19 Nisan 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa23°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt21°C
  • İskele23°C
  • İstanbul13°C
  • Ankara20°C

SON DAKİKA: ARSLAN MENGÜÇ HAYATINI KAYBETTİ

Mengüç 05:00 dolaylarında yaşamını yitirdi.

SON DAKİKA: Arslan Mengüç Hayatını kaybetti

06 Ocak 2016 Çarşamba 10:00

Uzun bir süredir İsveç’te kaldırıldığı hastanede tedavi gören gazeteci Arslan Mengüç sabaha yakın hayatını kaybetti.

Detay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oshan Sabırlı'nın ailesinden aldığı bilgiye göre Mengüç 05:00 dolaylarında yaşamını yitirdi.

Aaraştırmacı-gazeteci-yazar M. Arslan Mengüç, geçirdiği beyin kanaması nedeniyle önce ülkemizde ardından ise İsveç’te gerekli tedavinin yapılabilmesi için tedavi görüyordu.

UÇAKTA FENALAŞMIŞTI

Mengüç, 2 Şubat 2015 tarihinde geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’nde gördüğü sekiz haftalık tedavinin ardından, ailesi tarafından felç rehabilitasyonu sağlık tedavisi için, 28 Mart 2015 tarihinde Norveç Hava Yolları’na ait uçakla İsveç’in başkenti Stockholm’e giderken, havada geçirdiği ” epilepsi krizi” nedeniyle Romanya’nın başkenti Bükreş’e acil iniş yapmıştı. Sağlık kontrolü için Bükreş Eliya hastanesine sevk edilen Mengüç’ün durumu stabil olduğu ifade edilmişti. Mengüç’ün en kısa zamanda İsveç’e nakledilmesinin yaşamsal bir önem taşıdığı vurgulanmıştı. Ailesi Bükreş’ten Stockholm’e, doktor refakatinde özel ambulans uçağa ihtiyaç duyulduğunu ve acil olarak tedavileri için Romanya’dan, İsveç’e gitmesi gerektiğini kaydetmişti. Beklenmeyen bu durumdan dolayı ortaya çıkan maliyet yüzünden Arslan Mengüç’ün mağdur olmaması için ailesinin İsveç’teki dostları, Mengüç için bir yardım kampanyası başlatmıştı.

Arslan Mengüç kimdir?

1944 yılında istanbul’da dünyaya geldi. Heybeliada Deniz Lisesi’ne gitti. 1966’da İsveç’e göç etti ve 1971’de Stockholm Üniversitesi’ne bağlı belgesel film okulu’nu bitirdi. aynı zamanda profesyonel basın fotoğrafçısı ve gazeteci olarak çalıştı. İsveç Devlet Merkez Radyosu’nda aralıksız 13 yıl program yapımcısı ve sunucu olarak görev aldı. Bugüne kadar birçok belgesele imza attı. Televizyon yöneticiliğinin yanı sıra akademisyenlik de yapan Mengüç, 1997 yılından bu yana Kıbrıs’ta yaşıyordu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA