24 Nisan 2024
  • Lefkoşa34°C
  • Mağusa34°C
  • Girne27°C
  • Güzelyurt33°C
  • İskele34°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara30°C

“SOY İZİ PEŞİNDE”

“Soy İzi Peşinde”

10 Haziran 2014 Salı 14:15

  • GAÜ’nün 30’uncu yıl projesi olan belgesel kamuoyuna açıklanıyor

Girne Amerikan Üniversitesi’nin (GAÜ), 30’uncu yıl projesi olan geçmişten günümüze Kıbrıs’ı konu alan “Soy İzi Peşinde” belgeselinin basına tanıtımı gerçekleşiyor.

Konuyla ilgili GAÜ’den yapılan açıklamada, GAÜ Kültürel Miras Yönetimi vizyonu ile yeni bir projenin daha tamamlandığı belirtilen açıklamada,  “Soy İzi Peşinde” belgeselinin tanıtımının Arabahmet Kültür ve Sanat Evi aracılığı ile kamuoyuna açıklanacağı bildirildi. GAÜ’nün 30’uncu yıl anı projesi olarak Kıbrıs adasındaki birbirinden değerli Osmanlı eserlerinin kayıt altına alındığı ifade edilen açıklamada, ortaya çıkan belgesel ile tarihe kafa tutan Kıbrıs’ın kültür miraslarının geçmişten geleceğe aktarılmasının amaçlandığı vurgulandı.

Belgesel’in DVD’lerinden Elde Edilen Gelir Kıbrıs Çocuk Vakfı’na Bağışlanacak

Ayrıca, Girne Amerikan Üniversitesi'nin 30’uncu yaşında, kültürel mirasına verdiği önemin bir sonucu olarak ortaya çıkan belgeselin DVD’lerinden elde edilen gelirlerin Kıbrıs Çocuk Vakfı yararına sunulacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan, proje yönetmeni ve senaryo yazarı Ferhat Atik, Kıbrıs’ın geçmişine yolculuk yapılan “Soy İzi Peşinde” Belgeselinin, bizi ve bizi biz yapan değerleri yeniden anlamlandıracak bir proje olarak sunuma hazır olduğunu belirterek, GAÜ’nün Kültürel Miras Yönetimi ile birçok değeri ölümsüzleştirdiklerini söyledi. Girne Amerikan Üniversitesi’nin Yükseköğretimde 30’uncu yılı anısına gerçekleştirilen projede ada'daki birbirinden değerli Osmanlı Eserlerinin kayıt altına alındığını belirten Atik, belgesel DVD’lerinden elde edilen gelirin Kıbrıs Çocuk Vakfına bağışlanacağını söyledi.

Tarihe damga vurmuş olayları ve mekanları konu alan “Soy İzi Peşinde “ belgeselinin Girne Amerikan Üniversitesi ve Prequel Production ortak yapımında gerçekleştiği belirtilirken, Ferhat Atik yönetmenliğinde ve senaryo yazarlığında yürütülmüş olan projenin, 12 Haziran Perşembe günü saat 11:00’da halka açık olarak Lefkoşa Arabahmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenecek lansmanla basına tanıtılacağı ifade edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA