29 Mart 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa20°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele20°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara14°C

“TARAFSIZLIĞINI YİTİRDİ”

“Tarafsızlığını yitirdi”

24 Nisan 2014 Perşembe 12:31

Tel-Sen Bilgi Teknolojileri haberleşme Kurulu’nu eleştirdi

 

“Tarafsızlığını yitirdi”

 

Telekomünikasyon Çalışanları Sendikası(Tel-Sen) Başkanı Tamay Soysan, elektronik haberleşme sektörünü düzenleme görevini yürüten Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nu “bir GSM operatörünü kollamak ve ara bağlantı sonlandırma ücretlerinde de gerekli düzenlemeler yapılmayarak” devleti zarara uğratmakla suçladı.

Tel-Sen Başkanı Soysan yaptığı yazılı açıklamada, “Kurumun yaptığı uygulamaları gözlemlediğimizde kurumun tarafsızlığını yitirdiği izlenimi edinmekteyiz” dedi.

Kurumun uygulamalarını protesto etmek için bugün saat 11.00’de Bilişim Teknoloji Haberleşme Kurumu binasına siyah çelenk bırakacaklarını açıklayan Soysan, kurumun GSM firmalarının fiber kablo çalışmalarını durdurması veya kontrol altına alması ve operatörler arasında uygulanan “ara bağlantı sonlandırma ücretlerini” düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Soysan, “Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu’nun bu konularda bugüne kadar olan tavrı kurumun tarafsız olmadığı izlenimini yaratmaktadır demiştik. Gelinen noktayı gözlemlediğimizde fiber kablo döşenmesinde bir GSM operatörünün kollanmakta, ara bağlantı sonlandırma ücretlerinde de gerekli düzenlemeler yapılmayarak devlet zarara uğratılmaya devam edilmektedir” dedi.

Tamay Soysan ayrıca, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nı “Telekomünikasyon Dairesi’ni ortadan kaldıracak tüm uygulamalara göz yummak, Telekomünikasyon Dairesi gelir ve giderlerine sahip çıkmamak ve dairenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacak adımları atmamakla” suçladı.

Bakanlığı, çalışanları ve kamuoyunu yanıltmakla suçlayan Soysan, “Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili çalışmalarına baktığımızda tabiri caizse ‘vurdumduymazlığın’ devam ettiğini görmekteyiz” dedi.

Telekomünikasyon Dairesi binalarının sağlıklı çalışma koşulu sunmadığını da savunan Soysan, eylemlerinin dozunu artıracakları uyarısında bulundu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA