16 Nisan 2024
  • Lefkoşa28°C
  • Mağusa29°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt26°C
  • İskele29°C
  • İstanbul26°C
  • Ankara26°C

SUCUOĞLU'NDAN HASTANE MÜJDESİ! 2017'NİN BAŞINDA...

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2017 yılının ilk çeyreğinde yeni hastanenin temellerini atmayı hedeflediklerini söyledi...

Sucuoğlu'ndan hastane müjdesi! 2017'nin başında...

26 Haziran 2016 Pazar 13:19

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2017 yılının ilk çeyreğinde yeni hastanenin temellerini atmayı hedeflediklerini söyledi.

Sucuoğlu, Lefkoşa’ya yapılması düşünülen yeni hastane binası ile ilgi İstanbul’da sürdürdüğü çalışmalarını tamamlayarak, ziyaretleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Bakanlık basın bürosundan verilen bilgiye göre, İstanbul’da ziyaret edilen bazı hastanelerin yanı sıra Türkiye’nin güney sahilinde bulunan Antalya, İzmir ve Mersin gibi illerin hastane projelerini de görme fırsatı bulan Sucuoğlu, Lefkoşa’ya yapılacak hastane binasının ülke şartlarına göre projelendirileceğini belirtti.

Sucuoğlu, İstanbul ziyaretinin çok yararlı geçtiğini, Türkiye’de yapılan hastanelerin TC Sağlık Bakanlığı’nın koyduğu kriterlere göre belirlendiğini ve her bölgede yapılan hastanelerde aynı standartların korunduğunu ifade etti.

Türkiye’nin sağlık alanında çok geliştiğini ve gelişmeye devam ettiğini de dile getiren Sucuoğlu, Türkiye’de verilen sağlık hizmetinin birçok Avrupa ülkesine oranla daha iyi olduğunu kaydetti.

Yapılacak yeni hastane öncesinde o ülkenin nüfus oranı, doğum oranı, hastalık oranı, ameliyat oranı ve ülke iklimi gibi birçok faktöre göre projelendirildiğini söyleyen Sucuoğlu, bu şartlar göz önüne alınarak Kıbrıs Türk halkına yakışır bir hastaneyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

SUCUOĞLU BAYRAMDAN SONRA TC SAĞLIK BAKANI AKDAĞ’I ZİYARET EDECEK

Pazartesinden sonra yeni hastane binası konusunda daha yoğun çalışacaklarını da belirten Sucuoğlu, bayramdan sonra Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ı ziyaret edip işbirliği yapacaklarını söyledi.1466933862.jpg

BİN YERİNE 700 YATAK KAPASİTELİ HASTANE…

Sucuoğlu daha önce bin yatak kapasiteli bir hasta düşündüklerini fakat İstanbul’daki ziyaretinin ardından KKTC’ye 700 kapasiteli bir hastanenin çok rahat hizmet verebileceğini gördüklerini söyledi.

Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 650 yatak kapasiteli olduğunu ve günde 30 bin kişiye hizmet verdiğini vurgulayan Sucuoğlu, hastanelerdeki verimli çalışma koşullarının da düzenlenmesi ile Kıbrıs Türk halkının sağlık konusunda sorun yaşamayacağını ifade etti.

Sucuoğlu, yeni bir hastane yapılması için en az 2-3 yıllık bir süreye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, hedeflerinin 2017 yılının ilk çeyreğinde yeni hastanenin temellerini atmak olduğunu söyledi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA