19 Nisan 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa25°C
  • Girne24°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele25°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara18°C

STEKALAR NADİRİ ANISINA SALLANDI

Merhum Doğan Nadiri düzenlenen Bilardo turnuvası ile anıldı

Stekalar Nadiri anısına sallandı

11 Eylül 2016 Pazar 12:04

 Doğan Nadiri düzenlenen bilardo turnuvası ile anıldı. 
Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu tarafından geleneksel olarak düzenlenen "Doğan Nadiri Anı Turnuvası"nın 8'incisi  geçtiğimiz gün  (10.09.2016  Cumartesi) Lefkoşa Number Eight Bilardo Salonu'nda  gerçekleşti.
      Sabah saat 11.00'de  başlayan  turnuvada 48 sporcu Nadiri anısına steka salladı. "8 Top" disiplininde gerçekleştirilen turnuvada şampiyonluğu finalde rakibi Onuç Altur'u mağlup eden Hüseyin Borankan elde ederken, 2'nci Onuç Altur'un ardından Bilge Alacam ile Mustafa Alnar 3'üncülüğü paylaşan sporcular oldular.
Gecenin ilerleyen saatlerinde sona eren turnuvanın ardından düzenlenen ödül töreninde Şampiyon Hüseyin Borankan’ın kupasını Merhum Doğan Nadiri'nin eşi Fatma Nadiri verdi.

Doğan Nadiri kimdir?

20 Mart 1948 yılında İnönü de dünyaya gelen Doğan Nadiri ilk, orta ve lise öğrenimini ülkemizde tamamladı. Bu dönemde gerek 1963 olayları gerekse 1974 Barış Harekâtı’nda yurt savunmasında önemli görevler üstlendi. 1976 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Nadiri, bir süre kendi mesleğini sürdürdükten sonra ticarete atıldı. 1996 – 2008 yılları arasında 22 yıl Gönyeli Evlendirme Memurluğu da yapan Doğan Nadiri, ayni zamanda yine uzun süre en alt kademeden Bölge Amirliği’ne kadar Sivil Savunma Teşkilatı’nda hizmet verdi. 2007 yılında Kanser Hastalarına Yardım Derneği Asbaşkanlığı’na seçilen Doğan Nadiri evli ve üç çocuk babasıydı.

Bilardo ile gençlik yıllarında tanışan Nadiri 1992 yılında kurulup 2002 yılına kadar faaliyette bulunan Kıbrıs Türk Bilardo Birliği’nin kuruculuğunu ve uzun süre Asbaşkanlığı’nı yaptı. 2002 yılında kurulan Kuzey Kıbrıs Bilardo Federasyonu’nun Asbaşkanlığı’na seçilen Doğan Nadiri ülkemizde 20 yıla yakın bir süre Bilardo Sporu’nun kurumsallaşması ve ülke genelinde nezih bir spor dalı olarak yaygınlaştırılması için hizmet verdi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA