TATAR: “2019 SAĞLIK, HUZUR VE ATILIM YILI OLSUN”
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, yeni yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

30 Aralık 2018 Pazar 13:15
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar, yeni yıl dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Tatar yeni yıl mesajında; insanlık, KKTC ve Türkiye için dilek ve beklentilerini dile getirdi. Tatar, “2019 sağlık, huzur ve atılım yılı olsun”
UBP Genel Başkanı Tatar mesajında şunları kaydetti:
“Hicri takvimi kullanan ülkeler bir yılı daha geride bırakıp yeni bir yıla adım atıyor. Maalesef 2018 yılı, ülkemiz için de ekonomide büyük sıkıntıların yaşandığı, kayıplar ve zorluklarla geçen bir yıl oldu.
Halkımız yaklaşık bir yıldır iktidarda bulunan 4’lü zorlama koalisyon hükümetinin vurdum - duymazlığı, beceriksizlikleri, muhalefetteyken söylediklerini unutması nedeniyle ciddi bir fakirleşme ve enflasyon altında ezilme süreci yaşıyor.
“BU HÜKÜMET YÜZÜNDEN...”
Bu hükümet yüzünden; domates, patates gibi ülkemizde üretilen temel sebzeler bile inanılmaz fiyatlara yükseldi. Bu hükümet yüzünden tüp gaza, akaryakıta, elektrik enerjisi satış fiyatlarına hesapsız kitapsız artışlar geldi.
Bu hükümet yüzünden, Türkiye’nin bütçemize sağlayacağı katkı alınamadı, Türkiye’nin maddi desteği ile yaşama geçmesi gereken projeler sonuçsuz kaldı. Kıbrıs Türk Halkı için yaşamsal önemi olan, 2018 yılının sonuna kadar Türkiye ile imzalanması gereken 2019-2021 Mali ve Ekonomik İşbirliği Protokolü’nün geleceği belli değildir.
Bu hükümet yüzünden, CAS çalışanları sokaklarda açlık grevi yapılıyor, Dome Otel’in kiralanmasından tutun da Vakıflar İdaresi’ne, KIBTEK’e kadar pek çok yerden olumsuz bilgiler etrafa yayılıyor.
Bu hükümetin çarpık yapısı yüzünden, KKTC Hükümeti’nin Kıbrıs konusundaki politikası belli değildir. Dışişleri Bakanı Kıbrıs konusunda başka, Başbakan başka, Cumhurbaşkanı başka hava çalmakta bu ise halkımıza ve haklarımızın savunulmasına zarar vermektedir.
Oysa, Rum tarafının 2018 de de devam eden olumsuz tutumu dolayısıyla Kıbrıs’ta federal bir çözüm olamayacağı artık gün gibi aşikardır. Yapılması gereken Devlet olarak iki devletli çözüm formülü dahil alternatifleri dünyanın ve Rum komşularımızın önüne koymaktır.
Rum tarafı yüzünden bize hala, izolasyon ve ambargo uygulanmasının haksızlık olduğunu dünya gündemine taşıma başarısını gösterebilmemiz için yeni bir yol haritası belirlememiz artık kaçınılmazdır.
Dünyada barış ve huzur henüz istenen düzeyde değildir. Bizim de içinde bulunduğumuz bölgede terör tehdidi ve sıcak savaş koşulları devam etmektedir. Hala kimi ülkeler terörün ardına saklanarak bazı çıkarlar peşinde koşmaktadır.
Oysa bilinmelidir ki, terör asla hoş görülemez, asla hak arama yolu olarak addedilemez. Terörden beklentisi olanlar bilmelidir ki gün gelecek terör kendilerini de vuracaktır.
“UBP OLARAK YENİ YILA UMUTLA BAKIYORUZ”
Ulusal Birlik Partisi olarak yeni yıla umutla bakıyoruz. İnşallah ilk fırsatta ülkemiz bu beceriksiz hükümetten demokrasinin kuralları ve çareleri içerisinde kurtulacaktır. Kıbrıs Türk Halkı için yeni bir atılım ve reform dönemini başlatmak zorundayız.
Hakkın, adaletin, çağdaş demokrasinin hakim olduğu bir Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti en büyük gücümüzdür. Başkanlığımdaki UBP kadroları bu anlayışla göreve hazırdır.
İnanıyoruz ki Anavatan Türkiye; terör belasından kurtulacak, her geçen gün refah yolunda daha fazla ilerleyecek ve dünyada hak ettiği güçlü yeri alacaktır.
İnşallah 2019 yılı tüm dünya, insanlık, ulusumuz, devletimiz ve Anavatan Türkiye için barış, huzur, refah, atılım getiren bir yıl olur. İnşallah, doğal afetlerin yaşanmadığı, kazasız, belasız bir yıl yaşarız.
Herkesin yeni yılını candan kutlar, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.”
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.