20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

TANER ULUTAŞ'TAN MESAJINIZ VAR!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

Taner Ulutaş'tan mesajınız var!

19 Temmuz 2018 Perşembe 08:00

Sn. Kudret Özersay, Başbakan ile bakanlarımız ile birlikte zamlardan ve elektrikten dem vururken, Sn. Serdar Denktaş’ın araya girerek  gazinolar ile kumara imtiyaz sağlamasına dur dediniz.  KKTC Vatandaşları da gazinolara girsin ve kumar oynasınlar diye çalışıyoruz diyen Sn. Denktaş’a dur be yeğen, yok öyle iki buçuk kuruşa balık ekmek dediniz. Ve Balık ve ekmeğin iki buçuk kuruşa 80’li yıllarda alınabildiğini belirttiniz. Kısacası Maliye Bakanı Serdar Denktaş Do Minörden şarkıya başlarken siz Si Majörden girmeliydin detone oldun dediniz.Sn. Özersay kırılan sigara  bile duman vermiyorsa, sürekli yapılan hatalar sonrasında kırılan kalplerden o birileri artık sevgi beklemesin.

**

Sn. Ömer Tazeoğlu, benim bu güne kadar gözlemlediğim kadarı ile çok az Polis Müdürü ve üst düzey subaylar, polis tarafından sevildi. Ne mutlu sana ki, sen ve Yüksel Öğemen o sevilen, baş tacı yapılan Polis Müdürleri arasında yer aldınız. Geçen gün Detay TV’deki canlı yayın esnasında atılan mesajlarda mesaj atan her polis sizlerden Allah razı olsun diyerek sitayiş ile bahsetti. Sn. Tazoğlu, hıçkırarak ağlayan bir kadının gözyaşları, ağlatan adamın başına geleceklerinin altına atılacak imzaysa, övgü ile söz edilen Polis Müdürleri de baş tacı yapıldıklarına dair tacabasılan mühürdür.

**

Sn. Serdar Denktaşbasın toplantısında KKTC Vatandaşlarının da gazinolara serbest giriş yaparak kumar oynaması yönünde ortaya koyduğunuz görüşkabul görmedi.Kumardan birlikteliklerine kibrit suyu dökülen aileler, mavro yerimo galsın hepsi bitti de kumarımız mı kaldı diyor. Hacı amca, herhalde Serdar Bey, oğlunun kurmayı düşündüğü otele gazino da koyacak. Galiba bu nedenle KKTC vatandaşlarına da kumar oynama girişiminde bulunuyor dedi. Kocasının kumarından bıkıp usanan Hurşidiye teyze ise aslında insanlar beni hayal kırıklığına uğratmıyor. Sadece bizler, yanlış insanlar üzerinde hayal kuruyoruz dedi. Ne demek istediğini anlamadım. Anlayan biri bana da anlatsın.

**

Sn. Erkut Şahaliet fiyatlarıyla ilgili yaptığınız konuşmada, vatandaşın eti daha ucuza alabilmesi için çalışmalar yaptığınızı ancak ülkede kaçak et pazarının ciddi bir boyutta olduğunu ve bunun toplu tüketim mekanlarına yönlendirildiğini söylediniz.Güney Kıbrıs’ta daha fazla çeşit olduğunu, fiyatlandırmanın da buna göre şekillendirildiğini belirttiniz. Sn. Bakan, ülkede kaçak et pazarı ciddi bir boyutta ulaştı diyorsunuz. Çokta haklısınız. Rahmetli babam ile konuştum. O gerekli incelemeleri yukarılardan bir yerden başlattı. Bizim hısım ve akrabalardan birisini görevlendirip bu kaçak ete nokta konmasını sağlayacak. Siz rahat olun. Tatilinizi sürdürün. Rahmetli babam, kaçak eti kaldırma noktasında gerekeni yapacağız dedi. Sn. Şahali,  Mantık sizi “A”dan”B”ye götürür. Hayal ise her yere. Et fiyatları ve çeşitleri ile ilgili hayal kurmak para ile değil beleş. Kurabildiğiniz kadar kurun.

**

Sn. Tolga Atakan, birileri sakın yazacaklarım için yağlama ve grasolama demesin. Çünkü hak edene hak ettiğini zamanında vermezsek esas haksızlık o noktada başlar diye düşünenlerdenim. Sn. Atakan, yalnız ben değil halkın büyük bölümü sizi başarılı buluyor. Kabinede başarılı bulunan 3 bakan varsa bir tanesinin de siz olduğunuz dile getiriliyor. Özellikle bizi inim inim süründüren, zaman zaman küfürlü hicaz faslından nağmeler düzenlememize neden olan internet ile ilgili girişiminiz büyük takdir topladı. İnternet sağlayıcılarına aba altından sopa gösterirken dikkat edin bu güne kadar internet gücünü yükseltme noktasında hep Allah Kerim dediniz. Ama unutmayın bende size Kerim’in kuyusunun derin olduğunu söylerim. Ve indiğiniz Kerim’in kuyusunda sizi bırakır ve kuyudan çıkartmam imasında bulundunuz. Eeee anlayana sivri sinek saz, anlamayana davul zurna az diyelim.

**

Sn. Orman Dairesi Müdürü,Doğu bölgesindeki bazı yollara konan el yazımı tabelalar, görenleri güldürürken, turistleri de hayrete düşürüyor. Tarafınızdan  konulduğu düşünülen el yazısı bir tabela inanın bir sanat eseri niteliği taşır.Ateş yakmak yasaktır. Alo 177 yazısı hem yazının karakteristik özelliği hemde yazı stili olarak görenlerin gülümsemesine neden olurken,Guiness Rekorlar kitabına girmesi için girişimlerde bulunulduğu söyleniyor. Vallahi ne diyeyim? Milletin başına Adriana Lima düşerken, bizim başımıza bu tip şaheserleri yaratan Namık Kemaller düşüyor.

**

Sn. Dursun Oğuz, yaptığınız açıklamada “Maliye Bakanı Denktaş’ın başka, Başbakan Yardımcısı Özersay’ın sanal alemde başka konuşması, hükümetin kendi içinde ne kadar derin görüş ayrılıklarına sahip olduğunun göstergesidir. Hükümetin yeni önlem paketi açıklanacak diye herkesin beklenti içine girdiğini, ancak sonrasında hayal kırıklığına uğradığını belirterek, “hükümet düzenlediği basın toplantısında dövizi halka şikayet ettiler diyerek hükümetin bu yaptığını bir muhasebeci de yapar dediniz. Sn. Oğuz,  Muhasebeci bir kişi ve taş patlasa maaşı 8 bin TL olur. Ancak 10 X 12 bin ayda eder 120 bin. Bol kepçe lokantasından tabağı kepçe ile doldurmak varken, neden iplik gibi akan çeşmeye muhtaç olsunlar. Adalet dediler sinirden Adalet ablayı öldürdüler. Adil düzen dediler, Adil amca yoğun bakıma kaldırıldı. Hak ve hukuk derken Hakkı dayı size ömür bıraktı.  Haaa Umut mu? O da bisikleti ile tomofilin altında kaldı ve kırılmadık kemiği kalmadı.

**

Sn. Meriç (Mora) köyü sakinleri, bölgenin birçok şeye ihtiyacı olduğunu özellikle, Köy kahvesinin yanından Mağusa yoluna çıkan yolun asfaltlanması gerektiğini belirttiniz. Bu yolun tamir edilmesi halinde, hem ekonomiye katkısı olacağını hem de ulaşımda kolaylık sağlayacağını dile getirdiniz. Ayrıca bölgede gençlere kırsal kesim arsası verilmediğini ifade ederek, köyde göç yaşandığını söylediniz. Köylü gardaşlarım, sanırım siz karnına vurulduğu zaman ah arkam diyenlerden değilsiniz. Sanırım, arkanızda dayımız diyeceğiniz ensesi kalın, gerdanı sarkık biri de yok. O zaman, sana zamanı gelince hayatta sahip olamacağın bir şeye iki kez bakma ve onları ‘Pandoranın’ kutusundan çıkartmayıp oraya göm derim.

**

Sn. Meryem Özkurt, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürlük görevinden istifa ettiğinizi öğrendik. Önce ülkede sıklıkla ortaya çıkan salgın hastalığa yakalandığınız için lütfen geçmiş olsun dileklerimizi kabul edin. Veba gibi ülkeyi kasıp kavuran görevden alma hastalığı ülkenin gövdesini zayıf bırakıyor.  Seçip koltuğa oturttuklarımız sürekli olarak bir senaryoyu hayata geçiriyor. Biliyorsunuz hayat dediğimiz sahnedeseyirciler ve oyuncular vardır. İşte o seçip koltuğa oturttuklarımız, ben kuralları koydum. İsteyen seyreder İsteyen oynar diyor. Bu nedenle sizi oyundan alıp seyretmeniz için seyirciler arasına koydular.

**

Sn. Aşkan İlgen,Başsavcı görevini ifa ettiğiniz sırada emekli olduğunuzu öğrendik. Ocak 2008’den beridir ifa ettiğiniz Başsavcılık görevini, layıkı ile sonlandırdınız.  Emekli olmanızın ardından Yüksek Savcılar Kurulu, Başsavcı için münhal açtı. 10 günlük başvuru süresinin ardından Yüksek Savcılar Kurulu başvuruları değerlendirerek yeni Başsavcı’yı atayacak diyorlar. Umudumuz ve ümidimiz gelecek olan Başsavcı’nın da enaz sizin kadar başarılı olmasıdır. Sn. İlgen hayat başlar ve biter. Nasıl başlayıp nerede sona erdiği değil,aslında ikisi arasına neler sığdırabildiğin önemlidir. Sanırım siz ikisi arasına çok güzel şeyler sığdırdınız.

**

Sn. Vural Beyaz ve Aykut Sağlam, hafta sonu Girne Turizm Limanı’ndan KKTC’ye TIR dorsesinde gizlenmiş olduğunuz 10 göçmeni sokmaya çalışırken yakalandınız. Tabi yakalandıktan sonra  suçunuzu da itiraf ettiniz. Aleyhinizdeki soruşturmanın tamamlandığını öğrendik. Sevgili Vural ve Sağlam, üç kuruş para için bunu yapmanıza değdi mi? Tamam bu insanlar canlarını kurtarmak için savaştan kaçıyorlar. Ama bak şimdi sizleri bir hukuk savaşı içerisine soktular. Ülkelerinde birileri bu insanların analarına küfürlü hicaz faslından nağmeler sunarken yine o birileri geride play back yapmayı tercih ederek bu insanları ülkelerinden kaçırıyor. Gabak da sizlerin başında patlıyor.

**

Sn. Aysu Basri Akter, yeni görevinizde başarılar dilerim. Mesleği uzun yıllar icra etmeniz BRT dediğimiz Cumhuriyette sizin elinizi kuvvetlendiriyor. Gazetecilik mesleğindeki başarınız, kuşkusuz sizi BRT’de başarılı kılacaktır. Hükümet değişikliğine kadar sanırım koltukta rahatsınız. Ancak değişiklik sonrasında ortaya çıkması muhtemel değişim salgın hastalığı sizi de kuvvetten düşürüp oralardan uzaklaştırabilir. Sevgili Aysu, sen bugüne kadar bir gönülde çiçek olmadın. Başarın, deneyimlerin. İnsanlara yaklaşım tarzın ile birçok gönülde buket oldun. Bence gönüllerdeki bu buket BRT’de de büyüyerek artacaktır.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA