TABİP ODASI: “MAMMADOV’UN ÜYELİĞİNİN İPTALİNE YÖNELİK HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMADI”
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Taşçıoğlu, oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

08 Şubat 2019 Cuma 16:00
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Dr. Mustafa Taşçıoğlu, Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun’un Dr. Bakhtiyar Mammadov’a ilişkin açıklamalarında Kıbrıs Türk Tabipleri Odası’na ve Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne yönelik suçlamalarının “mesnetsiz ve dayanaksız olduğunu” savundu.
Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’ne üye olma koşullarının birlik yasası ile belirlendiğini, birliğe üye olmadan kimsenin doktorluk yapamayacağını söyleyen Taşçıoğlu, Dr. Mammadov’a vatandaş olmadığından geçici üyelik verildiğini ancak üyeliğini yenilemediğinden 3 Ağustos’tan bu yana kaçak çalıştığını, odanın üyelik iptaline yönelik herhangi bir işlem yapmadığını belirtti.
Kıbrıs Türk Tabipleri Odası Başkanı Taşçıoğlu, oda yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
“GEÇİCİ ÜYE OLDU”
Taşçıoğlu, Dr. Bakhtiyar Mammadov’un Ocak 2016’dan beri ülkede bulunduğunu, tıp diplomasına denklik aldığını, Kunter Güven Hastanesi başhekiminin 21.06.2016 tarihli yazılı talebi ile 4.08.2016 -3.08.2017 tarihleri arasında geçici üyelik aldığını, daha sonra 3.08.2017 -2.08.2018 tarihleri arasında geçerli olmak üzere üyeliğinin bir kez daha uzatıldığını kaydetti.
KKTC vatandaşı olmayan kişilere geçici üyelik verildiğini dile getiren Taşçıoğlu, “10.04.2018 tarihinde çok ivedi başlığı ile Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Ömer Gür’ün imzası ile Dr. Bakhtiyar Mammadov’un bakanlığın, sağlık servislerinde pratisyen hekim ihtiyacını karşılamak için sözleşmeli olarak istihdam edilmesi için üyelik talep edilen yazısı tarafımıza ulaştı. Dr. Ömer Gür’ü telefoniyen arayarak geçici üyelerin sadece izin verilen kurumda çalışabileceğini, başka bir kurumda aynı anda çalışamayacağını kendisine bildirdim” dedi.
Kunter Güven Hastanesi başhekimini telefonla arayarak Mammadov’un Sağlık Bakanlığı’nca istihdam edilmek istendiğini, bu istihdamın ancak Dr. Mammadov’un Kunter Güven Hastanesi ile olan sözleşmesinin iptali halinde mümkün olabileceğini söylediğini belirten Taşçıoğlu, Dr. Emine Kunter’in hekiminden memnun olduğunu sözleşmeyi iptal etmeyeceğini bildirdiğini ifade etti.
“ÜYELİK YENİLENMEDİ”
Taşçıoğlu, üyelik yenileme başvuru tarihi 2 Ağustos 2018 tarihinde sona erdiği için Ekim 2018’de Dr. Bakhtiyar Mammadov’u telefon ile arayarak geçici üyelik işlemi için tekrar başvurması gerektiğini kendisine ilettiğini belirtti. Mammadov’un geçici üyelik yenilemesi yapmadığından 3 Ağustos’tan bu yana kaçak olarak işini sürdürdüğünü söyleyen Taşçıoğlu, 4 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete yazısı ile Bakhtiyar Mammadov’un Bakanlar Kurulu kararı ile vatandaş yapıldığını öğrendiklerini kaydetti.
“ÜYELİK İPTALİ İŞLEMİ YAPILMADI”
Taşçıoğlu, Kıbrıs Türk Tabipleri Odası yönetim kurulu tarafından Dr. Bakhtiyar Mammadov’un üyeliğinin iptaline yönelik herhangi bir işlem yapılmadığını belirtti.
Gelinen aşamada Mammadov’un KKTC vatandaşı olmasıyla odaya devamlı üye de olabileceğini dile getiren Taşçıoğlu, üyelik koşullarının Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yasası ile belirlendiğini söyledi.
Toplantıda, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Yasası’nın üyelik türleri nitelikleri ve koşulları da basına dağıtıldı.
Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, 1 Şubat’ta düzenlediği basın toplantısında, bölgede yaşayan insanlara gerekli önemin verilmediğini savunmuş ve gelmiş geçmiş hükümetlere eleştirilerde bulunmuştu.
Coşkun, bölgelerindeki sağlık hizmetlerinin yetersiz kaldığını, Dipkarpaz’da görev yapacak Azerbaycanlı doktor Bakhtiyar Mammadov’u ikna ettiklerini ancak vatandaşlık aldıktan sonra Tabip Odası ve Tabipler Birliği’nin girişimiyle üyeliğinin sonlandırıldığını savunmuştu.
İncirli: Gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak için çalışıyoruzCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Lurucina Panayırı’nda kültür, dayanışma ve yeni geçiş kapılarının önemine vurgu yaptı; adil ve sürdürülebilir barış için kapıların açılmasının ortak talep olduğunu belirtti.03 Mayıs 2026 Pazar 21:30KIBRIS
Kariyer Günü’nde Büyük Buluşma!Dünyanın en iyi ilk 500 üniversitesi arasında yer alan Yakın Doğu Üniversitesi’nde düzenlenen “Kariyer Günü 2026”, öğrencilerle iş dünyasını bir araya getirerek kariyer yolculuklarına rehberlik etti.03 Mayıs 2026 Pazar 18:03YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.Erdal Abidin için acil AB pozitif trombosit kana ihtiyaç vardır.03 Mayıs 2026 Pazar 18:02KIBRIS
ARUCAD Dünya Dans Günü’nü “Bodies Speak / Ideas Move” Programıyla KutladıARUCAD Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Modern Dans Bölümü öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlik, atölye çalışmaları, açık sahne performansları ve akşam gösterimleriyle yoğun bir katılıma sahne oldu.03 Mayıs 2026 Pazar 18:00ARUCAD
Kayıp Şahıslar Komitesine 1 milyon euro ödeyecekRum Yönetimi’nin, kayıpların kimlik tespitine yönelik testlerin yapılabilmesi amacıyla 1 milyon euro değerindeki ödeneği onayladığı belirtildi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:58KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın toplanacak…Gündemde 5 yasa tasarısı var03 Mayıs 2026 Pazar 17:56KIBRIS
Gazimağusa’da 3 yaşındaki çocuk hayatını kaybettiGazimağusa’da 3 yaşındaki Ayaz Kılbaş, ikametgâhı içerisinde aniden rahatsızlanarak yaşamını yitirdi.03 Mayıs 2026 Pazar 17:55KIBRIS
Erhürman, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nu kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti03 Mayıs 2026 Pazar 17:54KIBRIS
Merit Otellerinin geleneksel 23 Nisan şenlik ve eğlenceleri Merit Park Hotel’de yapıldıMerit International Sosyal İşler Koordinatörlüğü tarafından Merit Park Hotel’de düzenlenen Merit Otelleri İlkokullar 23 Nisan Oyunları ve Eğlencesi, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirilerek çocuklara unutulmaz anlar yaşattı.03 Mayıs 2026 Pazar 17:51KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta 2 şap vakası dahaRum basınında yer alan bilgilere göre Athineu'da iki çiftlikte şap hastalığı tespit edildi. Buna göre şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 110’a ulaştı. Öte yandan nadir türlerin akıbetine ilişkin kararın önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.02 Mayıs 2026 Cumartesi 18:37GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.