28 Mart 2024
  • Lefkoşa26°C
  • Mağusa24°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele24°C
  • İstanbul19°C
  • Ankara21°C

SÜT ÇALIŞTAYI YAPILIYOR

Ülkemizde uygulanan süt politikalarının ve sektörde izlenecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Süt Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Ticareti Çalıştayı” düzenleniyor.

Süt Çalıştayı yapılıyor

03 Haziran 2016 Cuma 08:26

Ülkemizde uygulanan süt politikalarının ve sektörde izlenecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla “ Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Süt Üretimi, Süt ve Süt Ürünleri Ticareti Çalıştayı” düzenleniyor. Tarım Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu, Kıbrıs Türk Süt Ürünleri İmalatçılar Birliği ile Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği’nin ortaklığında düzenlenecek çalıştay 4-5 Haziran tarihlerinde Girne Lord’s Palace Hotel’de gerçekleştirilecek. 

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, çalıştayda, hayvancılık politikaları hakkında genel bir değerlendirme yapılması, süt ve süt ürünleri üretimi ve ticaretine ilişkin konuların bütün tarafların geniş katılımının sağlanarak tartışılmasını sağlamak hedefleniyor. Düzenlenen çalıştaydan çıkacak sonuç raporu ile birlikte ülke sütçülük politikalarının kapsamlı olarak belirlenip uygulamaya konulması öngörülüyor. Türkiye ve KKTC’den akademisyenlerin de katkı koyacağı çalıştaya birçok kurum ve kuruluş da destek veriyor.

TAVSİYE NİTELİĞİNDE BİR SONUÇ RAPORU HAZIRLANACAK

Süt sektöründe yaşanan sıkıntılara kalıcı çözümler üretebilmek için tarım sektöründe faaliyetlerin sürdürebilir olması, verimli ve ekonomik değerinin artması için hayvancılık politikalarının uygulanmasının önünün açılması hedefiyle gerçekleştirilecek çalıştayda süt üretimi ve süt ürünlerinde standardizasyon oluşturulması, iç ve dış ticarete ilişkin süreçlerin etkin bir şekilde yönetilebilmesi konusunda karar alıcılara rehberlik edecek ve tavsiye niteliğinde bir sonuç raporunun ortaya çıkartılması öngörülüyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, iki gün sürecek çalıştayda oluşturulacak çeşitli çalışma gruplarında, Hayvancılık Politikaları  (üretim, ıslah ve destekleme), Süt Üretimi ve Kalitesi (standardizasyon ve hayvan sağlığı), Süt ve Süt Ürünleri Ticareti (süt ürünleri standardizasyonu, pazarlama ve destekleme), Süt Sanayinin Durumu, Süt Politikalarının Genel Değerlendirmesi konuları ele alınacak.

KURUMSAL KATILIMCILAR

Düzenlenen çalıştaydan çıkacak sonuç raporu ile birlikte ülke sütçülük politikaları kapsamlı olarak belirlenip uygulamaya konulacağı da dile getirilen Bakanlık açıklamasında, çalıştayın geniş bir katılımla gerçekleştirileceği de ifade edildi. Hem Türkiye hem de KKTC’den akademisyenlerin de katkı koyacağı çalıştaya ülkemizden kurumsal olarak, Tarım ve Doğal kaynaklar Bakanlığı, SÜTEK, YDÜ, DAÜ, AB Koordinasyon Merkezi, Sağlık Bakanlığı Devlet Laboratuarı, Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, KOOP Levazım, Veteriner Hekimler Birliği, Hayvancılar Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, Süt Ürünleri İmalatçıları Birliği, Egevet, Küçükbaş Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği, KKTC Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği, Gıda Mühendisleri, Çiftçiler Birliği, KOOP-SÜT, Hayvancılık Dairesi, Devlet Üretme Çiftliği, Tarım Sigortası Fonu, Toprak Ürünleri Kurumu, Veteriner Dairesi, , Devlet Planlama Örgütü, Sanayi Dairesi, Bütçe Dairesi, Güvenli Gıda ve Sağlıklı Yaşam Derneği, KTMMOB destek verecek. Açıklamada, çalıştaya Türkiye’den Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü, Strateji Başkanlığı Tire Süt Kooperatifi, Damızık Sığır Yetiştiricileri Birliği, ASÜDER, Ulusal Süt Konseyi, Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu’nun da katkı koyduğu belirtildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA