20 Nisan 2024
  • Lefkoşa19°C
  • Mağusa18°C
  • Girne20°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele18°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara17°C

'SÜREÇ 2-3 HAFTAYA NETLEŞECEK'

'Süreç 2-3 haftaya netleşecek'

25 Şubat 2013 Pazartesi 18:19

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan'ın bir taslak metin hazırlığı içerisinde olduğunu ve yapılacak tartışmalardan sonra 2-3 hafta içerisinde sürecin netleşeceğini söylediğini duyurdu.

Hafta sonu İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen BDP heyeti, bugün parti eş genel başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

Görüşmenin ardından, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, açıklamalarda bulundu.

Demirtaş "İmralı adasında son derece olumlu, barış umutlarını artıran bir yaklaşım ortaya çıkmıştır. Öcalan, Türkiye’de barış isteyen herkesin arkasında durabileceği çözüm konusunda kararlı olduğunu, devletin de bu şekilde yaklaşmaktan başka çaresi olmadığını ifade etmiştir." dedi.

'Süreç Öcalan'a yüklenemez'

"Kan olsun, insanlar ölsün diyenler dışındaki herkesin arkasında durduğu bir çözüm arkadaşlarımız tarafından ifade edilmiştir." diyen Demirtaş, "Öcalan bütün halkların eşit, özgür ve birlikte yaşaması için kendisinin bir taslak metin hazırlığı içerisinde olduğunu, bu taslak metin üzerinden yapılacak tartışmalardan sonra son halini vereceğini ve en geç 2-3 hafta içerisinde sürecin netleşeceğini söyledi." şeklinde konuştu.

Bu sürecin sadece Öcalan'ın omuzlarına yüklenecek bir sorun olmadığını söyleyen Demirtaş, "Kendisi de görüşmede bunu ifade etmiştir." dedi.

Özgürlükler konusunda kamuoyunun duyarlı olması gerektiğini belirten Demirtaş, "BDP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Herkesin elini vicdanına koyarak meseleye yaklaşması Türkiye’nin yararına olacaktır. Bu tarihi süreçler kişisel hırslara heba edilmemeli. Kan davası anlayışıyla hareket edilmemeli." diye konuştu.


Haberin Kaynağı: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/2013/02/130225_bdp_draft.shtml

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA