TAŞLIYATAK TURİZMDE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve çam ağaçlarının arasındaki göletiyle adından söz ettiren 1450 rakımlı Taşlıyatak Yaylası, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere her mevsim farklı güzellikler sunuyor.

10 Kasım 2018 Cumartesi 09:00
Trabzon'un Vakfıkebir ilçesine 25 kilometre mesafede yer alan 1450 rakımlı Taşlıyatak Yaylası, doğa ile iç içe vakit geçirmek isteyenlere her mevsim farklı güzellikler yaşatıyor.
Alternatif tatil arayanlara ormanları, bitki türleri, şelaleleri ve çam ağaçlarının içerisindeki göleti ile farklı güzellikler sunan yayla, sonbaharın son günlerinde ise sarı ve kızıl tonların yanı sıra erken yağan kar ile seyrine doyum olmayan manzaralar ortaya çıkarıyor.
Bitki örtüsüyle her mevsim ziyaretçilerine eşsiz güzellikler sunan Taşlıyatak, bozulmamış kültürüyle de dikkati çekiyor.
Yol güzergahı boyunca irili ufaklı şelaleleri ve doğadaki renk cümbüşü ile fotoğraf tutkunlarının uğrak noktası haline gelen yayla, vadide her mevsim görülmesi mümkün sisle görenleri büyülüyor.
Turizm potansiyeli giderek artan Taşlıyatak, Vakfıkebir Belediyesince yapılacak çalışmayla adından daha çok söz ettirecek.
Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon'un bölge ve ülke turizminde ön planda olduğunu söyledi.
Vakfıkebir'in de dağ ve yayla turizmi ile adından söz ettirdiğine dikkati çeken Balta, bu kapsamda Karadağ ve Taşlıyatak Yaylası'nın ön plana çıktığını ifade etti.
Balta, Taşlıyatak'ın görülmeye değer bir doğal güzellik olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Taşlıyatak'ın ortasında muhteşem bir gölet var ve etrafındaki ormanın içerisinde de açık alanlar var. Doğayı bozmadan mesire alanı yapılabilecek alanlar bulunuyor. Bu bölgenin turizme kazandırılması için daha önce girişimlerimiz olmuştu. Kültür ve Turizm Bakanlığımız ile Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzden gelen yetkililer burada incelmede bulunmuştu. Bu yönde de takiplerimiz devam ediyor."
"Vakfıkebir de yayla ve doğa anlamında çok zengin"
Yörenin doğa ve fotoğraf tutkunlarını cezbettiğine değinen Balta, "Taşlıyatak'ı turizmde daha da ön plana çıkartarak hem bölge hem de ülke turizmine daha fazla hizmet etmesini istiyoruz. Burası gerçekten alternatif turizm için muhteşem bir yer. O nedenle Taşlıyatak'ın turizmde adından daha fazla söz ettirebilmesi için girişimlerimiz devam edecek." dedi.
Balta, ilçede yayla turizmine yönelik çok güzel destinasyonlar bulunduğuna işaret ederek, özellikle Körfez ülkelerinden gelen turistlerin doğaya çok büyük ilgi gösterdiğini söyledi.
Vakfıkebir'in de yayla ve doğa anlamında çok zengin olduğunu vurgulayan Balta, "Bu kapsamda Taşlıyatak da doğa anlamında ön plana çıkan destinasyonlardan. Ormanın içerisindeki Taşlıyatak göleti gerçekten görülmeye değer. O nedenle Taşlıyatak Yaylası'na yönelik tanıtımlara hız vererek, bölge ve ülke turizminden daha fazla pay almayı arzuluyoruz." diye konuştu.
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.