28 Mart 2024
  • Lefkoşa15°C
  • Mağusa17°C
  • Girne18°C
  • Güzelyurt16°C
  • İskele17°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C

SU 15 MAYIS’TA AKAMAZ

Harmancı, tonu 25 kuruştan su almaya hazır olduklarını açıkladı

Su 15 Mayıs’ta akamaz

10 Mayıs 2016 Salı 13:54

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı Diyalog Tv’de katıldığı Detay programında soruları yanıtladı. Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, Lefkoşa ve Gönyeli’ye “15 Mayıs’ta su verebiliriz” sözlerini eleştiren Harmancı, “henüz bu konuda bizlerle istişare eden olmadı” dedi.

Harmancı; Çavuşoğlu’nun topu üzerimden atayım” yaklaşımında olduğunu belirten Harmancı, “Bunu nasıl yapacaklar. Hala birkaç bağlantı yapılması lazımdır” dedi. “Alıcıya şartları hiç mi bildirmezsiniz” diyerek sitemlerini sürdüren Harmancı, bu konuda belediyelerin talebiyle Çarşamba günü Bakan ile görüşme yapılacağını açıkladı.

Harmancı şöyle konuştu: “15’inde suyu vereceklerse çok teşekkür ederim. Bu koşullarda mevcut (tonu 25 kuruş) şartlarda verecekler, çok büyük bir şekilde kabul ediyorum. Ama nasıl verilecek. Hiçbir belediye başkanı anlamadı. Neyin kararını alacağız biz? Bu suyu biz geçiş döneminde de sonrasında da bu suyu istiyorum. Lefkoşalı’nın kesintisiz içilebilir su vermek istiyorum. Yasalara göre zaten bu Su İşleri Dairesi’nin görevidir” “Bu suyu almazsak yerel su bizlere verilebilecek mi? diye soran Harmancı, tüm bu hususların belirlenmesi gerektiğine vurgu yaptı.

“Lefkoşa verilecek her suya talibiz ama şartları görmeliyiz. Mesela 1.5 TL tonunu alırsam tüzüklerimi değiştirmem lazım ki suyun fiyatını artırayım” diyerek sözlerini sürdüren Harmancı, son kararı Belediye Meclisi’nin vereceğini de anımsattı.

Harmancı, sözlerinin sonunda “Yanı başımızda su duruyor, bunu kullanmamak olur mu?” diyerek istencini ortaya koydu.

kaynak: diyaloggazetesi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA