20 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa15°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele15°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK ?

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK ?

03 Haziran 2013 Pazartesi 17:25

 

Cumhuriyet Meclisi 5 Haziran’da hükümet için güvenoylamasına gidecek. Danışma Kurulu yarın prosdür gereği toplanarak 5 haziran’da Mecliste erken seçim görüşülmesini karar bağlayacak.

Meclis Başkanı Bozer süreci değerlendirdiği açıklamasında, erken seçim ve güvensizlik önergesi istemlerinin aceleye getiriliğini bu çerçevede, erken seçim tarihinin belirlenmesinden sonra güvensizlik önergesine ihtiyaç olmadığını söyledi.

Bozer, “Ya erken seçim tarihi isteyeceksiniz yada da güvensizlik önerisi sunacaksınız. Eğer biz hükümetin başına gelip icraat yapmak istiyoruz diyecekseniz sadece Güvensizlik Önergesi sunacaksınız” dedi.

Başkan Bozer, güvensizlik önergesinin meclis genel kurulunda görüşüldüğünü ve bir tam gün sonra ise oylamasının yapılması gerektiğini ifade ederek, Meclis İç Tüzüğü’ne göre hareket ettiklerini ve yarın danışma kurulunu toplayacağını söyledi.

Bozer, “Ben yarın danışma kurulunu toplantıya çağırdım ve 5 Haziran Çarşamba günü oylamayı yapacağız” dedi.

Oylamanın ardından hükümetin istifasını Cumhurbaşkanına sunacağını da kaydeden Bozer, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun güven verecek bir milletvekiline hükümet kurma görevini vereceğini anlattı.

Bozer, daha sonra yaşanacak süreçte mecliste her şeyin yolunda gitmesi için başkan olarak elinden geleni yapacağını da kaydetti.

AddThis Social Bookmark Button

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA