29 Mart 2024
  • Lefkoşa27°C
  • Mağusa26°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt27°C
  • İskele26°C
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C

SURİYELİLERE VATANDAŞLIK TARTIŞMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriyeli mültecilere vatandaşlık vaadetmesi tartışma başlatı. #ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum başlığıyla açılan hashtag TT'de birinci sıraya oturdu.

Suriyelilere vatandaşlık tartışması

04 Temmuz 2016 Pazartesi 09:20

Türkiye bugüne kadar yaklaşık 2 milyon 700 Suriyeli mülteciye kapısını açtı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kilis'teki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada Suriyelilere T.C. vatandaşlığı imkanı vereceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın bu konuda attığı adımlar var“ şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Suriye'den gelen kardeşlerime diyorum ki biz sizi kardeşimiz olarak görüyoruz, siz de bizi kardeş olarak görüyorsanız vatanınızdan uzak değilsiniz sadece evinizden toprağınızdan uzaksınız" diye konuştu.

Twitter'da vatandaşlık tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşlık vaadi internette de tartışma başlattı. Twitter'da "#ÜlkemdeSuriyeliİstemiyorum“ başlığıyla açılan hashtag Türkiye TT'de birinci sıraya oturdu.

Mahomet Mahomet adlı kullanıcı bu tür konular için halk oylaması gerekir diye Tweet atarken,bir başka kullanıcı da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyelilere vatandaşlık vererek, partisine desteği artırmak istediğini öne sürdü.

Bazı Suriyeliler “Merak etmeyin Türk vatandaşı olmak istemiyorum!“ şeklinde tepki verirken, bazıları da Suriyelilerin vatandaşlığına karşı çıkılmasını ırkçılık olarak nitelendirdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA