ulaşmada sizin ilke ve devrimlerinizden, milliyetçilik anlayışınızdan, çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma aşkınızdan, Türk Ulusunun tarihi, milli ve manevi değerlerinden ilham alacağını tüzüğüne koymuş bir partidir.
Ulusal Birlik Partisi’nin temel amacı, Kıbrıs Türk halkının Türk İstiklal Savaşı’nı örnek alarak verdiği varoluş ve özgürlük mücadelesi sonucu Anavatan Türkiye’nin destek ve himayesinde kurulan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi ilelebet yaşatmak, yüceltmek, devletimizin kalkınmasını sağlamaktır.
Maalesef dünya Kıbrıs’ta var olan gerçekleri görmüyor, Rum komşularımız bizimle adil, yaşayabilir, siyasi eşitliğe dayalı, Anavatan Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devam edeceği yeni bir ortaklık devleti kurulmasına yanaşmıyor. Rum tarafı görüşme süreçleri ile bizleri oyalıyor. Bu durum ise, Kıbrıs Türk halkının haksız bir şekilde mağdur edilmesinin devamına yol açıyor. UBP olarak bu duruma seyirci kalmamız söz konusu olamaz. Anavatan Türkiye ile birlikte hareket ederek Kıbrıs Türk halkını hak ettiği noktaya mutlaka taşıyacağız. 
Ulusal Birlik Partisi, Anavatan Türkiye ile kardeşçe ilişkilerin daha da ileri taşınması, geliştirilmesi için dün olduğu gibi bugün de üzerine düşeni yapmakta da kararlıdır. 
Rahat uyu aziz Ata’m; senin açtığın güneşli yoldan ilerlemeye devam edeceğiz. 
İlkelerin ilkelerimiz, düşüncelerin rehberimizdir”.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA