24 Nisan 2024
  • Lefkoşa17°C
  • Mağusa17°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt19°C
  • İskele17°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C

SOMA’DA YAŞANAN ÜZÜCÜ MADEN FACİASI

Soma’da yaşanan üzücü maden faciası

16 Mayıs 2014 Cuma 12:18

Soma’da yaşanan üzücü maden faciasından sonra ve geçtiğimiz günlerde yaşanan Kıbrıs’ta ki inşaat çökmesinden sonra Kıbrıs’ın önemli isimleriyle iş güvenliğini değerlendirdik. Kıbrıs’ta iş güvenliği ve sağlığına dikkat edilidiğini söyleyen de vardı, dikkat edilmediğini söyleyende.

KKTC'de iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulduğunu düşünüyor musunuz? Sorusuna bakalım kimler ne cevap verdi?

SİMGE ÇERKEZOĞLU:”işte bakin Türkiye'de ne kadar uyuluyorsa burada da o kadar uyuluyor...”

ÇİĞDEM AYDIN:”düşünmüyorumkriter hiç bir alanda yok”

ÇAĞLAR YÜKSEL:”kısmen”

ÇİLEM ESENYEL:”Hayır”

MÜNÜR RAHVANCIOĞLU:”kktc'de "iş sağlığı ve güvenliği" kurallarına titizlikle uyuluyor. İŞÇİ sağlığı kurallarını kimse sormasın...”

EMRE DİNER:”Kurumsallaşma anlayışının olmadığı bir yerde hiç bir şeyin güvenliğinden bahsedemeyiz...”

NİKALAOS STELYA:”bence sorunun muhatabı birkaç liraya gece klüplerinde,casinolardaçalışıtırılan,emek sömürüsüne tabii tutulan kadınlar olmalı”

ÖZDEMİR KANDEMİR:”Hayir is yerlerinde bu yetersizdir bir insaatlarabakin.ama KKTC ninhalletmesi gereken sorun Trafik canavaridir #”

YEŞİL ADA:”Özel sektörde çalışanların sendikal hakları yok,kaçak iş gücü vardır Kamudada iş sağlığı ve güvenliği yeterli değil.Denetim yok.”

MÜNÜR ÖZTÜRK:”Malesefbir çok konuda olduğu gibi iş sağlığı konusunda da arzu edilen düzeyin çok altındayız.”

AHMET ÖZSOY:”Kıbrıs Türkü'nün bu konuda duyarlı olduğunu ve hem kendi hem de çalışanların canın düşündüklerine inanıyorum.Sigara konusu hariç”

OZAN CEYHUN:”maalesef bu alanda büyük eksiklikler oldugunu bilen biri olarak cevabim olumsuz”

FERHAT ATİK:”Cokyazik. Olan emekcilere ve umutlara oluyor!”

KANDEMİR BEROVA:”Denetleme görevi olan devletin dahi iş güvenliği kurallarını gözardı ettiğini söyleyebiliriz. Bu durumda gerisini siz anlayın...”

CENK DİLER:”Bu konuya çok duyarlı iş yerlerimiz var.”

ALİ ÜNCÜ:”AB iş sağlığı & güvenliği kapsamında Bakanlıklar üzeri çalışmalar yapılsa da uyum sürecinin fiili olarak uygulanmadığı aşikardır”

HASİM KİRACİOGLU:”Yetkililer denetim hiç yapmıyor. Bizde de iş kazaları cok fazladır. Ne özel ne de kamu çalışanı koruyucu önlemleri almıyor.”

RUŞEN KARAKAYA:”çoğu işyerinin bukonuya özen göstrdğni biliyorum ama bir sürü istisna iş yeridevr Onlarında toparlanması düzenli denetime bağlı”

MUSTAFA ABİTOĞLU:”Düşünmüyorum.Bununönemsenmediğinivedenetlenmedigini düşünüyorum.1Birey 1 öz.sek çalışanı olarak bu konuda sorumluluk alacağım.”

HOSSEİN SADRİ:”iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeterince yasa ve yönetmelikler ve daha da önemlisi kontroller mevcut değildir.”

NEVZAT ANAYASA:”Sorunun cevabını, burdavukubulan her alandaki iş kazaları veriyor zaten:-))”

ERÇİN ŞAHMARAN:”Yaşanan iş kazaları ve denetimsizliğin çok ciddi bir sıkıntı olduğu ortada umarım bir gün çok geç kalmış olmayız”

İPEK ÇÖL PINAR:”Genele bakacak olursak hayır.”

DENİZ GÜRGÖZE:”Kesinlikle uyulmuyor ve bu konuda örnek teşkil eden tek firma BEM'dir.”

MERT TAŞKIN:”istisnalar olsa da, genel olarak uyuluyor.”

ECE BALCI:”hayir uyulmuyor ve denetim de yok”

TAYFUN ÇAĞRA:”Bütün işyerlerini suçlayamam ama bu konuda yeterli, bazen de hiç bir uygulamanın olmadığını görebiliriz.”

SAVUN GÖKSU:”kesinlikle Hayır aksine işçi hakkı nasıl çalinir dünyaya ders verecek konumdadır”

******

Kıbrıs’ın gündeminde Soma’da ki facia, BRT çalışanlarının eylemleri,Başbakan Erdoğan’ın tokadı,yerel seçimler ve Kıbrıs müzakereleri vardı.

Bakalım Kıbrıs’ın ünlü isimleri dün Twitter üzerinden neler söylemişler?

EMRE DİNER® ‏@Emrediner(A Haber Kıbrıs Muhabiri):””Politis Gazetesi'ni Soma'daki maden faciası haberini Türkçe olarak "Acınızı paylaşıyoruz" diyerek attığı başlık nedeniyle kutluyorum”

ALİHAN PEHLİVAN ‏@alihanpehlivan(Gazeteci):”KKTC Maliye Bakanı Zeren Mungan'a Devlet Televizyonu BRT de şok baskın... Çalışanlar yayın öncesi stüdyoyu basıp paralarını istedi... AP”

SERHAT AKPINAR ‏@akpinar_serhat(GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkanı):”Bir Ada ülkesi olarak ne kadar geri kalmışız .Bir kez daha atmış olduğumuz Ülke genelindeki öncelikli adımlar sebebiyle gurur duydum GAU ile”

ENVER KARAKAYA ‏@enverkarakaya(Gündem Kıbrıs):”Madem o kadar erkeksin, neden 159463 tane korumayla geziyorsun ki?”

MUSLU AKGÜNEY MusluAkguney(Aydınlık Yarınlar Hareketi Asbaşkanı):”Çok yakında Aydınlık Yarınlar Hareketinin Genel Kurulunu gerçekleştireceğiz.”

****

2014 Yılının En İyi Çıkış Yapan Genç Gazetecisi

İbrahim Davran İle Sosyal Medya Gündemi sayfasında 600 kişinin katıldığı anket sonucunda Emre Diner ve Mert Özdeş 129’er oy alarak 2014’ün en iyi çıkış yapan genç gazetecisi ödülünü kazanmışlardır.

***

GÜNÜN TWEETİ

KANDEMİR BEROVA:”Herşeyi seçim ve oy endeksli düşünenler kötü bir seçim yaptıklarını eninde sonunda anlarlar.”

****

GÜNÜN RESMİ

GÜNÜN RESMİ

Akademisyen Hossein Sadri, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı fotoğrafın altına şunları kaydetti: “KKTC'de iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulduğunu düşünüyor musunuz?

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA