29 Mart 2024
  • Lefkoşa22°C
  • Mağusa24°C
  • Girne22°C
  • Güzelyurt22°C
  • İskele24°C
  • İstanbul18°C
  • Ankara16°C

SOMA’DA 432 ÇOCUK YETİM KALDI

Soma’da 432 çocuk yetim kaldı

23 Mayıs 2014 Cuma 14:41

TC Aile Bakanı Ayşenur İslam, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin ailelerinin sosyal durumlarıyla ilgili bir tablo ortaya çıkarmaya çalıştıklarını belirterek, "Toplam 432 çocuğumuz babasız, yetim kalmış durumda. Bu çocukların yaş ortalaması 10" dedi.

TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD) Soma'daki maden faciasının ardından yapılan çalışmalara ilişkin düzenlenen basın toplantısında, AFAD şemsiyesi altında Sağlık Bakanlığı ile ilk günden itibaren ailelerle ilgili çalışmaları yapmaya başladıklarını söyledi.

Ailelerin sosyal durumlarıyla ilgili bir tablo ortaya çıkarmaya çalıştıklarını anlatan İslam, şunları kaydetti:

"Şimdiye kadar 289 ailemize ulaştık. Ulaşamadığımız aileler defin işlemleri dolayısıyla bulundukları şehrin ya da ilçenin dışına çıkan aileler ama onlarla da irtibatımız var, en kısa zamanda görüşeceğiz. Hayatını kaybeden madencilerimizin evli olanlarının sayısı 255. Bekar olanlar 46 kişi. Çocuğu olmayan madenci sayımız 84. Hayatını kaybeden ve çocuğu olan madenci sayımız 217. Toplam 432 çocuğumuz babasız, yetim kalmış durumda. Bu çocukların yaş ortalaması 10."

Şu anda bu aileleri ayakta tutmanın, ailelerin hayatlarına devam etmelerini sağlayacak tedbirleri almanın önem taşıdığını vurgulayan İslam, "Halkımıza çok teşekkür ediyoruz, herkes son derece duyarlı. Hem fert fert son derece duyarlı hem de STK'lar, bilimsel örgütler, üniversiteler son derece duyarlılar. Sahaya inmek, bu ailelerle ilgili çalışmalar yapmak, yardım etmek istiyorlar" diye konuştu.

Ancak bunların tek elden koordinasyonunun yapılması gerektiğini dile getiren İslam, "Aksi takdirde belki bu yaz sürecinde ailelerin rahatsız edilmeleri bile söz konusu olabilir, hiç istenmediği halde. Onun için biz müracaatları tek elden değerlendirmeyi arzu ediyoruz. İhtiyacımız olduğu müddetçe bu STK'larımıza ulaşmayı arzu ediyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Soma'daki personel sayısı hakkında da bilgi veren İslam, "Sahada görevli meslek personeli sayısı 236, vakıf personeli sayısı 88. Bunların içerisinde psikiyatristler, psikologlar, sosyal çalışmacılar, sosyologlar var. Bu arkadaşlarımızla AFAD bünyesinde oluşturduğumuz kriz merkezi sayesinde bütün bu sözü edilen çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA