16 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa21°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele21°C
  • İstanbul22°C
  • Ankara19°C

TAÇOY: KTÖS’Ü “KIBRIS KONUSUNDA YALANA DAYALI YAYGARALARDAN VAZGEÇMEYE” DAVET ETTİ

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasan Taçoy , Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı “Kıbrıs konusunda yalana dayalı yaygaralardan vazgeçmeye” davet etti.

Taçoy: KTÖS’ü “Kıbrıs Konusunda Yalana Dayalı Yaygaralardan Vazgeçmeye” davet etti

29 Ocak 2019 Salı 17:25

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Hasan Taçoy , Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası’nı “Kıbrıs konusunda yalana dayalı yaygaralardan vazgeçmeye” davet etti.

Taçoy, “Türkiye’nin Kıbrıs Türk Halkı’nın çağrısı üzerine, Rum-Yunan ikilisinin adayı Yunan yapmasına dur demek, Kıbrıs Türkü’nün canı ve malını korumak üzere adaya geldiğini”  vurguladı.

Taçoy, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

“Herkes , her kuruluş söz hürriyetine ve eleştiri hakkına sahip olduğu kadar sorumluluğunun da bilincinde olmalıdır.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası Genel Sekreteri Şener Elcil’in Türkiye Dışişleri Bakanı Sayın Çavuşoğlu’nu eleştiren son açıklamasında Türkiye’yi Kıbrıs’ta etnik temizlik yapmakla suçlaması, bugüne kadar Rum-Yunan ikilisinin bile başvurmadığı bir suçlamadır ve gerçeklerle uzaktan yakından alakası yoktur.

Türkiye, Şener Elcil’in iddia ettiği gibi Kıbrıs’ta işgalci değildir, Kıbrıs Türk Halkı’nın Yunan zulmünden kurtuluşunu sağlayan bizi Devlet olgusuna kavuşturan garantör ülkedir.

Şener Elcil gibiler bilsin ki, Türkiye ile ilgili saldırıları karşısında asla sessiz kalmayacak, Kıbrıs Türk Halkı’nın özü, sözü olan Ulusal Birlik Partisi vardır ve Ulusal Birlik Partisi bu gibilerle demokratik yollardan mücadeleyi her ne pahasına olursa olsun sonuna kadar sürdürecektir.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA