SON BİR HAFTADA 15 YANGIN…
İtfaiye Teşkilatı 20-26 Mayıs tarihlerini kapsayan süre içerisinde, KKTC’de toplam 15 yangın ve 20 özel servis olayı meydana geldiğini bildirdi.

27 Mayıs 2024 Pazartesi 12:43
İtfaiyeden yapılan açıklamaya göre, yangınlar sonucu meydana gelen toplam zarar miktarı 1 milyon 182 bin 100 TL oldu.
Yangınların muhtemel sebeplerinde, elektrik kaynaklı kısa devre, söndürülmeden atılan sigara izmariti, temizlik maksadıyla yakılan ateşin kontrolden çıkması, kişi veya kişiler tarafından yakma, rüzgârın etkisiyle birbirine temas eden elektrik tellerinden düşen kıvılcımların kuru otları tutuşturması, kaynak makinesiyle çalışma yapıldığı sırada çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması, temizlik maksatlı yakılan ateşin kontrolden çıkması ve ekmek fırınından çıkan kıvılcımların tahtaları tutuşturması sonucu olarak yer aldı.
-“Zamanında tedbir almak yangını söndürmekten daha kolaydır”
Bu arada, İtfaiye Teşkilatı “Zamanında tedbir almak, yangını söndürmekten daha kolaydır” diyerek yangınlara karşı alınması gerekli tedbirleri açıkladı.
Yangınlara karşı alınacak önlemler şu şekilde sıralandı:
“Tamamen söndüğünden emin olmadan, sigara izmaritlerini çöp bidonları içerisine, yol kenarlarına, ormanlık alan ve araziler ile yanabilecek madde ve malzemeler üzerine atmayınız.
Tehlike teşkil eden trafo merkezi, elektrik direği, birbirine temas edebilecek elektrik telleri ayrıca, kötü hava koşullarında elektrik tellerinin üzerine düşebilecek ağaç dallarını gördüğünüzde 188 Elektrik Arıza hattını aramanız önemle rica olunur.
Elektrik tellerine temas eden ağaç dalları budanmalı ve budanmadan önce çıkabilecek yangın riskine karşı elektrik akımı kesilmeli, alt kısmındaki kuru otlar temizlenmeli ve yangın söndürme cihazı ile yangın söndürmeye yönelik araç-gereç bulundurulmalıdır.
Ev ve işyerlerimizde kullandığımız çoklu prizlerde, fazla akım tüketen cihazların (ütü, buzdolabı ve fön makinesi vb.) aynı anda kullanılmasının yangın riskini artıracağını unutmayınız.
Özel, toplu taşıma, akaryakıt taşıyan ve tarımsal araçların servisini, bakımını, egzoz ve lastik kontrollerini zamanında yaptırmanız halinde meydana gelecek olan yakıt sızmaları, kısa devreler ve egzozlardan çıkacak kıvılcımların yangına sebep olmasını önlenecektir.
Araçlarınızın içerisinde ve evlerinizde, kuru kimyevi toz tipi yangın söndürme cihazı bulundurulması ve bu cihazın kullanımının öğrenilmesi, yangının büyümesini ve çıkacak olası bir tehlikeyi önleyecektir.
1 Mayıs – 31 Ekim tarihleri arasında temizlik maksatlı olsa bile her türlü ateş yakmak yasaktır. Ateş yakmaya müsait olmayan alanlarda, yakılan ateşin kontrolümüz dışına çıkıp yangına sebep olabileceği unutulmamalıdır.
Mangal veya fırın yakılacağı zaman, çevredeki kuru otların temizlenmesi ve kolay yanabilecek maddelerin (tahta, kumaş, kereste v.b.) mangal veya fırından uzakta olması gerekmektedir.
Spiral makinesi, kaynak makinesi veya oksijen kaynağı ile çalışma yapılacağında, çevrede yangına sebep olabilecek malzemeler temizlenmeli ve yangın söndürme cihazı ile yangın söndürmeye yönelik araç-gereç bulundurulmalıdır.
İşyeri ve konutunuzu yangın riskine karşı sigortalamanız halinde, oluşacak maddi hasarı gidermenizde size yardımcı olacaktır.
Duman veya ateş belirtisi gören vatandaşlarımızın hemen 199 İtfaiye İhbar hattı, 177 Orman Yangını İhbar hattı veya 155 Polis İmdat hattına ulaşmaları önemle rica olunur.”
Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’ndan Hasipoğlu’na ziyaretÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Ahmet Akdeniz ile Türkiye Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’ne yükselme başarısı gösteren Vakıflar Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı kabul etti.15 Mayıs 2026 Cuma 15:15KIBRIS
HPV Aşısı Uygulaması Devam EdiyorSağlık Bakanlığı, geçen yıl başlatılan ve 13 yaş grubu için aşı takvimine eklenen HPV aşısı uygulamasının bu yıl da devam ettiğini duyurdu.15 Mayıs 2026 Cuma 15:08GENEL SAĞLIK
''3 gündür Eczacılar Birliği'nin sosyal medya hesapları erişime kapatılıyor''Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, META’nın yapay zeka sistemleri nedeniyle sosyal medya hesaplarının son 3 gündür erişime kapatıldığını belirterek, halk sağlığına yönelik bilgilendirmeleri sürdüreceklerini söyledi.15 Mayıs 2026 Cuma 15:05KIBRIS
Hayvan Üreticileri TÜK önünde: Kredili arpayı Koop 7.25'ten borçlandı, TÜK 10.25'ten sattıHayvan Üreticileri Birliği, arpa fiyatlarındaki farkın hayvancıyı zor durumda bıraktığını belirterek TÜK önünde hükümete müdahale çağrısı yaptı.15 Mayıs 2026 Cuma 15:02KIBRIS
Gazimağusa Karakol bölgesinde “GMB Biz” projesi haziran ayında hayata geçecekGazimağusa Belediyesi (GMB), halkın denize erişimini kolaylaştırmak ve kentte kıyı kullanımını daha ulaşılabilir hale getirmek amacıyla Karakol Bölgesi’nde yeni bir projeyi hayata geçiriyor.15 Mayıs 2026 Cuma 14:59GAZİMAĞUSA
BM, İsrail'in Gazze ablukasının sona ermesi için çağrıda bulunduBM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Thameen Al-Kheetan, "İsrail'in Gazze ablukasını sona erdirmesi, kuşatma altındaki Filistin topraklarına yeterli miktarda insani yardımın girişine izin vermesi gerekiyor." ifadesini kullandı.15 Mayıs 2026 Cuma 14:57ORTADOĞU
Erdoğan: Türk dünyasının KKTC ile ilişkilerini kuvvetlendirerek sürdürmesini temenni ediyorumCumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk dünyasının, KKTC ile siyasi, ekonomik, kültürel ilişkilerini kuvvetlendirerek sürdürmesini temenni ediyorum." dedi.15 Mayıs 2026 Cuma 14:53TÜRKİYE
Şampiyon Melekler’in anıları, sosyal sorumluluk projelerinde yaşatılıyorŞampiyon Melekler’in anısını yaşatacak eğitim kompleksi ve anıt park projesi tamamlandı15 Mayıs 2026 Cuma 14:52KIBRIS
Hava sıcaklığı önümüzdeki hafta boyunca iç kesimlerde 28-31 derece olacakMeteoroloji Dairesi, 16-22 Mayıs tarihleri arasında iç kesimlerde sıcaklığın 28-31, sahillerde ise 24-27 derece dolaylarında seyredeceğini açıkladı. Pazartesi günü ise yer yer fırtınamsı rüzgar beklendiği bildirildi.15 Mayıs 2026 Cuma 14:51HAVA DURUMU
Arıklı’dan “Kırgızistan” paylaşımına gelen yorumlara yanıt: Masrafları cebimden karşıladımBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kırgızistan ziyaretiyle ilgili sosyal medya paylaşımına yapılan eleştirilere yanıt vererek, resmi davetler dışındaki yurt dışı ziyaretlerinde tüm masrafları kendi cebinden karşıladığını söyledi.15 Mayıs 2026 Cuma 14:49KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.