28 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa23°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele23°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara22°C

T İZİNLERİ DURAKLARA VERİLECEK

T izinleri duraklara verilecek

25 Eylül 2014 Perşembe 13:56

KAŞİF: “TAKSİCİLER REHBERDİR… HERKES MESLEĞİNE SAYGI GÖSTERİRSE SORUNLAR AZALIR”

“ÇALIŞMA İZNİYLE ÜLKEYE GELENLER DAHA TRAFİĞİ ÖĞRENMEDEN DİREKSİYON BAŞINA GEÇİYOR, BU YÜZDEN KAZALAR OLUYOR”

“ÇALIŞMA İZNİYLE TAKSİCİLİK YAPMAK İSTEYENLERDEN 5 YILLIK ÇALIŞMA İZNİ VE EHLİYET ARANACAK”

“T İZİNLERİ ARTIK KÖYLERE DEĞİL NUFÜS SAYISINA GÖRE DURAKLARA VERİLECEK”

“TAKSİSİNDE UYUYAN, UYKUSUZ DİREKSİYONA GEÇEN, ALKOLLÜ TAKSİCİLER İSTEMİYORUZ… ÇAĞDAŞ ÜLKE VE AB NORMLARINA UYULMALI”

aHMET-Kasif-612x375

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Gazimağusa’da taksicilerle bir araya gelerek taksicilerin sorunlarını ve taleplerini dinledi; bakanlığının, ülkedeki taşımacılıkla ilgili planladığı açılım ve yasa çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Kaşif, taksicilerin bir kooperatif altında toplanması, ortak fiyat belirlemesi, rekabet edebilirliliği artırabilmesi için taksi, kılık, kıyafet ve davranışına önem vermesi gerektiğini vurguladı. Bakan Kaşif, taksicilerin ülke için birer rehber ve dış görünüş olduğuna dikkat çekti.

Taşıma sektörüne çağdaş yasal düzenlemeler getirme çalışmalarının sürdüğünü de vurgulayan Kaşif, taşımacılık sektöründeki tüm sıkıntıların üzerine gideceklerini, set çekeceklerini ve taşımacılık sektörünü rahatlatacaklarını vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, bugün Gazimağusa Taksiciler Birliği Başkanı Muhammed Biberoğlu ile Gazimağusa bölgesine bağlı taksi durakları yetkilileri ve taksicilerle bir araya geldi.

Gazimağusa’da Karpaz Taksi durağında yer alan toplantıda Kaşif’e, DP Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek, İzin Kurulu Başkanı Halil Sakallı ile diğer yetkililer de eşlik etti.

MERKEZİ SÜRÜCÜ TÜZÜĞÜ

Ulaştırma Bakanı Kaşif, taksicilere “Merkezi Sürücü Tüzüğü” hakkında bilgiler vererek, ülkedeki taşıma sektörünün her alanında sıkıntılar olduğunu, bunu bildiklerini, bu yüzden sektördeki tüm sorunların üzerine gideceklerini, yapacakları ve yaptıkları yasal düzenlemelerle sorunlar önüne set çekeceklerini vurguladı.

"ÇALIŞMA İZNİYLE TAKSİCİLİK YAPMAK İSTEYENE 5 YIL VE KKTC EHLİYETİ KOŞULU"

Kaşif, ülkede taksi sektöründe de büyük sıkıntılar yaşandığını, örneğin çalışma izni ile ülkeye gelen bir kişinin, daha trafiği öğrenmeden direksiyon başına geçtiğini, bu yüzden kazalar olduğunu ifade etti. Aynı sorunun kiralık araçlarda da yaşandığına ve birçok kazanın araçların yüz yüze çarpışması şeklinde meydana geldiğine dikkat çeken Bakan Kaşif, artık ülkede çalışma izniyle taksicilik yapmak isteyenlerde 5 yıllık çalışma izni ve KKTC ehliyet aranacağını kaydetti.

“T İZİNLERİ SADECE DURAKLARA VERİLECEK”

Gazimağusa’da 14 taksi durağı bulunduğunu, öğrenci sayısının arttığını, artık köy “T”si için kimsenin müracaatta bulunmamasını, çünkü köylerde artık taksiye ihtiyaç kalmadığını, “T” izinlerinin sadece duraklara verileceğini ifade eden Kaşif, yapılacak düzenlemelerle “T” izinlerinin artık nüfus sayısına göre duraklara verileceğini vurguladı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, artık geçmişi kapatacaklarını ve yasal düzenlemelerle taksicilileri rahatlatacaklarını ifade ederek, taksicilerin artık kooperatifleşmesi, rekabet için fiyatların sabit olması, hizmet kalitesi, duruş, giyiniş ve davranışlara dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti.

Otobüs duraklarının taksicileri engellediği yönünde şikayetler üzerine Kaşif, öğrencilere yönelik toplu taşıma düzenlemesi yapılacağını, denetimlerde polise görev düştüğünü, şehir içi taşıma belgesinin aranması gerektiğini ifade ederek, trafikte yapılacak projeleri de anlattı.

Kaşif, belediyelerle toplu taşıma konusunda toplantı yapılacağını, gerekirse üniversitelerle de görüşüleceğini ifade ederek, bu konuda herkesin görev ve sorumluluğunu bilmesi durumunda taşımacılıkta ve trafikte sorun kalmayacağını söyledi.

“TAKSİCİLER BİRER REHBER”

Taksicilerin birer rehber olduğuna da dikkat çeken Kaşif, ülkeye gelen turist, iş adamı, öğrenci, öğrencilerin ailelerinin ilk önce taksicilerle görüştüğünü, bu yüzden “şoför kıyafet yönetmeliği” çıkaracaklarını ve buna herkesin uyacağını kaydetti.

“TAKSİDE UYUYAN, UYKUSUZ, ALKOLLÜ TAKSİCİ İSTEMİYORUZ”

Artık taksisinde uyuyan, uykusuz direksiyon başına geçen, alkollü taksici istemediklerini vurgulayan Kaşif, denetimler sağlanacağını, ülkeye yaraşır hizmet vermek gerektiğini, bu yüzden çağdaş ülke ve AB normlarına uyacaklarını belirtti.

“MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN”

Hedefin; taşımacılığın her dalında yaşanan sıkıntıların giderilmesi ve düzenleme getirilmesi olduğunu belirten Kaşif, taksicilere; “Kendi mesleğinize sahip çıkın, bir çatı altında toplanın, rekabet edebilmek için mesleğe saygı gösterin” dedi.

Taksiciler de Kaşif’e sıkıntılarını anlatarak, özellikle kendi aralarındaki çarpıklıklardan, denetimlerin eksikliğinden yakındı; kiralık araçlarla taksicilik yapıldığını belirterek, bu konuda çözüm bulunmasını istedi.

İzin Kurulu Başkanı Halil Sakallı da, taksicilere tüzükler ve çalışmalar hakkında bilgiler vererek, sorularını yanıtladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA