28 Nisan 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa29°C
  • Girne25°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele29°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara20°C

TAKSİCİLERİN %50’Sİ DEĞİŞİYOR

Taksicilerin %50’si değişiyor

24 Haziran 2015 Çarşamba 16:59

Ülkede, 1 Temmuz tarihinden itibaren artık taksilerde çalışma izinli kişilerin çalıştırılamayacağı ve taksileri bundan böyle KKTC vatandaşları ile Beyaz Kimlik sahibi kişilerin kullanabileceğine dikkat çekiliyor. Aynı uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren otobüslerde de uygulanacağı belirtiliyor.

“TAKSİCİLİK SEKTÖRÜNE İVME KAZANDIRACAK”

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Hakan Özkıraç, yüzde 50’si çalışma izinli olan taksicilerin hem toplum hem de turistlerin gözünde zafiyet oluşturduğunu vurguladı ve alınan bu kararın taksicilik sektörünün ivme kazanmasına sebep olacağını belirtti.

Rana SARRO

Ülkede, taksi, otobüs ve minibüs şoförleriyle ilgili alınan karar çerçevesinde, 1 Temmuz tarihinden itibaren artık taksilerde çalışma izinli kişilerin çalıştırılamayacağı ve taksileri bundan böyle KKTC vatandaşları ile Beyaz Kimlik sahibi kişilerin kullanabileceğine dikkat çekiliyor. Aynı uygulamanın 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren otobüslerde de uygulanacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili Detay Gazetesi’ne konuşan Birleşik Taksiciler Birliği Genel Sekreteri Hakan Özkıraç, yüzde 50’si çalışma izinli olan taksiciler ile ilgili alınan bu kararın umut verici olduğunu söyledi.

Dünyanın hiçbir yerinde çalışma izinli kişilerin kamu aracı kullanmasının söz konusu olmadığını kaydeden Özkıraç, bu durumun ülkede taksici zafiyetine neden olduğunu işaret etti ve şunları söyledi:

“TAKSİCİLERİN % 50’Sİ KKTC VATANDAŞI DEĞİL”

“Uzun yıllardır beklediğimiz bir yasaydı. Çalışma izni ile taksicilik yapan kişi sayısı çok fazladır. Bugün taksicilerin yüzde 50’si KKTC vatandaşı değildir. Herhangi bir ülkeden gelen kişilerin kamu aracı kullanması turizm açısından çok önemlidir. Ve dünyanın hiçbir ülkesinde böyle bir durum söz konusu değildir.”

“TAKSİ

Cİ ZAAFİYETİ VAR”

“Bizim toplumumuzun gözünde de, dışarıdan gelen turistler açısından da taksici zafiyeti mevcuttur. Birleşik Taksiciler Birliği olarak bu kararı destekliyoruz. Ülkemizdeki işsiz insanların iş bulması ve taksicilik sektörünün ivme kazanmasına neden olacak. Çünkü dünyanın hiçbir yerinde kamu araçları vatandaş olmayanlar tarafından kullanılmaz. Bizim beklentimiz, bu kararın uygulanması ve polisin gerekli denetimi yapmasıdır.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA