TALAT'TAN "OY VERİN" ÇAĞRISI

18 Haziran 2013 Salı 20:34
İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, erken genel seçimlere katılarak oy vermenin önemli olduğunu, aksi halde kendi kendini yönetme arzusunun temelsiz kalacağını söyledi.
Oy vermenin gereksiz olduğu yönündeki yaklaşımları eleştiren Talat, seçimlerde halkın iradesini ortaya koymasının önemli olduğunu kaydetti.
İkinci Cumhurbaşkanı Talat’ın ofisinden yapılan açıklamaya göre Talat, katıldığı bir televizyon programında çeşitli konuları değerlendirdi.
Talat, ülkede ilk kez kadın bir Başbakanın görevde olmasının önemli olduğunu söyledi.
“SOL GÖMLEKLİ SAĞ YAKLAŞIMLARDIR”
Talat, sol eğilimli bazı partilerin, oy vermenin gereksiz olduğu yönünde iddialarda bulunduğunu söyleyerek, eleştiri yaptı.
Talat, “Bunlar sol gömlekli sağ yaklaşımlardır. Bu kesimler sağ siyasetle birlikte bizim demokrasimize kuşku taşır ve buradaki her yanlışın Türkiye’ye ait olduğunu iddia ederek siyasi hayatımızı gereksizleştirir. Bilindiği gibi dünya yuvarlaktır ve ne kadar sola gidilirse, sağa yaklaşılır. İşte bizdeki sol gömleklilerle sağ siyasetin özdeşleşmesi de buna benzer” dedi.
“TALİMATI ANASTASİADİS VERECEK”
Talat, Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için yürütülen görüşmelerde Rum tarafından görüşmecinin kim olduğunun önemli olmadığını, görüşmecinin nasıl tavır takınacağının Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiades’in talimatları ile belirleneceğini söyledi.
Talat, Anastasiades’in çizeceği çerçevenin önemli olacağını kaydetti.
Talat, iki liderin geçtiğimiz günlerde yemekli bir toplantıda buluşmasının amacının ‘BM’nin görüşmelerin bitmediği yolunda dünyaya mesaj vermek istemesi’ olduğunu söyledi.
“RUM MEDYAYISINI ELEŞTİRDİ”
Müzakere sürecinin Ekim’de başlayabileceğini söyleyen Talat, Rum basınının savaş kışkırtıcılığı yaptığına işaret ederek “Güneyde genel olarak barış düşmanı bir medya var. Bu bağlamda Downer’in istenmeyen adam ilan edilmesine şaşırmamak gerekir” diye konuştu.
“HALKA RAĞMEN BİRŞEY YAPILAMAZ”
İstanbul’daki Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Talat, “Halka rağmen bir şey yapılamayacağı bir kez daha net olarak ortaya çıktı, şiddet uygulanması ise son derece üzücü” dedi.
Avrupa Parlamentosu gibi uluslararası alandan gelen eleştirel görüşlerin reddedilmesinin doğru olmadığını belirten Talat, dünyanın değiştiğini, demokrasi ve insan hakları ile ilgili hususlarda sınırların öneminin ortadan kalktığını söyledi.
Talat, bu konuda sağduyunun egemen olmasını, Türkiye’nin yıllardır hasret kaldığı iç barışın başarılmasını diledi.
“ÇÖZÜM İSTEMEYENLERE KATKI SAĞLIYOR”
Rumların Türkiye ile görüşmek istedikleri yolunda görüşler bulunduğunu söyleyen Talat, bunu “kışkırtıcı” olarak değerlendirdi.
Talat şöyle devam etti:
“Bu yaklaşım çözüm istemeyenlere katkı sağlıyor, çözüm isteyenler için bu kabul edilemez kışkırtıcı bir yaklaşım. Kıbrıs sorunu Türk ordusunun Kıbrıs’ta bulunuşundan kaynaklanmıyor, tersine Türk ordusunun adadaki varlığı Kıbrıs sorunundan kaynaklanıyor”
Talat, “Kıbrıs sorunu adadaki taraflar arasında görüşülüp çözülecek. Rum tarafı hayal dünyasını gerçek gibi göstermeye çalışmasın” dedi.
“SANDIĞA YANSITILACAK İRADE KIBRIS SORUNUNU DA ETKİLEYECEK”
Talat, seçimde oy kullanacaklara da seslenerek, partilerin programlarına bakmaları ve bugüne kadar yaşananları gözden geçirerek iradelerini sandığa yansıtmalarını istedi.
Oy kullanmamanın şikayetçi olunan yapıya destek olacağını söyleyen Talat, sandığa yansıtılacak iradenin Kıbrıs sorununu da etkileyeceğini belirtti.
Kıbrıs Türk tarafının çözüm vizyonuna sahip, çözüm için çalışır olması gerektiğini söyleyen Talat, bu çerçevede oyların çözüm yönünde kullanılmasını istedi.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.