26 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa22°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele22°C
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

SUSATAN YİYECEKLER NELERDİR?

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, oruç tutarken susuzlukla baş edebilmek için sahurda tüketmememiz gerekenleri sıraladı

Susatan yiyecekler nelerdir?

15 Haziran 2016 Çarşamba 23:21

Ramazan’ın 2016’da da yaz aylarına denk gelmesi en önemli sorunu sık sık karşımıza çıkarıyor; oruç süresince susuz kalmak. Ancak bu sorunla baş etmenin çaresi var diyor Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel. İşte Şengel’e göre oruç tutarken susuzlukla baş edebilmek için sahurda yemememiz gerekenler

Sahurda tüketilen besinler susamamak açısından büyük önem taşıyor. Susamamak için en iyi çözüm susatacak besinleri sahurda tüketmemek olduğunu belirten Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel yağlı ve baharatlı yemeklerden sahurda mutlaka uzak durulması gerektiğini söylüyor.

SAHURDA NE YEMEMELİYİZ?konserve-1.jpg

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel, konserve ürünler, turşu, salamura ürünler, çok tuzlu zeytin, baharat içeren yağlı yemekler, salçalı yemekler, kurutulmuş etler, pilav ve makarna gibi yiyecekleri sahurda tercih etmemenizi öneriyor. Şengel, bu tür yiyeceklerin geç acıkmayı sağladığını ama aynı zamanda daha erken susamamıza neden olduğunu belirtiyor. Sahurda hafif ve kahvaltı türü yiyecekleri tercih ederek hem daha geç acıkabilir hem de daha geç susayabileceğinizi söyleyen Şengel, sahurda tercih edeceğiniz karpuz, kavun gibi yaz meyvelerini bol bol tüketerek de bu meyvelerde bulunan yüksek oranda su ve minerallerden yararlanabilir ve susuzluk sorunu yaşamadan oruç tutabileceğinizi söylüyor.

Diyetisyen Ayşe Tuğba Şengel özellikle ramazanda susuzlukla baş etmek ve oruç tutarken daha geç susamak için sahurda çay, kahve gibi içecekleri tercih etmemeniz gerektiğinin altını çiziyor.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA