19 Nisan 2024
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa17°C
  • Girne17°C
  • Güzelyurt12°C
  • İskele17°C
  • İstanbul12°C
  • Ankara11°C

“SORGULANMASI GEREKEN KİŞİ SORUŞTURMANIN BAŞINDAKİ KİŞİ”

“Sorgulanması gereken kişi soruşturmanın başındaki kişi”

02 Ağustos 2014 Cumartesi 13:18

3 milyonluk soygun zanlısı Mustafa Çetereisi Türkiye’den mesaj gönderdi, tüm gündem alt üst oldu

Türkiye’de gözaltına alınan ardından polisin iddiasına göre “aynı zamanda TC uyruklu olduğu için serbest bırakılan” Mustafa Çetereisi, Savcılık iadesini isterken sessizliğini “Gündem Kıbrıs”a bozarak olayın tüm seyrini etkileyecek çarpıcı açıklamalarda bulundu…

Çetereisi, “araçta parayı getiren kişinin kardeşi Güzelyurt Adli Şube Amiri olursa bu soruşturma salimen yürütülebilir mi, Neden bu kadar gün bulunamadıktan sonra kurban seçilerek suç ona yıkılıyor? Bütün bunların yanında, mafya teşkilatı gibi yönetilen bir teşkilatta, bu teşkilatın başındaki kişinin olayda parmağı olup olmadığı neden sorulmuyor?" diye konuştu

Mustafa Çetereisi’nin kardeşi, KKTC’de tutuklu bulunan Bilay Çetereisi’nin avukatı Tekin Söylemez ise polisin bu açıklamasının doğru olmadığını, kamuoyunun yanıltıldığını söyledi.

Zanlıları suça bağlayan tek ifadenin Bilay Çetereisi’nden alınan “gönüllü” ifade olduğuna işaret eden Söylemez, “müvekkilimi benden bucak bucak kaçırıp ifadesini öyle aldılar. TC Savcılığı, avukat huzurunda alınmayan ifadeye itibar edilemeyeceğini bildirerek Mustafa Çetereisi’ni serbest bıraktı, TC uyruklu olduğu için değil” dedi.

Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili soygun olayında yer aldığı tespit edilen ve Türkiye’de bulunan Mustafa Çetereisi, Türkiye Savcılığı tarafından sorgulanmasına müteakip serbest bırakıldı.

Ancak serbest bırakılmasının hemen ardından gündeme bomba gibi düşen haberler, bugüne kadar yaşanan gelişmeleri alt üst etti.

Polis Basın Subaylığı'ndan verilen bilgiye göre, Çetereisi ile olayda yer aldığı tespit edilen R.F (E-41) isimli şahsın KKTC’ye iadesinin sağlanması için Başsavcılık nezdinde gerekli girişimlerde bulunuldu. Ancak polisin Mustafa Çetereisi’nin kardeşi Bilay Çetereisi’nden aldığı ifadeyi, ifadenin alındığı şartlar nedeniyle geçersiz sayan TC Savcılığının bu talebe olumlu karşılık verip vermeyeceği meçhul.

Mustafa Çetereisi Gündem Kıbrıs’a konuştu

Türkiye'de yakalanmasının ardından dün serbest bırakılan Mustafa Çetereisi GÜNDEM KIBRIS'a konuşarak olaya ve yaşadıklarına dair çarpıcı açıklamalar, iddialar ve suçlamalarda bulundu.

Tutuklanmasının ardından sosyal medya hesabından Moldova’da olduğunu paylaşmasıyla ilgili soruları da yanıtlayan Çetereisi, bu açıklamaların sahibinin kendisi olmadığını, şifresini ele geçiren bazı şahısların işi olduğunu, olayı öğrenir öğrenmez şifresini değiştirerek paylaşımı kaldırdığını da söyledi.

“Yargılanmadan suçlu bulunduk”

Çetereisi Gündem Kıbrıs’ın sorularına verdiği yanıtta, "Polis teşkilatının âdil olmamasından ötürü daha adaletli davranılan ülkeleri tercih etmek zorunda bırakıldım. Bir kişiyi yargılamadan suçlu bulundu diye açıklama yapan bir teşkilatımız var maalesef."

Mustafa Çetereisi ile Gündem Kıbrıs arasında geçen çarpıcı diyalog şöyle

Gündem Kıbrıs: Kısa bir süre önce sosyal medya hesabından Moldova'da olduğunu paylaşmışsın, bu konunun doğruluk payı nedir? Yoksa senin adına sahte bir profil hesabı açılarak bu şekilde paylaşımlar mı yapıldı?

“POLİS ŞİFREMİ ELE GEÇİRMİŞ”

Mustafa Çetereisi: "En başta şunu belirtmek isterim ki tehditvari açıklamayı ben yazmadım. Öğrendiğime göre evimde yaptıkları arama esnasında sosyal medya hesabıma ilişkin şifremin yazılı olduğu defterden şifre öğrenilmiş ve sosyal medya hesabım Polis tarafından takip ediliyormuş. Bunu anlamamın ardından sosyal medya hesabımın şifresini değişip, benim adıma yapılan açıklamaları sildim."

Gündem Kıbrıs: KKTC'ye dönmeyi düşünüyor musun?

Mustafa Çetereisi: "Evet. Tabii ki ülkeme döneceğim. Ancak şu an Polis teşkilatının âdil olduğundan söz etmek imkânsız. Bu âdil durumun sağlandığına inandığım gün ülkeme döneceğim."

İŞKENCE ALTINDA İFADE İDDİASI

Gündem Kıbrıs: Yapılan soygunla senin, kardeşinin veya adı geçen diğer kişilerin ilgisi olmadığını söyleyebilir misin?

Mustafa Çetereisi: "Soygunda adı geçen kardeşim kesinlikle böyle bir suç işleyebilecek yapıya, karaktere veya imkâna sahip bir insan değildir.  Fakat ismini vermek istemediğim teşkilattaki bazı arkadaşlarımdan edindiğim bilgiye göre; kardeşim gözaltına alındıktan sonra, gece baş aşağı bir kör kuyuya sarkıtılıp tehdit edilerek bu ifade alınmış."

DUDAK UÇUKLATAN İDDİA: PARAYI TAŞIYAN KİŞİNİN KARDEŞİ GÜZELYURT ADLİ ŞUBE AMİRİ

Gündem Kıbrıs: Soyguna ilişkin bir bilgiye sahip misin? Soygunu kimin yaptığı hakkında bizimle paylaşabileceğin bilgin veya iddian var mı?

Mustafa Çetereisi: "Bana göre esas sorgulanması gereken soruşturmanın başındaki Polis Müdürü ve soyulan banka memurunun kardeşidir."

"Sizce bu kadar kolay mı önü kesilmiş bir arabadan parayı alıp kaçmak, para almaya çalışılırken hiç kimse müdahale etmemiş mi? Ayrıca bir kiralık araçla para taşındığını, ve ne zaman taşındığını araçta parayı taşıyan kişiler söylemedikten sonra o arabada para taşındığını kim bilebilir?

MAFYA TEŞKİLATI GİBİ YÖNETİLEN BİR TEŞKİLAT

"Ayrıca araçta parayı getiren kişinin kardeşi Güzelyurt Adli Şube Amiri olursa bu soruşturma salimen yürütülebilir mi, Neden bu kadar gün bulunamadıktan sonra kurban seçilerek suç ona yıkılıyor?"

"Bütün bunların yanında, mafya teşkilatı gibi yönetilen bir teşkilatta, bu teşkilatın başındaki kişinin olayda parmağı olup olmadığı neden sorulmuyor?"

Gündem Kıbrıs: Konuyla ilgili eklemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Mustafa Çetereisi: "Gazetecilere neden konuştuğum gerekçesiyle Polis Genel Müdürü'nün emri tarafından şu an ameliyatlı annem, kalp hastası babam ve tüm kuzenlerim polis tarafından sorgulanıyor."

"Sizlerden ricam, lütfen tarafsız davranarak her şeyi kamuoyuna duyurunuz."

Avukat Tekin Söylemez: Türkiye “gönüllü ifadeyi” geçersiz saydı

Mustafa Çetereisi’nin Gündem Kıbrıs’a yaptığı açıklamalar üzerine, kardeşi Bilay Çetereisi’nin avukatı Tekin Söylemez’e ulaştık.

Tüm zanlılar aleyhine getirilen suçlamaların, Bilay Çetereisi’nden alınan  “gönüllü ifadeye” dayandırıldığına dikkat çeken Söylemez, “bu ifadenin ise nasıl alındığına dair hiçbir bilgi yok. İfadesinin alındığı süre içerisinde Bilay’ı benden bucak bucak kaçırdılar. Neredeyse kayıp ilanı verecek duruma geldim” diye konuştu. Yanında avukatı olmadan ifade alınmasının tutuklu haklarının ihlali olduğunu da kaydeden Söylemez, TC Savcılığının da Mustafa Çetereisi’ni polisin iddia ettiği gibi, aynı zamanda TC uyruklu olmasından ötürü değil, Bilay Çetereisi’nden alınan ifadeyi geçersiz saydığı için serbest bıraktığını vurguladı. Söylemez, polisin Mustafa Çetereisi’nin serbest bırakılma gerekçesi ile ilgili kamuoyunu yanılttığını, bunu olayın başından beri yaptığını kaydederek, “mahkemede yargıç bile bunu dile getirdi” dedi.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA