28 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

TARKAN ATAKAN KTHY DAVASINDAN BERAAT ETTİ!

Dava 1 yılın sonunda sonuçlandı...

Tarkan Atakan KTHY davasından beraat etti!

26 Temmuz 2016 Salı 17:42

7 Nisan 2011 tarihinde Meclis önünde gerçekleştirilen eylemin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra eski KTHY çalışanı Tarkan Atakan aleyhine açılan ve 1 yıl süren dava, bugün sonlandı. Eski KTHY çalışanı Tarkan Atakan aleyhine, söz konusu eylemde işlendiği iddia edilen “Polis’i Darp, Görevinden Men, Sulh ve Sükunu Bozma, Sulh ve Sükunu Bozması Muhtemel Davranışta Bulunma, İtale-i Lisan (Sövme)” suçlamalarıyla dava açılmıştı. Hatırlanacağı üzere, TC Hükümeti tarafından dayatılan ekonomik pakete karşı toplumsal varoluş mitinglerinin devamı olarak 7 Nisan 2011 tarihinde Meclis önünde kitlesel bir protesto gerçekleşmişti. Sendikaların çağrısıyla yapılan bu eylemde, dikkati çeken bir unsur sivil giyimli olan ancak eylemci olmadıkları tahmin edilen bazı kişilerin eylemcilerin arasına karışması ve yaptıkları provokasyon neticesinde arbede yaşanmasına sebep olmalarıydı.

Üzerlerinde polis üniforması veya yeleği bulunmayan, isimlik taşımayan fakat daha sonra polis oldukları iddia edilen kişiler, eylemin içerisinde yer almış ve eylemcilerin güvenliğini ve eylem yapma hak ve özgürlüklerini tehlikeye atmışlardı.

Aradan üç yıldan fazla bir süre geçtikten sonra, eski KTHY çalışanı Tarkan Atakan aleyhine, söz konusu eylemde işlendiği iddia edilen “Polis’i Darp, Görevinden Men, Sulh ve Sükunu Bozma, Sulh ve Sükunu Bozması Muhtemel Davranışta Bulunma, İtale-i Lisan (Sövme)” suçlamalarıyla dava açılmıştı.

Açılan dava 1 yılı aşkın süre devam ettikten sonra bugün sonlandı ve Atakan'ın beraatine karar verildi. Dava sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Tarkan Atakan, "Kararın beraat olmasını lütfen hiç kimse adalet yerini buldu diye yorumlamasın" dedi.

İşte Tarkan Atakan'ın sosyal medya hesabından yaptığı o açıklama:

Yaklaşık bir yıldır yargılandığım dava nihayet bu gün kararın okunması ile son buldu.Kararın beraat olmasını lütfen hiç kimse adalet yerini buldu diye yorumlamasın.Bir kişinin bir yıl kadar mahkemeye getirtip yargılanması ve sonunda beraat ettin denilmesi adaletin yerine geldiği anlamına gelmez.Adalet varsa yüzlerce kişiyi günlerce aylarca hatta yıllarca işsiz bırakanların.yuvaların dağılmasına sebep olanların.intihar gibi ölümlü olayların yaşanmasına sebep olanların yani kısaca katillerin ve toplumun malını peşkeş çekenlerin yargılanması ile adalet sağlanır.Bu gün bu tür davalarla bizleri korkutup sindireceğini zannedenler herhalde görmüşlerdir ki bizim korkacak veya mücadeleden vazgeçecek gibi bir niyetimiz yok.KTHY'nı kapatan gerek direktörlerden gerekse siyasilerden sorumlu her kim ise onlarında yargı önüne çıkmaları için bundan sonrada ne gerekirse yapılacaktır.
son olarak bu uzun ve zor süreçte yanımda bulunan yanımda olamayıp da bir şekilde bilgi almak için arayan tüm arkadaşlarıma ve gerek bu davada gereksede KTHY sürecinin başladığı günden itibaren her zaman yanımızda olan TDP Partisi.Baraka kültür merkezi ve yargılanıyoruzdaki tüm arkadaşlarıma teşekür ederim

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA