SURİYE ORDUSU KUSEYR'İ DİRENİŞÇİLERDEN GERİ ALDI

05 Haziran 2013 Çarşamba 08:57

Suriye devlet televizyonu hükümete bağlı güçlerin Kuseyr kentini ele geçirdiğini duyurdu.
Devlet televizyonu, sabah erken saatlerden itibaren ekrana yansıyan alt yazılarla hükümete bağlı güçlerin Kuseyr kentinde kontrolü tamamen ele geçirdiklerini duyurmuştu.
Haber uzun süredir Kuseyr kentinde Suriye ordusuyla çatışma içindeki direnişçiler tarafından da doğrulandı.
Yine devlete bağlı Sana Haber Ajansı'nın haberinde, "Kahraman silahlı kuvvetlerimiz, kentte asayiş ve güveni yeniden tesis etti. Çok sayıda terörist öldürüldü, pek çoğu da teslim oldu" ifadelerine yer verdi.
Daha erken saatlerde, Hizbullah'a ait televizyon kanalı El Manar da Kuseyr'deki muhabirine dayanarak, kentteki direnişin geniş şekilde kırıldığını duyurmuştu.
Reuters Haber Ajansı'nın haberine göre direnişçi birlikler 'Suriye ordusunun elindeki ağır silahlar ve çok miktarda cephane, kendi ellerindeki silah ve cephanenin eksikliği ve Hizbullah'ın sürekli müdahalesi karşısında çekildiklerini' söylediler ve 'yoldaşlarını ve sivilleri geri çekmek için onlarca direnişçinin kentte kaldığını' ifade ettiler.
Öte yandan Özgür Suriye Ordusu'nun askeri komutanlarından General Selim İdris, son dönemde yaşanan gerilemeye rağmen, direnişçilerin savaşı kaybettikleri yolundaki iddiaları reddediyor.
BBC'ye bir açıklama yapan General İdris, Hizbullah militanlarının yoğun şekilde Suriye'ye giriş yaptığını, Kuseyr, idlib, Halep ve Şam'da çok sayıda Hizbullah savaşçısının Suriye askerleriyle birlikte savaştıklarını söyledi.
'Hizbullah'la Lübnan içinde savaşmak hakkımız'
Direnişçilere, ülke içindeki Hizbullah militanlarıyla mücadele emri verdiğini belirten General İdris, Lübnan'ı da Suriye'ye giden militanları durdurmak için hiçbir çaba göstermemekle suçladı.

"Hizbullah savaşçıları Suriye topraklarını işgal ediyor ve Lübnan yetkilileri buna sadece seyirci kalıyorlar" diyen General İdris "Bu durumda Hizbullah'la Lübnan içinde de savaşmaya hakkımız var" görüşünü ifade etti.
Lübnan sınırına sadece 10 kilometre uzaklıktaki Kuseyr kentinin kontrolü için Hizbullah militanları, Suriye askerleriyle birlikte direnişçilere karşı yoğun bir mücadele içindeydi.
General Selim İdris, direnişçilerin Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı yürüttükleri savaştan galip çıkacaklarını söyledi ancak "Batılı dostlarımızın ve Amerika'nın desteği olmazsa bu savaş uzun yıllar boyu devam edecek ve daha fazla can kaybına, daha fazla yıkıma neden olacak" dedi.
General İdris, "Suriye'de barışın yolu Beşar Esad'ın iktidarda kalmasıysa biz böyle bir barış istemiyoruz" dedi.
Birleşmiş Milletler verileri, Suriye'de Beşar Esad'a karşı 2011 yılında başlayan ayaklanmada bugüne kadar 80 binden fazla kişinin öldüğünü, 1,5 milyon kişinin de ülkeden ayrıldığını gösteriyor.
Başhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybettiBaşhekim Mustafa Kalfaoğlu’nun babası Ahmet Erdil Kalfaoğlu hayatını kaybetti.23 Aralık 2025 Salı 10:00KIBRIS
KKTC Cittaslow Ağı, Antalya'da noel baba etkinliklerine katıldıKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cittaslow Ağı, Bilim Kurulu Başkanı Azmi Öge liderliğinde Antalya Demre Belediyesini düzenlediği 2. Noel Baba etkinliklerine katıldı.23 Aralık 2025 Salı 09:48KÜLTÜR/ SANAT
Basketbol Pro Lig’de 1. Hafta Heyecanı SürüyorBirinci haftanın ikinci karşılaşması, 25 Aralık Perşembe akşamı saat 20.00’de İskele’de oynanacak. Bu mücadelede Caesar Larnaka Gençler Birliği ile Soyer Egemen takımları karşı karşıya gelecek.23 Aralık 2025 Salı 09:37BASKETBOL
3'lü zirveden silahlı kuvvetler düzeyinde iş birliğini artırma kararıRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Kudüs’te gerçekleştirilen üçlü zirve çerçevesinde Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi.23 Aralık 2025 Salı 09:25GÜNEY KIBRIS
Şap Hastalığı Hakkında Merak Edilenler: Uzmanlar Alınması Gereken Önlemleri AnlattıYakın Doğu Üniversitesi Veteriner Hekimliği Fakültesi ile Yakın Doğu Üniversitesi Hayvan Hastanesi uzmanları, adada kırmızı alarma yol açan şap hastalığına ilişkin önemli uyarılarda bulundu.23 Aralık 2025 Salı 09:24YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Motosiklet sürücüsü yol kenarında yürüyen yayalara çarptı!Gemikonağı’nda akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazası endişe yarattı.23 Aralık 2025 Salı 09:23GÜZELYURT
Kelebeklerin Geleceği İçin Kıtalar Arası Dayanışma!Yakın Doğu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özge Özden, Almanya’da düzenlenen “9. Ortaklar ve Uzmanlar Toplantısı”nda Kıbrıs’ı temsil ederek Akdeniz ekosisteminin karşı karşıya olduğu tehditleri uluslararası bilim dünyasına aktardı.23 Aralık 2025 Salı 09:22YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, İskele Esnaf ve Zanaatkârlar Birliği Başkanı ve beraberindeki heyeti kabul etti23 Aralık 2025 Salı 09:19İSKELE
Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası Tamamlandı Şampiyon Yine İsmet HüryolKuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından organize edilen 2025-2026 Asbank Gençler 2. Ayak Bilardo Turnuvası, KKTC Turkcell İletişim sponsorluğunda Number Eight Bilardo Salonu’nda tamamlandı.23 Aralık 2025 Salı 09:16DİĞER SPORLAR
Nilden Bektaş Erhürman, Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, yeni yıl öncesi Bülent Ecevit Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.23 Aralık 2025 Salı 09:14KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.