29 Mart 2024
  • Lefkoşa25°C
  • Mağusa26°C
  • Girne23°C
  • Güzelyurt25°C
  • İskele26°C
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C

SOL HAREKET: "MÜZAKERELER GUTERRES ÇERÇEVESİ ÜZERİNDEN TEKRAR BAŞLASIN"

Sol Hareket, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakerelerin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’in taraflara İsviçre’de sunduğu belge çerçevesinde yeniden başlaması için liderlere çağrı yaptı

Sol Hareket: "Müzakereler Guterres Çerçevesi üzerinden tekrar başlasın"

25 Ekim 2018 Perşembe 12:15

Sol Hareket adına yazılı açıklama yapan Bülent Ufuk Bulli, yarın bir araya gelecek olan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’e Guterres Çerçevesi temelinde müzakerelere yeniden başlamaları çağrısında bulundu.

Son zamanlarda konuşulan gevşek federasyon ve iki devletli konfederasyon tartışmalarının, “Guterres Çerçevesi’nden kurtulmak ve çözüm sürecini berhava etmek isteyenlerin boş bir çabası olduğunu” savunan Bülent Ufuk Bulli, 77-79 Doruk antlaşmaları ile BM Güvenlik Konseyi kararlarının ve AB müktesebatının açık ve net bir şekilde iki devletli konfederasyonu reddettiğini söyledi.

Bulli, çözüm zemininin, tek egemenliği, tek vatandaşlığı ve tek uluslararası kimliği olan, siyasi eşitliğe dayalı, iki toplumlu, iki bölgeli birleşik federal Kıbrıs olduğunu vurguladı.

DERİNYA VE APLIÇ KAPILARI İÇİN ÇAĞRI

Bulli, Derinya ve Aplıç’ta geçiş noktalarının açılması konusunda bir tarih belirlenmesi çağrısında da bulundu.

Hareket açısından esas olanın “bölünmüşlüğün son bulması” ve “Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi” olduğunu belirten Bulli, birleşik federal Kıbrıs için mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA