26 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa21°C
  • Girne21°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele21°C
  • İstanbul17°C
  • Ankara20°C

SUCUOĞLU; "HEKİMLER HAKKETTİKLERİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARINA KAVUŞACAK"

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Hüseyin Bıçak başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası (KTDTO) ve beraberindeki heyeti kabul etti...

Sucuoğlu; "hekimler hakkettikleri maaş ve özlük haklarına kavuşacak"

06 Haziran 2016 Pazartesi 17:44

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Hüseyin Bıçak başkanlığındaki Kıbrıs Türk Diş Tabipleri Odası (KTDTO) ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Bakan Sucuoğlu kabulde diş hekimlerinin sorunlarını dinledi.

sucuoglu.jpg

SUCUOĞLU “HEKİMLER HAK ETTİĞİ MAAŞ VE ÖZLÜK HAKLARINA KAVUŞACAK”

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, sağlık alanında yürütülen çalışmalar hakkında oda yetkililerine bilgi vererek, sağlıkta kurulacak sistemle, hekimlerin hak ettiği maaş ve özlük haklarına kavuşacağını söyledi.

Kurulacak yeni sistemin Genel Sağlık Sigortası’na dayalı bir sistem olacağını ifade eden Sucuoğlu, bu sistem ile ülkenin sağlık sorununun çözüleceğini kaydetti.

Diş doktorlarının içinde bulunduğu sıkıntılı durumun nasıl düzeltilebileceği konusunda fikir alış verişinde bulunulduğunu da aktaran Sucuoğlu, bakanlık olarak Oda ile her zaman işbirliği halinde olacaklarını vurguladı.

ktdo_logo.jpg

BIÇAK “SAĞLIKTA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARA KATKI KOYMAYAYA HAZIRIZ”

KTDTO Başkanı Hüseyin Bıçak ise sağlıkta yürütülmekte olan yeniden yapılanma çalışmalarına gereken katkıyı koymaya hazır olduklarını söyledi.

Sağlıkla ilgili yasalarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini de belirten Bıçak, Bakan Sucuoğlu’na yeni görevinde başarılar da diledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA