30 Nisan 2024
  • Lefkoşa23°C
  • Mağusa23°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele23°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara21°C

TARAFLARIN POLİTİKALARI BÖLÜNMÜŞLÜĞE  VE GÜVENSİZLİĞE HİZMET EDİYOR

UniteCyprusNow, her iki tarafın da son zamanlarda ortaya koyduğu, gerginliği artıran, güvensizliği körükleyen, ve düşmanlığı besleyen politikalarından endişe duymaktadır. 

Tarafların politikaları bölünmüşlüğe  ve güvensizliğe hizmet ediyor

30 Eylül 2017 Cumartesi 15:24

UniteCyprusNow, her iki tarafın da son zamanlarda ortaya koyduğu, gerginliği artıran, güvensizliği körükleyen, ve düşmanlığı besleyen politikalarından endişe duymaktadır. 

Kuzeyde yaşayan Rumlara ve Maronitlere BM tarafından ulaştırılan mallara gümrük vergisi uygulanması kararı, ve Kıbrıslı Rumların kuzeyde bıraktıkları mülklerde konaklamayı planlayan üçüncü ülke vatandaşlarının ülkeye alınmamasına ilişkin direktifin zamanlaması, bölünmüşlük dışında hiç bir şeye hizmet etmemektedir. 

UniteCyprusNow, kuzeyde yaşayan Rumların ve Maronitlerin sorunlarının da, göçmenlerin mülkiyet sorunlarının da Kıbrıs’ı birleştirecek kapsamlı bir anlaşma ile çözümleneceğine inanmaktadır. Dolayısıyla, tüm çabalar, adada güvensizliği artırmak yerine, bir anlaşmaya varmaya yönelik olmalıdır. UniteCyprusNow, her iki tarafa da toplumlar arasında yakınlaşma, güven ve empatiyi tesis edecek adımlar atma ve zaten bozulmuş olan iklimi daha da kötüleştirecek eylemlerden kaçınma çağrısı yapar. 

“Tüm Kıbrıslılar için Birleşik bir Kıbrıs” vizyonu ile yola çıkan çok-toplumlu vatandaş hareketi UniteCyprusNow, gerçeği araştırarak, empati kurarak, kültürel farklılıkları gözeterek, dayanışmayı destekleyerek ve ortak geleceği teşvik ederek Kıbrıslıları birleştirmeyi amaçlamaktadır.

#UniteCyprusNow

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA