24 Nisan 2024
  • Lefkoşa18°C
  • Mağusa16°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt20°C
  • İskele16°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara18°C

TALAT’A SALDIRIYA TEPKİLER SÜRÜYOR

Talat’a saldırıya tepkiler sürüyor

29 Mart 2014 Cumartesi 12:09

        

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, geçtiğimiz gece konferans vermek için gittiği Limasol’da uğradığı saldırıya tepkiler sürüyor.

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkan Arslan Bıçaklı açıklamasında, ELAM örgütünün Talat’a yaptığı ırkçı saldırının kabul edilemeyeceğini vurguladı ve bu örgütü şiddetle kınadı; 2. Cumhurbaşkanı Talat’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Bıçaklı, “Yarım asırdır süren Kıbrıs meselesine bir çözüm bulmak için tüm kesimlerin katkı koyması gerekirken böylesi tahriklerden uzak durulması gerekmektedir” ifadesini kullandı.

Tabipler Birliği

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yönetim Kurulu da, Talat’a saldırıyı esefle kınadı ve Talat ile orada bulunan tüm barışseverlere geçmiş olsun dileği iletti.

Tabipler Birliği Başkanı Filiz Besim açıklamasında, Kıbrıs’ta çözüm ve barış sürecinin sürdüğü bu günlerde; adada huzur ve çocukları için güvenli bir gelecek isteyen Kıbrıslıların, Limasol’da 2. Cumhurbaşkanı Talat’a yapılan çirkin saldırıyı dehşetle öğrendiklerini belirterek, “Faşist bir grubun yaptığı bu saldırıyı tüylerimiz diken diken bu adanın kanlı geçmişini hatırlayarak izledik” dedi.

BASS

Kıbrıs Türk Ofis, Banka, Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS) Genel Sekreteri Ali Yeltekin ise mesajında, “Adamızda çözüm rüzgarlarının estiği bugünlerde 2. Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat’a Limasol’da yapılan saldırıyı, yeşeren umutlara yapılan bir saldırı olarak görmekteyiz” dedi.

KKTC Hür-İş Federasyonu

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş), 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yapılan saldırıyı kınadı.

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Ö. Latifoğlu yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs’ta barış için iki halkın kabul edebileceği adil ve kalıcı bir çözüme ulaşmak için yapılan kapsamlı görüşmelerde hareketliliğin yaşandığı bu günlerde 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a aşırı ırkçı ELAM örgütünün Limasol’da gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle kınadıklarını kaydetti.

KKTO

Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası da (El-Sen), saldırıyı kınadı.

KTTO’dan yapılan açıklamada saldırıyı düzenleyen örgütün Kıbrıs Rum halkının görüşlerini temsil etmediği ancak bunun durumun vahametini değiştirmediği belirtilerek, “Hepimizi tedirgin eden bu gelişmenin en olumlu yanı, her iki toplumda saldırıya karşı verilen sağduyulu tepkiler olmuştur” denildi.

EL-SEN

El-Sen’den yapılan açıklamada ise olaya atıfta bulunularak “Bu örnek ırkçılığın her türünün halklara zarar verdiğinin somut bir göstergesi oldu” denildi.

Açıklamada, bir antlaşma istemeyenlerin ve mevcut durumun devam etmesini tercih eden kesimlerin, Kıbrıs’ın 50 yıllık sorununa çare arayışlarını engellememesi gerektiği kaydedildi.

ÜÇ-SEN

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-Sen),  yaptığı yazılı açıklamada, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a geçmiş olsun dileklerini iletti.

Kıbrıs’ta çözüm arayışlarının yoğunlaştığı bu aşamada, barış karşıtı kişiler ve örgütlerin harekete geçeceğinin aşikar olduğu ifade edilen açıklamada, “Misyonları gereği faşistler insanlığın ve barışın düşmanıdır. Bu zavallılar tarihin her döneminde barışa ve demokrasiye karşı maşa olarak kullanılmışlardır” denildi.

KAMU-İŞ

Kamu İşçileri Sendikası (Kamu-İş), Genel Sekreteri Erdoğan Özkan yaptığı yazılı açıklamada, Ada halkının barışa, huzur içinde yaşamaya ihtiyacı olduğunu belirterek, “Kamu – İş böylesi faşistçe davranışları asla tasvip etmediği gibi yapılan ELAM örgütünün saldırısını da şiddetle kınamaktadır” dedi.

Karadeniz Kültür Derneği

KKTC Karadeniz Kültür Derneği’nden yazılı açıklamada ise, “ELAM örgütünün gerçekleştirdiği çirkin saldırı cezasız kalmamalı, saldırıyı gerçekleştirenler yakalanmalı ve cezalandırılmalıdır. Adada kalıcı barışı destekleyen Kıbrıs Türk halkının, bu tür çirkin saldırılarla süreci sabote etmeye çalışanların cezasının verilmemesini kabul etmesi veya olayın geçiştirilmeye çalışılmasını kabul etmesi mümkün değildir” denildi.

CTP-BG Gençlik Örgütü

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Gençlik Örgütü ve EDON, ELAM’ın, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Limasol’da katıldığı konferansta gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak amacıyla Lokmacı’da buluşarak protesto eylemi düzenledi. Toplumcu Demokrasi Partisi Gençlik Örgütü, Mezopotamya Gençlik ve Kültür Sanat Merkezi ile bazı sivil toplum örgütlerinin destek verdiği eylemde, Türkçe ve Rumca Basın bildirisi okundu. Faşist hareketlerin kınandığı eylemde, barış mesajları verilerek, “Çözüm hemen şimdi” diye slogan atıldı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA