25 Nisan 2024
  • Lefkoşa21°C
  • Mağusa20°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele20°C
  • İstanbul16°C
  • Ankara21°C

SÖZ EMEKÇİLERDE

Söz emekçilerde

02 Mayıs 2014 Cuma 10:51

1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramı…  bu günde en çok söz hakkı olanlar onlar… Emekçilerimize 1 Mayıs’ın anlamını, kendileri için ne ifade ettiğini sorduk

İşçiler, 1 Mayıs’ın “İşçi ve Emekçiler Bayramı” olmasına rağmen bu günde birçok işçinin yasal hakları çiğnenerek çalıştırıldığını veya işçilerin ekonomik sıkıntıdan dolayı çalışmak zorunda olduğunu söyledi. Devletin bu konuya bir düzenleme getirerek gerekli önlemleri almasını isteyen işçiler, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda tüm işçilerin tatil yapması ve bayramın şölen havasında kutlanması gerektiğini dile getirdiler.

 

 

Turgut Çalıcı (Lefkoşa)- Gamze Baykur (Mağusa)

 

Özkan Özdil,  Matbaacı

1 Mayıs bizim gibi devamlı işleyen emekçi insanların bir nevi dinlenme günüdür. Tüm dünyada çalışan ve ezilen emekçilerin de 1 Mayıs işçi, emekçi bayramını kutlarım.

 

Güven Soner,  Matbaacı

Genelde 1 Mayıs tatil olması gerekir ama özel sök terde genellikle tatil olmuyor. Bu nedenle biz özel sök terde çalışanlar olarak sıkıntılar yaşıyoruz.

Abdullah Yılmaz,  Matbaacı

Bana göre 1 Mayıs sömürgeci düzenin kendi kendine yarattığı bir gündür. Adı sözde işçi bayramı olmasına rağmen bizim ülke de %70 işçi 1 Mayıs’ta çalışır bu yüzden dolayı da devletin bu konuya el atmasını bekliyoruz.

 

Ali Eker, inşaat kalıpçısı

İşçilerin özel günüdür. Biz bu ülkede yıllardır çalışıyoruz anacak hiç iş güvenliğimiz yoktur bu yüzden haklarımızı savuna bilen örgüt isteriz.

 

Şamil Yapar, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs işçinin yani bizim bayramımızdır. Aynı zamanda 1 Mayısı kutlamaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu nedenle tüm işçilerin işçi bayramını kutluyorum.

 

Hasan Bayram Amcaoğlu, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs’ta hiçbir zaman çalışmadım. Çalışmama nedenim ise yıllardır işçi olarak çalışmamdır. Sizlerin aracılığı ile de tüm dünya işçilerinin işçi bayramını kutlarım.

 

Hüseyin Şanverdi, inşat demircisi

Bir Mayıs ezilen işçinin ve sömürülen kişilerin bayramıdır. Yani bizim bayramımızdır. Bu yüzden mutluyuz ve gururluyuz. Yaşasın 1 Mayıs.

 

Naim Karasalih, inşaat kalıpçısı

Her çalışanın, her işçinin, en doğal hakkıdır. İşçilerin hakkının sadece 1 Mayıs’ta değil sigortasını, parasını gününde vermeyle, ancak 1 Mayıs’ı yaşata bilirsiniz.

 

İsa Besli, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs biz işçilerin bayramıdır. Her yıl bir Mayısta işçiler olarak işçi bayramımızı ailelerimizle piknik yaparak kutluyoruz.

 

Hüseyin Aksoy , inşaat kalıpçısı

Biz işçiler olarak bir Mayıs işçi, emekçi bayramını ailemizle kutluyoruz. İşçi bayramında bize bayram hakkını yaşatanları buradan selamlıyorum.

Ali Alp Betoncu, kamyon şoförü

Bir Mayıs bizim bildiğimiz işçi bayramıdır ve biz bu bayramı işçiler olarak kutluyoruz. Bu yüzden dolayı da sevinçliyiz. Ancak biz im gibi işçilerinde bu bayramı ne kadar kutladığı şuan için tartışılır.

Abdurrahman Bayhan, kamyon şoförü

Benim bildiğim işçi bayramıdır. Bu ülkede işçiyi kimse önemsemiyor işçinin iş güvenliği yok ve aynı zamanda ise işçi hakları yoktur.

Ürfet Atakan, kamyon şoförü

İşçinin devamlı bir şekilde emeği sömürülüyor ve aynı zamanda ise emeğinin karşılığını alamıyor. Mesela çalışma saatleri AB standartlarının çok üzerindedir. Askeri ücrete on dört, on beş saat çalışıyoruz. Bu konu ile devletin ilgilenmesini istiyoruz. Tüm işçilerin işçi bayramı kutlu olsun.

 

Haşim Ali, mimar

Öncelikle tüm işçilerin işçi bayramı kutlu olsun. Benim talebim ve dileğim aynı zamanda ise isteğim çalışan tüm işçilerin yasal haklarını ala bilmeleri için devletimizin üzerine düşeni yapmasıdır.

 

Şahin Karasalih, inşaat kalıpçısı

Bir Mayıs işçi, emekçi bayramını biz yıllardır iş ne kadar sıkı olursa olsun tatilimizi yaparız. Anacak ne acıdır ki bizim ülkemizde 1 Mayıs işçinin değil memurun bayramı olarak kutlanıyor.

Mustafa Yusufoğlu, işçi

Bir Mayıs bizim ülkemizde işçinin mi yoksa memurun bayramı mı belli değildir. Memurlar bütün bayramları yapıyor. Ancak işçi bayramını 1 Mayıs’ta yaparsa, yapar ve devlet’te bu konular ile ilgilenmez ve tedbir almaz. Benim devlet’ten talebim bu olayları daha çok denetlemesidir.

 

 Mecit Toy, inşaat ustası

İşçi daima ezilen ve can güvenliği olmayan işlerde çalışıyor. Örneğin beton dökerken ben ve benim gibi çalışan arkadaşlarımın can güvenli yok. Aynı zamanda ise gece gündüz çalışan işçilerin emeği sömürülerek,  günde on dört, on beş saat çalıştırılıyorlar.

 

Remzi Alış, döner ustası:

1 Mayıs işçi bayramıdır. Emekçilerin bayramıdır. 1 Mayıs’ta çalışılmaz. Herkesin dükkânını kapatıp tatil yapması lazım.

 

Sebati Var, emekçi:

1 Mayıs İşçi Bayramı işçilerin en doğal hakkıdır. Bu bir yasal haktır. İşçilerin 1 Mayıs’ta çalışmaması lazım. Ama maalesef çoğu iş yeri işçilerini 1 Mayıs’ta bile çalıştırıyor. 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın şölen şeklinde kutlanması lazım.

 

Mehmet Kapısız, emekçi:

Bütün işçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutluyorum. İşçilerin yasal haklarını almalarını diliyorum. 1 Mayıs’ta birçok işçi çalışıyor. Devlet bu konuya düzenleme getirmezse önlem alınamaz.

 

Hüseyin Gamalı, özel sektör:

1 Mayıs İşçi Bayramıdır. İşçinin bayramı senede bir defadır. 1 Mayıs’ta çalışanlar ya geçim sıkıntısı yüzünden çalışıyor ya da patronları yüzünden çalışıyor.

 

Ali Mucan, mimar :

1 Mayıs İşçi Bayramı işçinin kazanılmış hakkıdır. 1 Mayıs’ta çalışan işçiler maalesef haksızlığa uğruyor. 1 Mayıs adı üstünde İşçi Bayramı ve bütün işçilerin o gün tatil olması ve bayramlarını kutlaması lazım. Çalışması değil.

 

İsmail Baykur, işçi:

Eski 1 Mayıs’lar kalmadı. 1 Mayıs işçilerin yasal hakkıdır. İşçiler ekonomik sıkıntıdan dolayı 1 Mayıs’ta bile çalışmaya başladı. İşçilerin hakkı yeniyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA