29 Mart 2024
  • Lefkoşa13°C
  • Mağusa16°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele16°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara12°C

SUCUOĞLU'NDAN HALKA; "DUYARLI OLUN!"

Diyaliz Ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği’nden Gazimağusa Hastanesi’ne ‘hemodiyaliz’ cihazı...

Sucuoğlu'ndan halka; "duyarlı olun!"

15 Haziran 2016 Çarşamba 13:41

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne hemodiyaliz cihazı bağışında bulundu.

Cihazın hastaneye teslimi sırasında, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da bulundu.

SUCUOĞLU

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu teslim töreninde yaptığı konuşmada,  sivil toplum örgütleri ve hayırsever vatandaşların özellikle sağlık sistemine bağışlarının kendisini son derece mutlu ettiğini söyledi.

Hemodiyaliz cihazlarının hastaneler için önemli olduğunu vurgulayan Bakan Sucuoğlu, Gazimağusa’da 40’ın üzerinde böbrek hastasının tedavi gördüğünü kaydetti.

Gazimağusa civarındaki köylerden gelen diyaliz hastaları olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, bu hastaların evlerinden hastaneye ve tedavileri bittikten sonra tekrar evlerine taşınması için bir aracın hizmet verdiğini belirtti.

Lefkoşa’da da bu amaçla 5 araç alımı için ihaleye çıkıldığını söyleyen Sucuoğlu, sivil toplum örgütleri tarafından sağlık sistemine ciddi yardımlar yapılmakta olduğunu, Tren Yolu Hastanesi’ni bir iş adamının üstlendiğini, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni de bir şirketin üstlendiğini kaydetti.1465986221.jpg

“ORGAN BAĞIŞI İÇİN BİR FORM DOLDURMAK YETERLİ”

Organ bağışı konusuna da değinen Bakan Sucuoğlu, organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların Sağlık Bakanlığı’na başvurarak bir form doldurmalarının yeterli olduğunu kaydetti.

“CİDDİ KAN AÇIĞI VAR... DUYARLI OLUN”

Ülkede ciddi oranda kan ihtiyacı bulunduğunu vurgulayan Sucuoğlu her ay 400 ile 600 ünite arasında kan açığı bulunduğunu belirtti ve kan bağışı konusunda vatandaşları daha duyarlı olmaya davet etti.

Sucuoğlu, yapacakları bir düzenlemeyle kan bağışının saat 23.00’e kadar yapılabilmesini sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.1465986220.jpg

KÖSEOĞLU: “ORGAN BAĞIŞINDA BULUNUN”

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Tülin Köseoğlu da, 28 Nisan’da düzenledikleri konserin geliri ve duyarlı vatandaşların katkılarıyla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne hemodiyaliz cihazı aldıklarını söyledi.

Ülkede organ bağışının başladığını hatırlatan Köseoğlu, vatandaşlara organ bağışı çağrısında bulundu.1465986222.jpg

Diğer yandan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu Gazimağusa Devlet Hastanesi’nin Acil Servisi’ne 110 metre karelik antibakteriyel hijyen zemin yapan NAYAT firmasının Müdürü Metin Eray’a Sağlık Bakanlığı’nın teşekkür belgesini takdim etti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA